Skip to main content

Botti.no har de siste månedene testet flere hundre viner fra Piemonte. Her er våre 125 bedre tips til viner som er tilgjengelige i basis- eller bestillingsutvalget.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Medarbeidere i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

For å holde deg oppdatert med nye artikler og smaksnotater på botti kan du like Facebook-siden som du finner HER. Du kan følge botti.no på Instagram under botti_norge.

Trykk på vinens navn for å komme til vinen på Vinmonopolet.

(MERK jfr lenker til vinmonopolet- all bestilling, kjøp og utlevering skjer fra, av eller hos Vinmonopolet eller deres samarbeidspartnere.)

Annonse

Annonse

Musserende og søtviner 

Varenr: 13462801
Vin: Ettore Germano Alta Langa Riserva Pas Dosè 2014
Region: Alta Langa, Piemonte, Italia
Pris: 590,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ettore Germano
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:10.1 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Rik og kraftfull på duft med levende sitrusfrukt, eple, salter og kjeks. Bra fyldig og nesten volumøs i uttrykket sitt med denne flotte rike men ultrafriske frukten som forfører med sitrus, eple, saftig limeskall, nøtt, kjeks og med en tydelig saltmineralitet som skaper utmerket utgang. Flott syrerik utgang. Rett og slett en deilig vin! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 13124801
Vin: Contratto Blanc de Blancs Extra Brut 2016
Region: Alta Langa, Piemonte, Italia
Pris: 398,90 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Cant. G. Contratto S.R.L.
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Rik, men på den svale og balanserte måten med utmerket fruktkarakter av grape, moden eple, lett oransje skall, brødbakst, saltlag, autolyse og nøtt. Bra mousse som sprer seg ut med kraft og glede med denne brede og flotte munnfølelsen som tar for seg med konsentrert kraftig grapefrukt, sitrus, skikkelig saltkarakter, nøtt og dette grove brødskalk på dette brødet som har satt seg på kjøkkenbenken. Kraftig utgang, kanskje mot udetaljert, en allikevel er det kompleksitet nok her. Litt tett utgang enda, så ha den til skalldyr, spekemat mot fenalår. (AB) 
Poeng: 92

 

Varenr: 13124701
Vin: Contratto For England Blanc de Noir Pas Dosé 2016
Region: Alta Langa, Piemonte, Italia
Pris: 399,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Cant. G. Contratto S.R.L.
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Pinot nero.
Beskrivelse: Forførende og leken på duft med tydelig rødbærsfrukt, appelsinfruktkjøtt, krydder, grov brødbakst og pene saltmineraler. Rik og saftig på munnfølelsen med god sødmefull frukt som også bevarer friskheten med blodappelsin, bringebær, jordbær, brødbakst, kjeks, urt og pene saltmineraler som strammer seg sammen på en god utgang. Syren bevares og forfrisker opp den meget gode musserende vinen som fint kan gå til et godt måltid. Meget flott italiener. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 10991901
Vin: Enrico Serafino Alta Langa Zero Brut Nature 2012
Region: Alta Langa, Piemonte, Italia
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Enrico Serafino
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: pinot noir og chardonnay.
Beskrivelse: Rik og tiltalende på duft i en fin maskulin stil med sval brødbakst, saltlake, moden sitrus, eple og grape. Middels til fyldig og fremovervendt i stilen med denne meget voksende moussen som tar skikkelig tak i munnfølelsen før vinen roer seg og gir skikkelig solmoden sitrus, rød frukt, salt, lett blomstbitterhet og følelse av limesaft. Fin mineralsk og tett utgang. Håndverk dette her og har bare blitt bedre med modning! Godt kjøp.
Poeng: 90

 

Varenr: 13656001
Vin: Josetta Saffirio Nebbiolo d’Alba Brut Rosé 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 348,90 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Josetta Saffirio
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 100% Nebbiolo. Rik med litt varme røde bær, lett sitrus og dette tydelige saltlaget. Bra fyldig og voksen Rose med tydelig tørket rødfrukt, appelsinskall, lett urt og skall. Noe brødbakst på en fin smattende utgang. Denne hadde noe med seg – særpreget Rose med fin maskulin sjarme. (AB) 
Poeng: 89

 

Varenr: 8350401
Vin: Cascina Chicco Cuvée Zero 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: WineNor
Produsent: Cascina Chicco
Alkohol:13.50% Sukker:4.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på duft i fruktdreven stil med grønn frukt, grape, kjeks og urt. Middels fyldig og frisk musserende vin laget på Nebbiolo som er saftig og fruktpreget og leken i stilen. Ikke for mye kompleksitet, men fresh med grape, rikere frukter og kjeks. Litt stålete i utgangen. Bra salthet i den gode utgangen. Har noe for seg denne her, så absolutt. Alt trenger ikke kopieres fra Champagne. Denne står fint på egne ben! (AB) 
Poeng: 88

 

Varenr: 13119901
Vin: Malvirà Birbet Spumante
Region: Vino de italia, Italia
Pris: 204,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Malvira
Alkohol:6.50% Sukker:102.5 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Brachetto.
Beskrivelse: Tiltalende med roser, jordbær, nøtt og svale salter. Middels fyldig, frisk og saftig med jordbær og urt. Ikke kompleks, bare godt. (AB) 
Poeng: 87

 

Varenr: 4592301
Vin: Il Falchetto Brachetto d’Acqui 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Ten. il Falchetto
Alkohol:5.50% Sukker:130.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Brachetto.
Beskrivelse: Leken på stil med bringebær, lett jordbær og salter. Middels fyldig og saftig vin med god fruktfølelse av bringebær, jordbær og fersken. Leken stil der syren balanserer frukten på en god måte. Fin vin dette! (AB) 
Poeng: 87

 

Varenr: 13368101
Vin: Fontanafredda Alta Langa Brut 2017
Region: Alta Langa, Piemonte, Italia
Pris: 209,90 kr (basis)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Fontanafredda
Alkohol:12.50%
Druer: chardonnay og pinot noir.
Beskrivelse: Rik og frisk italiensk musserende vin med tiltalende dufter av sitrus, pærekjøtt og salter. Middels fyldig, enkel med saftig og tiltalende munnfølelse med saftig sitrus, eple og litt salter. Pen mousse som tar tak her. Ikke komplekse saker, men dette drikker faktisk veldig godt og utadvendt. Saltene ligger fint med. Veldig godt kjøp! (AB) 
Poeng: 87

