Skip to main content

SMAKSNOTATER ALDO CONTERNO

Vinene er tilgjengelig på Vinmonopoletes bestillingsutvalg.

Vin merket NYHET lanseres under nyhetslanseringen 7. juli 2021 kl 0800.

Vinene Botti.no mener er meget gode kjøp når det gjelder kvalitet vs pris, eller som viser et helt spesielt særpreg, har betegnelsen «Spesielt anbefalt».

Der vinene er ekstra lukket og potensialet fortsatt er uavklart vil foreløpig potensiale stå i klammetegn.

Medarbeiderne i denne artikkelen er Andre Brattland (AB).

For å holde deg oppdatert med nye artikler og smaksnotater på Botti.no kan du like Facebook-siden som du finner HER. Du kan følge også Botti.no på Instagram under botti_norge.

Annonse

Annonse

Smaksnotater

Varenr: 13222301 (NYHET)
Vin: Aldo Conterno Barolo Bussia Cicala 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 312,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Aldo Conterno
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Druer fra Cicala-marken i Bussia-sonen. Vinstokkene er 40-45 år gamle. 30 dager skallmaserasjon i store fat.

Rik og fyrrig på duft, men allikevel på den majestetiske måten med herlig konsentrert fruktbilde som oser eksklusivitet med herlig kirsebærsfrrukt, snev av denne mer tørket appelsin, anis, balsamico, røde roser på vei ut i evigheten, tørkede roseblader, tørket skog, sopp, grafitt, kokende te og snev av lakris. Pen fyldig og raffinert vin med denne herlige svære, men allikevel delikate og sexy rødbærsfrukten som brer seg forførende ut som selveste Mata Hari. Konsentrert kirsebær, lilla fruktskall, tørket appelsinskall, tydelig moden nype, anis, disse te-tonene og tørket sopp. Lang og superkonsentrert finish som får både pike og guttehjerter til å smelte. Flott syre frisker vinen og selv om tanninene er faste, er det på denne veien som vil deg godt. Sublim vin! Gi den 10 år og tårene vil falle av umåtelig glede. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 97

 

Varenr: 13222401 (NYHET)
Vin: Aldo Conterno Barolo Bussia Colonello 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 312,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Aldo Conterno
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Druer fra Colonello-marken i Bussia-sonen. Vinstokkene er 40-45 år gamle. 30 dager skallmaserasjon i store fat.

Flott kombinasjon mellom fylde og friskhet med bokstavelig talt stor sjarme på duft med tydelig konsentrert rødbærsfrukt, lett tørket fruktskall, mot appelsin, lett tørkede roseblad, te, snev av tjære og dette pene dype saltpreget som skaper begjær. Bra fyldig og tett masse som allikevel gir hint om en strålende fremtid med denne nydelige tight kirsebærsfrukten som bare oser raffinert frukt, lett bringebærskant, salt, lær, sopp, balsamico-toner og skogskrydder. Lang kompleks og virkelig fast utgang med tanniner som er er halvgrov, men ikke på en uvøren måte. Syren er med og gir energi til vinen. Colonello trenger mer tid enn Cicala, men vinen har en stor og flott fremtid fra 10 års tid. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 13222501 (NYHET)
Vin: Aldo Conterno Barolo Bussia 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 812,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Aldo Conterno
Alkohol:15.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Druer fra ulike marker innenfor Bussia. Minst 15-20 år gamle vinstokker. 20-30 dager skallmaserasjon.

Fyrrig, allikevel på en stram og lett majestetisk måte med flott konsentrert rødbærskant, mørkere bringebær, dette tydelige veistøv, grafitt, balsamico, lær og peppertone på duft. Bra fyldig og lett nesten litt vektig og fetladen frukt som allikevel bærer syren på en utmerket måte og frisker opp den den tydelige kirsebærsfrukten, bringebær, lær, lakris, tørket balsamico, sopp og dette tydelige mer eksotiske kryddersortene på en lang og litt grovere fruktkjøttutgang. Faste tanniner som sliper i munnhulen, men med på denne smørknivaktige siden. Lang og kompleks utgang. Alkoholen er høy, men er integrert. Aldo-gutta firer ikke på kravene her. Gi vinen 7-10 år så drikker denne utmerket. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13222601
Vin: Aldo Conterno Langhe Nebbiolo Il Favot 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 546,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Aldo Conterno
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Druer fra unge vinstokker, opp til 15 år gamle fra ulike plotter innenfor Bussia-marken. Relativt kort skallmaserasjon på 6-8 dager for mindre ekstraksjon av tanniner og for å gi mer farge.

Framovervendt, men også overraskende delikat på duft med gode tydelige roser, kirsebær, bringebær, snev av grafitt, lett jordkjeller og lær. Middels fyldig, saftig og delikat frukt av tydelige kirsebær, frisk bringebærskant, veistøv / grafitt, urt og øvrige krydder på en frisk og ganske å lang utgang. Flott syre her faktisk! Imponerende håndverk i den varmere 2017-årgangen. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13222701 (NYHET)
Vin: Aldo Conterno Barbera d’Alba Conca Tre Pile 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 398,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Aldo Conterno
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Druer fra mark innenfor Bussia Soprana. Opp til 45 år gamle vinstokker. 8-10 dager skallmaserasjon.

Pen fyrrig på duft med pene kryddersorter som ligger over bringebær, lakris, lær og nesten balsamico-toner her også. Middels fyldig og saftig Barbera som Conterno-gutta nok har plukket tidligere enn normalt. Vinen har kanskje ikke den fylden som vanlig, men allikevel bevares fruktkarakten på en overraskende god måte med bringebær, krydder og salter. Bra syre frisker opp. Bra smattende utgang. Dette greide de godt i den varmere årgangen! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

Annonse

Annonse