 

Hvite viner

Varenr: 6803201
Vin: Roagna Derthona Montemarzino Timorasso 2019
Region: Italia, Piemonte
Pris: 799,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Roagna
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Timarasso
Beskrivelse: Ca. 0,5 hektar vinmark. 300 meters høyde. Kalk/leire/steinete jordsmonn. Umiddelbar Intens og skarp i arombildet med vin som virkelig vil fortelle deg en historie. Utmerket moden saftig sitrus,stenfrukt, salt ala Middelhavets gleder og pene blomster. Bra fyldig og virkelig energisk vin som virkelig er en overklasse i italiensk hvitvinsprodusjon. Fyldig gul saftig sitrusfrukt som sprer seg ut med all sin prakt med dette herlig saltaktige kompleksiteten og lett urtete stilen. Fantastisk syre gir energi og levende vin. Lang kompleks utgang på en vin som kan drikkes til et godt sjømåltid nå eller lagres noen år. Italias beste hvitvin? (AB) 
Poeng: 94

 

Varenr: 6802901
Vin: Roagna Solea Langhe 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Az. Agr. Roagna
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: 70% Chardonnay og 30% Nebbiolo.
Beskrivelse: Kjøpte vinmarken i 1989. Delvis pressede hele klasser, kort skallkontakt. Gamle vinstokker på Nebbiolo. Usedvanlig intens og tydelig ut av glasset med disse slanke med saftige sitrusfruktene, eple, nøtt, nesten litt tannkrem og urt. Middels til fyldig vin med balansert fedme mot friskhet med saftige sitruser, skall, nøtt og disse særegne saltheten som gir denne ekstra dimensjonen. Lang frisk og god utgang. En særpreget og flott italiensk hvitvin. (AB) 
Poeng: 92

 

Varenr: 12209501
Vin: Ettore Germano Hérzu Langhe Riesling 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 380,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ettore Germano
Alkohol:12.50% Sukker:4.7 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Lett reduktiv, men har en underliggende sjarme med disse duggfriske, lett fete sitronene, lett stenfrukt og sommerblomst. Bra fyldig riesling som er ganske så særpreget i sin prakt. Bra sitruszest, varmere sitron, smøraktig munnfølelse og med god og uttalt frisk og delikat utgang. Veldig balansert og harmonisk vin. Meget god sak! (AB) 
Poeng: 91

 

Varenr: 13125301
Vin: La Spinetta Lidia Chardonnay 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 579,30 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. La Spinetta
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Ganske bred og tydelig i sitt intense snitt med gul kraftfull frukt, varmere saftig sitrusskall, kryddertoner, toast og herlig saltstøv som virvler opp fra landeveien. Middels fyldig vin med god friskhet som overrasker og gir karakter i den varme årgangen. Pen konsentrert sitrus og eplefrukt gir glede sammen med kjølig melon, nøtt og lett krydderier. God saftig utgang med denne fine syren. Druene er plukket tidlig, men greier allikevel å vise seg fram uten noen form for unoter. Meget god vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13245801
Vin: Cascina Ca’Rossa Roero Riserva Arneis Le Coste 2019
Region: Roero, Piemonte, Italia
Pris: 425,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ca’Rossa
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Arneis.
Beskrivelse: Bra dybde på duft der denne fine jordsmonnspreget som ligger over konsentrert eple, stenfrukt, nesten litt røyk og sval blomst. Bra fyldig Arneis som imponerer med både kraft og balanse med konsentrert stenfrukt, lett bittert fruktskall, lett trevirke og dypere salter. Lang kompleks utgang. Dette er håndverk av ypperste klasse. (AB) 
Poeng: 91

 

Varenr: 13510901
Vin: Le Strette Pasinot Langhe Nas-cëtta 2019
Region: Nascetta Commune del Novello, Piemonte, Italia
Pris: 339,10 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Le Strette
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.7 g/l
Druer: Nascetta.
Beskrivelse: Fin dybde på duft med denne pene skarpheten i mineralene som stikker seg fram med pen sitrus og gult eplepreg i bakkant. Bra fyldighet i vinen med denne gode fedmekarakteren som bringer fram glede med god saftig eple, mot saftig melon, nye kryddersorter og salter. Syren greier å holde seg inne i gamet og leverer en utmerket Nascetta helt der oppe. (AB) 
Poeng: 90

 

Varenr: 13462901
Vin: Ettore Germano Nascetta Langhe 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 315,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ettore Germano
Alkohol:11.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: Nascetta.
Beskrivelse: Reduktiv. Denne må luftes. Bak ligger derimot denne fine frukten som gir glede med saftig sitron, melon, blomst og med fint jordsmonnspreg. Bra fyldig og fetere munnfølelse i denne vinen, men umiddelbar friskhet gir et meget godt og spesielt uttrykk i vinen med delikat sitruspreg, nesten litt kjølig fersken og med bra saltpreg. God saftig utgang der man smatter godt. Utmerket Nascetta, helt i toppen. (AB) 
Poeng: 90

 

Varenr: 11198701
Vin: Massolino Langhe Chardonnay 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tydelig på duft med kinnet smør over eple og blomst. Middels fyldig og frisk vin som ikke oppfattes for bred. God halvfet frukt, lett bittert fruktskall og krydder. Fin smør i god utgang. Fin vin til halvfete retter. (AB) 
Poeng: 88

 

Varenr: 5762001
Vin: Scavino Langhe Bianco 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Paolo & Enrico Scavino
Alkohol:13.00% Sukker:3.5 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: chardonnay og sauvignon blanc.
Beskrivelse: Parfymert og litt rik på nesen med dufter av gule epler, pærer, fersken og ananas, litt pasjonsfrukt, samt anis, krydder, blomster, lette nøttetoner og noe tre. Middels fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse med noe teksturert fedme. Bra konsentrasjon av saftig, myk og rik frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, pærer, melon og modne sitrusfrukter. Flott frisk saltmineralitet som livner opp og gir friskhet, samt innslag av urter og krydder. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13123001
Vin: La Spinetta Toscana Vermentino 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 259,30 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. La Spinetta
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Vermentino.
Beskrivelse: Rik og lett aromatisk med sødmefulle stenfrukter, melon og god sommerblomst. Middels fyldig og uttalt saftig og leken vin med gule meloner, litt sommer / mot overmoden sitrusskjøtt og lett krydderier. God saftig utgang. Syren er med og holder den oppe. Fin Vermentino. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 12972301
Vin: Cascina Ca’Rossa Roero Arneis Merica 2020
Region: Roero, Piemonte, Italia
Pris: 290,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ca’Rossa
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Arneis.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med pærete preg som ligger over stenfrukter og lette salter. Middels fyldig og saftig vin med pærer, epler og stenfrukter. Lett salter på en god utgang. Ikke for kompleks, men balansert og delikat vin. (AB) 
Poeng: 87

 

Varenr: 527401
Vin: Fenocchio Roero Arneis 2020
Region: Roero, Piemonte, Italia
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Excellars
Produsent: Fenocchio
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Arneis.
Beskrivelse: Frisk og fin på duft med preg av gule og grønne epler, lime og fersken, samt urter, blomster og litt mineraler. Middels fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse med lett fedme. God konsentrasjon av saftig, fersk og myk frukt på smak, med vekt på stenfrukter, pærer og gule epler. Innslag av anis, urter, krydder og mineraler. Bra syre. God lengde med en tørrende og lett syrlig avslutning. Fin arneis i denne årgangen. (ESH) 
Poeng: 87

 

Varenr: 12712101
Vin: Giovanni Rosso Roero Arneis 2020
Region: Roero, Piemonte, Italia
Pris: 195,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Giovanni Rosso
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Arneis.
Beskrivelse: Rik og tiltalende på duft med sjarmerende tropiske toner, pærekjøtt og blomst. Middels fyldig og skikkelig saftig juice i munnfølelsen med saftig moden pærekjøtt. Som å drikke en grønn pæreis fra Diplom-is. Akkurat et pent saltlag kommer fra og skaper glede. Bra drikkevin som greier å holde friskheten innenfor. Morsomt! (AB) 
Poeng: 86

 

Varenr: 13006601
Vin: Malabaila di Canale Roero Arneis Le Tre 2020
Region: Roero, Piemonte, Italia
Pris: 270,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Malabaila di Canale
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Arneis.
Beskrivelse: Aromatisk på duft med masse sommerblomst som ligger over pærer, melon og nøtt. Middels fyldig og saftig Arneis som også har lett pondus å bygge på. Bra gul eplefrukt og lett nøtt. Ikke kompleks, men har noe for seg. (AB) 
Poeng: 86

 

Varenr: 10421101
Vin: Malvirà Roero Arneis 2020
Region: Roero, Piemonte, Italia
Pris: 178,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Az. Agr. Malvirà
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Arneis.
Beskrivelse: Lett tydelig på duft med blomst, stenfrukt, nesten litt pære og krydder. Middels fyldig vin med stenfrukt, melonskall, nøtt og krydder. Kanskje ikke like syrerik som tidligere, men delikat er den fortsatt.
Poeng: 85

Annonse

Annonse

 

Røde viner

Varenr: 13721701
Vin: Roagna Barbaresco Crichet Paje 2013
Region: Barbaresco, Piemonte, Italia
Pris: 7 499,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Roagna
Alkohol:14.00%
Tilgjengelighet: 5 flasker igjen i Norge. Kun i butikk. 4 flasker på Skøyen, 1 flaske på Hasle Torg
Beskrivelse: 1806 flasker produsert. Litt over 80-dager skallkontakt. 8 år på Botti. Skarp som pilen treffer vinen deg med all sin nerve og kraft på duft fra første sekund. Friske, vårlige roseblader som bare roper energi sammen med mer friske og levende kirsebærsfrukter, feminin parfyme, lett stall, kokende te med nyper, anis og med dette pene støvete saken som får deg tilbake til de grusaktige veiene rundt i Piemonte. Fantastisk anslag. Vinen bare er. Ordene blir borte. Tårene kommer. Sublim. Endelsesløst. Frisk. Vektig, allikevel på en slank. Forførende, men konsentrasjon. Sublim frukt av saftigere rødbærsfrukt, friskere appelsinskall, kjølig fruktskall, snev av nype, urt, anis, dyp tjære og salt. Lang kompleks utgang med fabelaktig syre og tannimstruktur. Vin for evigheten. (AB) 
Poeng: 99

 

Varenr: 11171601
Vin: Massolino Barolo Vigna Rionda Riserva 2013
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 1 199,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tradisjonelle, men likevel så forførende aromaer med sensuell mørk kraftig frukt, roser, tørr grunn, tobakksglød, tjære og kjølige urter. Ganske fyldig vin med mørk kraft. Dette er Luke Skywalker i kamp mot Darth Vader. Indre sjarm vs kraft og struktur. Deilig stram rød bærfrukt, oransje fruktkant, litt anis, kokende te, tjære noen urtetoner og herlig dyp saltmineralitet. Faste tanniner er krevende, men den gode kraften vinner til slutt. Lang flott finish. Dette er vin i minst et par tiår i kjelleren. Strålende vin. (AB) NB: Fortsatt ikke utsolgt? Det er en en stor gåte!
Poeng: 95

 

Varenr: 13370301
Vin: Massolino Barolo Vigna Rionda Riserva 2015
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 1 549,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Fabelaktig og unormalt framovervendt til å være Massolino og Vigna Rionda med masse glede puttet ned i et glass med sjarmerende roser, kirsebær, tøff saltmineralitet og balsamico. Bra fyldig Nebbiolo som bergtar fra første sekund med denne forførende og overraskende lette sødmen i den flotte rødbærsfrukten av kirsebær, snev av oransje fruktskall, tydelig skarp saltmineralitet og lett balsamico på en grovere og fastere utgang der tanninene biter seg fast, men ikke på en ubalansert måte. Pen syre frisker opp vinen hele veien igjennom. Nydelig Barolo med struktur og glede hånd i hånd. (AB) 
Poeng: 95

 

Varenr: 13725801
Vin:Roberto Voerzio Barolo Brunate 2017
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 2 999,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Roberto Voerzio
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Virkelig intens og herlig forførende på duft med denne litt sexy spicyinessen over rødere bær, lett tørkede roseblader, nypeskall, lett veistøv, svette og anis. Bra fyldig og uttalt frisk Barolo med herlig munnfølelse av delikat lys rød frukt, nype, modent appelsinskall, lett fatkrydder og faktisk nye urteaktige toner. Lang delikat og flott utgang med tanniner som biter som de skal. Syren holder vinen levende. Flott vin! (AB) 
Poeng: 95

 

Varenr: 13725501
Vin: Roberto Voerzio Barolo Rocche dell’ Annunziata 2017
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 2 999,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Roberto Voerzio
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Konsentrert og leken i duftbilde med tørket løvverk som ligger over konsentrert lys rød frukt, nype, anis, og tørket skall. Bra fyldig vin med harmonsisert fruktbilde som skaper begjær. Tørket appelsinskall, nype, tjære, blader, dypere saltlag som sitter hardt, anis og lær. Lang konsentrert og fast tanninstruktur, men på en allikevel tilgjengelig måte. Syren utfordres, men holder vinen frisk. Flott vin som får vist fram Rocches terroir på en flott måte. (AB)
Poeng: 95

 

Varenr: 13726105
Vin: Roberto Voerzio Barolo Torriglione 2016 (MAGNUM)
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 5 999,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Roberto Voerzio
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Kompleks, tydelig og framovervendt på duft med masse herlighet i forkant med krydderier over mørkere rød fruktkjerne, noe plomme, løvverk, friskere sommerlige roser og balsamico. Fyldig og frisk vin med herlig forførende munnfølelse av mørkere fruktige bær, lær, balsamico, krydder og lær. Frisk hele veien igjennom med kompleks munnfølelse. Noe grafitt og fatkrydder på en fast utgang. Trenger tid, men stort potensiale. (AB)
Poeng: 95

 

Varenr: 13756201
Vin: Giacomo Conterno Barolo Francia 2017
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 2 514,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: None
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Intens, bred og herlig i aromabildet med masse som vil opp i glassrimmen. Svær sommerlige roser på vei mot tørket løvverk, våt saltmineralitet, lær, lett aceton, tørket appelsinskall, nøtt, Bra fyldig og kraftfull Barolo med utmerket klassisk snitt med denne herlige konsentrerte og tette rødbærsfrukten, nesten mot urt i årgangen, lær og balsamico. Tett skarp utgang med faste tanniner som sliper, men ikke på en unormal måte. Syren holder den oppe. Herlig vin. (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 13370101
Vin: Massolino Barolo Vigna Rionda Riserva 2014
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 1 299,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Lett intens og virkelig forførende på duft med pen roseidyll som ligger over kirsebær, bringebær, balsamico, snev av tjære og krydder. Bra fyldig og delikat vin med nydelig frukt av kirsebær, tørket appelsinskall, bringebær, tjære og nelikk på en fast utgang, men ikke med ubalanserte tanniner. Nydelig syre holder liv i denne vinen hele veien. 2014 – dårlig årgang? Aldri! (AB) 
Poeng: 94

 

Varenr: 13633501
Vin: Cavallotto Barolo San Giuseppe Bricco Boschis Riserva 2015
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 1 140,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Cavallotto
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Markant og flott i aromabildet med masse roser, tørekde blader, krydder, anis, salter og lakris. Fyldig og ren i munnfølelse med kirsebær, tørket frukt, oransje skall, noe lang tjæreaktig og stram jord, mot skogstone. Faste tanniner, men dette skikkelige kjente Nebbiolo-bittet som krever. Men til Lam om 10 års tid. Yes! (AB) 
Poeng: 94

 

Varenr: 13463201
Vin: Ettore Germano Barolo Vignarionda 2016
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 1 250,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ettore Germano
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Stram, faktisk litt tett enda med herlig konsentrert rødbærspreg, tett oransje frukt, herlige rød blomst og dyp saltlag. Bra fyldig og tett vin med virkelig konsentrert fruktbilde av kirsebær, balsamico-touch og tett kryddersorter. Fin syre er med. Utilgjengelig enda, men her det massiv kvalitet konsentrert i en flaske. Flott Barolo med stor oppside. (AB) 
Poeng: 94

 

Varenr: 10984801
Vin: Anselma Giacomo Barolo Vignarionda Riserva 2013
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 988,– kr (bestilling)
Importør: Dørstad Grapes
Produsent: Anselma Giacomo
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Strålende dybde på duft med aromaer av moden rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær og moreller, litt skogsbær, samt krydder, tjære, anis, te, lær, skogbunn, roser, nøtter og eksotisk tre. Snev av noen balsamiske toner på nesen. Fyldig kropp med en meget elegant, strukturert munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, samt noe skogsbær. Innslag av urter, krydder, pepper, anis, te, tjære, lær og tre. Balansert syre. Finkornede, polerte tanniner. Meget pen lengde med en tørr, lett krydret utgang. Særdeles flott, noe utviklet barolo. Denne har mange gode år foran seg. (ESH) 
Poeng: 94

 

Varenr: 13705401
Vin: La Spinetta Barolo Campé 2015
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 1 298,90,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: La Spinetta
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Sjelden liten plott i Grinzane Cavour. Flørtende og sexy aromabildet med dette årgangstypiske sweetnessen som ligger over med masse parfymert røde bær, roser og balsamico-aktige toner. Bra fyldig, frisk og herlig delikat Barolo. Strukturert, men har fortsatt sjarmen med seg. Herlig rød frukt, appelsinskall, nype, anis og dypere salthet. Faste tanniner som biter seg fast i tanninkjøttet, men til og med det på en sjarmfull måte. Syren leverer her! Flott vin! (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 13719501
Vin: Gaja Barbaresco 2018
Region: Barbaresco, Piemonte, Italia
Pris: 1 999,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Gaja
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Gaja har ikke laget enkeltcru-er i 2018-årgangen – druemateriale fra Sorì Tildin og Sotì Costa Russi inngår isteden i denne. Vinen dufter som en deilig sommerdag i Piemonte – den fremstår klassisk og nydelig parfymert på nesen med dufter av lett utviklet, delikat rød frukt, med vekt på bringebær, markjordbær og kirsebær, samt roser, urter, anis, lakris, sort te, skogbunn, mineraler, tjære og pent integrert fat. Middels til fyldig kropp med en nydelig tett, men likevel meget elegant og frisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, frisk og delikat rød frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær. Nydelig midtparti. Innslag av litt skogsbær og blåbær, samt urter, anis, lær, saltmineraler, mandler, te og litt appelsinskall. Frisk syre. Faste tanniner. Nydelig lengde med en tørr avslutning. En nydelig, finessepreget vin i denne årgangen. (ESH)
Poeng: 94

 

Varenr: 13960101
Vin: Reverdito Barolo Bricco Cogni 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Reverdito
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Ca. 75 år gamle vinstokker. Herlig parfymert og forførende aromaer med masse røde bær, anis, roser, parfyme, veistøv, litt tjære og sval te. Bra fyldig og umiddelbar delikat med nydelig lys rødbærsfrukt har akkurat nok struktur til at det gir et oppheng, men har også denne raffinerte fruktfølelsen som gir glede. Jordsmonnspreget med denne fine saltheten, lett blalsamicoen og lær i bakkant Flott syre gir den nødvendige friskheten til vinen og med en tanninstruktur som er integrert og velbalansert. En flott vin! (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 13633701
Vin: Cavallotto Barolo Vignolo Riserva 2015
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 974,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Cavalotto
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Tilgjengelig og leken i stilen med masse som vil fram i front med tørkede kirsebær, appelsin, nype, urt, litt kjeller og balsamico. Bra fyldig Barolo med masse glede i munnfølelsen med lett tørket fruktskall, kirsebær, appelsinskall og tydelig nellik. Masse salthet på en lang og kompleks utgang. Utmerket vin med faste typeriktige tanniner. Gi den 10 år. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 13462601
Vin: Ettore Germano Barolo Cerretta 2017
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 620,20 kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ettore Germano
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Bra struktur på duft som vil vise at man også kan levere kraft i kombinasjon med sjarme også i denne varmere årgangen. Roser som lever, rødere konsentrert frukt, nype-te og saltpreg. Bra fyldig, tett og kompleks Cerretta fra Germano som leverer varene. Nydelig tett oransje/rød frukt, nydelig jordsmonn som treffer deg godt og tørket balsamico. God utgang med faste tanniner, men som ikke blir for stramme. Faktisk helt forbilledlige. Syren greier å holde seg oppe og gir en overraskende friskhet. Flott Barolo! (AB) 
Poeng: 93

 

Varenr: 13597501
Vin: Massolino Barolo Margheria 2017
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 954,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Herlig fyrrende på duft med masse herligheter som sprer seg ut i all sin prakt med rød frukt, roser, tjære, salter og masse krydder. Bra fyldig og herlig delikat vin i munnfølelsen med masse røde bær, oransje skall, krydder, urter, sopp, tjære og balsamico toner. Faste tanniner, men ikke på en rå måte. Super vin. (AB) 
Poeng: 93

 

Varenr: 13597601
Vin: Massolino Barolo Parussi 2017
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 954,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Intens og leken på duft med masse rosebusk som ligger over pen levende rødbærsfrukt, dette klassiske preget, lett sopp og balsamico. Bra fyldig og delikat vin med masse munnfølelse med kirsebær, tørket fruktkant, lett tjærebitt og dette tydelige mineralske preget. Lang kompleks utgang. Saftigheten i den varmere ågangen viser at den litt stramme stilen til Massolino trives her i varmere årganger. Herlig vin. (AB) 
Poeng: 93

 

Varenr: 13722901
Vin: Roagna Barolo Di Barolo 2016
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 1 199,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: None
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Minimum 50 års gamle vinstokker. 66 dagers skallkontakt. 4 år på Botti. 1/2 år på betong. 1093 flasker produseres. 96 flasker til Norge. Frisk og delikat i aromabildet selv med disse fine høstløvkarakteren som ligger i forkant av balsamico og lys rød frukt. Middels til fyldig og delikat Barolo med dette lette avtrykket med bringebær, jordbær, kirsebær, skolekritt, appelsinskall og anis. Elegant og sømløs utgang. Balanse. Flott Barolo. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 13490901
Vin: Cesare Bussolo Barolo del Comune di La Morra 2017
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 989,90,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Cesare Bussolo
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Første årgang av denne vinen. Leid vinmark sammen med Vorezio. 35-40 år gamle vinstokker. Bra intens og forførende med parfyme som ligger over lysere røde bær, oransje fruktskall, te og med et tydelig saltmineralsk preg. Bra fyldig, straightforward og leken vin med kjøttfull kirsebærsfrukt, oransje fruktskall og nellik. Pen delikat vin som forfører hele veien igjennom. Faste tanniner, men på en utmerket måte. Bra syre viser at vinens friskhet kan synge i 2017. Meget flott og til dels feminin Barolo. (AB) 
Poeng: 93

 

Varenr: 13706601
Vin: Le Strette Barolo Bergera Pezzole Riserva 2013
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 898,90 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: None
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Intens, frisk og tydelig i aromabildet med tørket høstløv over nype og tjære. Bra fyldig, frisk og tøff i munnfølelsen der den maskuline siden tar tak og rydder alt unna veien. Tørket frukt, nype, tjære, balsamico, sopp og lær. Fast, tung og maskulin utgang. Alkoholen er vel integrert. Dette er tøffe saker for tøffe kvinner og menn. For de som liker klassisk Barolo – kjør på! (AB) 
Poeng: 93

 

Varenr: 13345201
Vin: Raineri Barolo Castelletto 2017
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 763,– kr (bestilling)
Importør: La Ravine
Produsent: Az. Agr. Raineri Gianmatteo
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Fra Castelletto-marken i Monforte d´Alba. Vinstokkene er 40 år gamle. 24 måneder på franske eikefat, derav 25% nye. Det lages ca. 1500 flasker i året.

Frisk og framovervendt på duft med disse fine tiltalende rosene som titter fram sammen med kirsebær, litt tørket appelsinskall, snev av bringebær, grafitt, balsamico, veldig lakrisete og med fin herbalitet i bakkant. Bra fyldig vin og med denne fine saftige og framovervendte frukten av fin sødmefull rødbærskarakter, lett tørkete fruktkant, tørket appelsinskall, kaffebønne, og mer herbal utgang. Faste tanniner, men som er polert til å være Barolo. God og saftig utgang, med lett alkoholstikk som ikke skjemmer. Drikker overraskende godt nå, og vil nå ha et tidlig drikke vindu, fra de neste par årene og ut 10. Meget flott vin. (AB) 
Poeng: 93

 

Varenr: 704401
Vin: Viberti Giovanni Barolo Bricco delle Viole Riserva 2015
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 569,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Viberti Giovanni
Alkohol:14.50%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Klassisk og forførende på nesen med preg av røde kirsebær, røde plommer og mørkerøde bringebær, litt skogsbær, samt te, anis, mandler, roser, fioler og andre blomster. Innslag av lær, skogbunn, urter, tobakk og litt fat. Meget flott dybde og kompleksitet på duft. Pent fyldig vin med fantastisk, delikat munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av lett moden, frisk og saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, samt noe skogsbær. Innslag av te, nyper, tjære, anis, sitruszest og lær, samt mandler, nøtter, sjokolade og noe krydder. Strukturert så det holder med faste tanniner. Frisk syre. Meget pen lengde med en tørr avslutning. Trenger tid, men dette er en utmerket barolo. (ESH) 
Poeng: 93

 

Varenr: 13933401
Vin: Cascina Chicco Barolo Riserva Ginestra 2015
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: NorWine
Produsent: Cascina Chicco
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rikere og fremovervendt i stilen med denne årgangstypiske gleden som ligger over med tørkede roseblader, appelsinskall, tydelig nypete, krydder og tjæretoner. Bra fyldig og leken Ginestra som virkelig byder på herlig glede i årgangen. Maskuliniteten her der, men kamufleres så elegant av mer fremovervendte toner med kirsebær, lett tørket fruktskall, nype og litt grønnere kryddersorter. God fast utgang, der tanninene er tiltede, men poleres av årgangen. Vin som tåler fint 10 år i kjelleren, men som faktisk gir flott glede i dag. En virkelig god vin dette her. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 13705601
Vin: La Spinetta Barbaresco Starderi 2018
Region: Barbaresco, Piemonte, Italia
Pris: 1 199,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: La Spinetta
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Intens og forførende på duft med masse blomst og feminin parfyme som ligger over mer svette-tendens, løvverk, snev av aceton, tørket frukt, nype og lær. Bra fyldig og frisk Barbaresco med denne litt tette bryteren som tar tak og kjemper i mot deg. Tørket fruktkjerne, nype, urter og anis. Lang utmerket utgang med faste tanniner. Vin som trenger tid, men som har potensiale til å bli en liten svane. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 13498001
Vin: Marchesi di Gresy Martinenga Barbaresco 2016
Region: Barbaresco, Piemonte, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Marchesi di Gresy
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tydelig og framovervendt på duft med konsentrert og herlig fruktbilde av røde bær, tørket appelsinskall, tjære mot grafitt og lær. Bra fyldig vin som brer seg ut på en delikat og flott måte. Herlig fruktkarakter av nesten litt lilla frukt, mot rødere bær, tjære og masse krydder. Lang fast og flott utgang. Nydelig syrespill i vinen. Vinen trenger tid, men har fort 15 år i seg. Herlig vin. (AB) 
Poeng: 93

 

Varenr: 13663001
Vin: Sottimano Barbaresco Currá 2016
Region: Barbaresco, Piemonte, Italia
Pris: 869,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Sottimano
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 60 flasker til Norge. Fin fyrrighet og konsentrasjon i aromabildet i 2016-årgangen med masse roser som ligger over røde presise bær, salthet, noe svette og tjære. Bra fyldig, frisk og energisk Barbaresco med masse fruktglede der de røde bærene, lett tørkede appelsinskall, anis, tjære og krydder er i balanse. Tanninene biter vel, så dette må være til lam med fett. God lang kompleks utgang. Super vin. (AB) 
Poeng: 93

 

Varenr: 13960301
Vin: Reverdito Barolo La Serra 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Reverdito
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Delikat på duft med disse sommerlige rosene som sjarmerer deg i senk med sammen med røde bær, litt tjære og knust stein. Bra fyldig og delikat vin som sprer elegansen hele veien igjennom med røde lyse bær, lett modent appelsinskall, steinete jordsmonn og denne stramme te-følelsen. Strukturert. Lang fast utgang som kler vinen. Super vin. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 13342001
Vin: Cristian Boffa Barolo Capalot 2017
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 584,90,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Christian Boffa
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Pen intens og forførende på duft med denne bredere versjonen av blomsterengen som er på vei mot evigheten, rød god frukt, noe tørket karakter, balsamico, grafitt og tendens til tjære. Bra fyldig vin med denne umiddelbare delikate tonen som forfører i munnføelsen. Ren saftig frukt med energi, mot den fine lett tørkede kirsebærsskallet, moden appelsin som fortsatt lever, grafitt og med dette tydelige saltlaget som skaper en fin mineralsk tone. Pen syre her og tanninene er faste, men helt typeriktige og det roper lam mellom 3-5 års tid. Super vin. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 13940101
Vin: Dosio Barolo Serradenari 2016
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 610,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dosio Vigneti
Alkohol:14.00%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Intens og nesten litt uvøren i stilen med mye som vil opp og fortelle en historie. Lett tørket frukt, roseblader på vei inn i høstmørket, kirsebær, litt våt bakke, balsamico, nøtt og salter i aromabildet. Bra fyldig og stor vin, fortsatt med dette delikate og flott frukt av kirsebær, krydder, balsamico og lær. Lang kompleks og saltet utgang. Tanninene årgangstypisk integrert. Bra syre. Utmerket vin. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 13238701
Vin: Schiavenza Barolo Serralunga Prapo 2017
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 609,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Az. Agr. Schiavenza
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Elegant og lett avdempet på nesen med dufter av begynnende moden rød og mørk frukt, med vekt på røde kirsebær og plommer, litt bjørnebær, samt skogbunn, røyk, lær, anis og lett krydder, tjære, te, litt sitrusskall og lilla blomster. Fyldig kropp med en flott, strukturert munnfølelse. Flott nerve. Meget flott kjerne av saftig, tett og begynnende moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, samt litt bjørnebær. Innslag av sitrusskall, krydder, nyper og lakris, samt steinmineralitet og litt nøtter. Frisk syre. Ganske tanniner. Bra lengde med en fast, litt varm utgang. Kraftpakke av en vin som baler litt med høy alkohol, men som lander støtt med en nydelig kjerne av frukt. Gi tanninene noen år på å integreres. Veldig bra vin! (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13345101
Vin: Raineri Barolo Perno 2017
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 596,– kr (bestilling)
Importør: La Ravine
Produsent: Az. Agr. Raineri Gianmatteo
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Ganske bredt ut av glasset, men på en forførende til å være Monforte med mørkere bær, mørk kraftfull sommereng, nesten noe kritt og tydelig krydderier. Bra fyldig og konsentrert vin med god munnfølelse som kombinerer kraft og delikate toner på en utmerket måte. Kraftfull mørkere frukt, moden orange fruktskall, nellik og øvrige mer maskuline krydderier. God utgang med tanniner som er overraskende sømløse. Dette er en utmerket Barolo! (AB) 
Poeng: 92

 

Varenr: 13875501
Vin: Saglietti Barolo Brunate 2016
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 514,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az.Agr. Saglietti Flavio
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Tiltalende og intens forførende i aromabildet med tørkede roseblader som sprer seg ut i høstmørket med nype-te, lett tørket rød frukt, anis, lett trøffel og mineraler. Fyldig vin med et utmerket anslag der nebbioloen brer seg ut fra første stund. Lett tørket rødbærsfrukt, appelsinskall, after eight ala mynte, urt, knust stein og balsamico. Lang fast utgang med typeriktige tradisjonelle tanniner som mange vil like til påskelammet. Vinen har i årgangens den Force at de kan både lagres og nytes relativt tidlig med tid i dekanter. Meget godt kjøp. (AB) 
Poeng: 92

 

Varenr: 13706301
Vin: Le Strette Barolo Bergeisa 2016
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 549,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Le Strette
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Maskulin og intens i aromabildet med stram rødbærsfrukt, appelsinskall, anis, tjære og salt. Bra fyldig og lett maskulin munnfølelse med denne grovheten i frukten som viser det klassiske på en god måte. Rikere lilla bær som går over til nype, modent appelsinskall, nellik og med grov salthet. Fast og litt grov tanninstruktur, men allikevel oser det håndverk. Krevende, men utmerket vin. Håndverk! (AB) 
Poeng: 92

 

Varenr: 13727701
Vin: Giovanni Corino Barolo Arborina 2017
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 598,90 kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: None
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Rik, framovervendt og forførende i silen med masse sommerlige blomster som ligger forfører sammen med rødbærsfrukt, litt tjære, litt høstløv, litt krydder, fatkrydder, balsamico og leire. Middels til fyldig Barolo som engasjerer og gir masse saftig og delikat frukt for pengene. Den gode rødbærsfrukten, hint av appelsinskall, fattoner og tjæreaktige toner er energisk og gir glede sammen med tanniner som er vel integrerte sammen med alkoholen. En utmerket Arborina. (AB) 
Poeng: 92

 

Varenr: 933701
Vin: Erbaluna Barolo Vigne Rocche 2016
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Az. Agr. Erbaluna
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Innsmigrende på duft med aromaer av røde kirsebær, litt skogsbær og mørke bringebær, samt pepper, anis, te, roser, saltmineraler, tjære, lær, lett skogbunn og litt tre. Snev av litt nøtter på nesen. Pen dybde på duft. Fyldig kropp med en utpreget god, strukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, strukturert og tett rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av lær, lakris, pepper, te, tjære, litt sopp og en pen saltmineralitet. Faste tanniner. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, fast avslutning. Meget flott barolo. Trenger tid. (ESH) 
Poeng: 92

 

Varenr: 11176401
Vin: Claudio Boggione Barolo Brunate 2017
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Az. Agr. Claudio Boggione
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Et relativt intenst aromabilde åpenbarer seg med dufter av røde kirsebær, plommer, litt bjørnebær, samt lakris, lær, krydder, roser, mineraler, nøtter, tjære og litt tre. Flott kompleksitet på nesen. Fyldig kropp med en forholdsvis rik munnfølelse. Bredskuldret så det holder. Pen konsentrasjon av begynnende moden og saftig, men tett rød og noe mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, bringebær og litt bjørnebær. Innslag av krydder, lakris og en fin underliggende saltaktig mineralitet, samt lær, tjære og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr og forholdsvis fast avslutning. Strålende vin og et meget godt kjøp. (ESH) 
Poeng: 92

 

Varenr: 13706401
Vin: Le Strette Barolo 2016
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 498,90 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: None
Alkohol:15.50%
Beskrivelse: Lett grov og tydelig maskulin Barolo med rikere og bredere klar rødbærsprofil, lær, salter og med tydelig tjærepreg. Bra fyldig, maskulin og utmerket Barolo med uttalt grov munnfølelse av skarpere lilla bær, bringebær, appelsinskall, lær, lakris og salter. Fast og nesten litt rustikk utgang, men dette er utmerket håndverk. Flott vin.
Poeng: 92

 

Varenr: 10717101
Vin: Fontanafredda Barolo Proprietà in Fontanafredda 2014
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 644,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Fontanafredda
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Årgangstypisk med aromaer som ligger i den lavere skalaen på intensitetbildet med lys rød frukt, anis, tørket oransje fruktskall og lett nypete. Middels til fyldig og uttalt frisk vin som gir glede med tanke på de siste årgangers litt mer rike stil. Her er det uttalt god syre som gir energi til frukten av lysere rød frukt, lett tørket oransje fruktskall og ferskere nype, Årgangens Force – tanninene er optimale med perfekt bitt. Årgangens svakhet viser seg i form av manglende konsentrasjon, men friskheten i frukten er vinneren her. Meget god vin. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 12712001
Vin: Michele Chiarlo Barbaresco Asili 2017
Region: Barbaresco, Piemonte, Italia
Pris: 665,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Michele Chiarlo
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Pen og parfymert på nesen med aromaer av røde kirsebær, villbringebær og litt plommer, samt anis, pepper, roser, tjære, mineraler, nøtter, skogbunn og litt fat. Fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, lett utviklet og strukturert rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, samt noe mørkere bær. Innslag av urter, anis, saltmineraler, mandler, tjære og fat. Frisk syre. Ganske faste tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Dette er en vellaget og meget lovende vin. Trenger litt tid i kjelleren. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 11158801
Vin: Ca’ del Baio Barbaresco Vallegrande 2018
Region: Barbaresco, Piemonte, Italia
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Ca’ del Baio
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Veldig forførende og intens på duft med masse femin følelse av roser, lett tørket løvverk, nype og lysere tørket frukt. Bra fyldig, frisk og saftig Barbaresco som også greier å holde på sin struktur og stramhet. Meget god fruktkarakter av lysere røde bær, oransje fruktskall, nype og nellik på en fast, men allikevel saftig utgang der tanninene mykner opp. Alkoholen er godt integrert og viser at man spesielt på Nebbiolo må se bak alkoholprosenten på etiketten. Meget flott lammevin. (AB) 
Poeng: 92

 

Varenr: 4853601
Vin: Moccagatta Barbaresco Bric Balin 2018
Region: Barbaresco, Piemonte, Italia
Pris: 595,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Moccagatta
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Stram, men tiltalende på nesen med dufter av røde kirsebær, mørke bringebær, bjørnebær, samt anis, lett krydder, nøtter, roser og tjære. Snev av tre på duft. Fyldig kropp med en strukturert, god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, tett og strukturert rød og mørk frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og plommer, samt litt sødmerike bjørnebær. Innslag av anis, lær og litt pepper, samt urter og tjære. Frisk syre. Lange, faste tanniner. Pen lengde med en tørr, fast avslutning. Meget bra vin som vil trenge noen år i kjelleren. (ESH) 
Poeng: 92

 

Varenr: 10517501
Vin: Boffa Barbaresco Pajè 2018
Region: Barbaresco, Piemonte, Italia
Pris: 512,90,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Boffa
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Innbydende og dyp på nesen med aromaer av lett moden rød frukt, med vekt på røde kirsebær, plommer og litt skogsbær, samt skogbunn, nøtter, roser, anis, ny lærjakke, tjære og litt tre. Fyldig kropp med en utpreget god og elegant strukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, fersk og litt bløt rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og litt mørke bringebær. Innslag av pepper, lær, anis, urter, mineraler og noe tre. Frisk syre. Faste tanniner. Flott lengde med en fast, tørr avslutning. Dette er en strålende vin med struktur til å lagre lenge. Gi den litt tid. (ESH) 
Poeng: 92

 

Varenr: 9500805
Vin: Nervi Gattinara 2017 (MAGNUM)
Region: Gattinara, Alta Piemonte, Italia
Pris: 1 399,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Cantina Nervi
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Relativt framovervendt på duft med pen rosepreg som ligger fint foran tørket frukt og te. Bra fyldig og delikat Gattinara med utmerket fruktfølelse av kirsebær, tørket fruktskall, nype, salt, lær og krydder som virkelig knyter seg fast og gir en klassisk og herlig tradisjonell fruktfølelse. Pen syre holder denne vinen levende og selv om tanninene er faste, kan dette drikkes om noen få år så ikke frukten tørker. Meget flott vin dette. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 10584801
Vin: Dosio Barolo 2016
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 399,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dosio Vigneti
Alkohol:14.00%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Pen fyldige aromaer med god rød frukt, masse oransje fruktskall, mye nellik og gode krydderier. Bra fyldig og utmerket Barolo med levende munnfølelse på den delikate siden. God rød frukt av kirsebær, jordbær, anis og krydder. Tanninene er så vel integrert. Lang og utmerket utgang. Veldig god Barolo. (AB) 
Poeng: 91

 

Varenr: 13705801
Vin: Sara Vezza Barolo Ravera 2017
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 578,90 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: None
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 0,4 hektar. Kjøpte marken på 90-tallet. Noe porselenslagring. Frisk og delikat i aromabildet med sommerlige roser over bringebær, kirsebær, grafitt og lette krydderier. Middels til fyldig Barolo med god munnfølelse av lett sødmefull lilla frukt, lett tørket fruktkjerne, tjære og salt. Fin utgang med lett bitt i utgangen. Bra Barolo. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 12097501
Vin: Claudio Alario Barolo Sorano 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 579,40 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Claudio Alario
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Rik og kraftfull på duft med roser, konsentrert nype, saltmineraler, lær, og dype krydderier. Middels fyldig vin med god munnfølelse av litt nype og mye salter. Bra utgang med god tanninstruktur. Pen Barolo dette her. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 12147801
Vin: Giulia Negri Barolo Serradenari 2017
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Giulia Negri
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Nesten snev av volatil i forkant før det går over til er mer tydelig lys rød frukt, lett tørket fruktkant, roser mot hell og med dette fine saltpreget som skaper interesse. Bra fyldig vin med uttalt god fruktkarakter av rødere lett modne bær, lett tørket lilla fruktskall, noe oransje frukt også, nype og med denne fine saltingen i bakkant. Faste tanniner, men det går fint. Noe mer varme i frukten, men syren gir all den energi den kan og gjør vinen god. Gi den tre år i kjelleren. Bra vin! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 5049201
Vin: Giovanni Rosso Barolo Serralunga 2016
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 399,90 kr (test)
Importør: Ekjord
Produsent: Giovanni Rosso
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Bra intensitet og trøkk på duft med bringebær, sommerlige roser, kraftfull te, lær, lett våt saltkant, krydder og balsamico. Bra fyldig og levende Barolo med uttalt god munnfølelse av friske kirsebær, lett moden fruktskall, moden nype, lakris, krydder. Pen syre og fast tanninstruktur, men på den nødvendige måten. Lang saltet utgang. Meget flott Barolo. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 11187701
Vin: Cabutto Barolo 2017
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Cabutto Tenuta La Volta
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Uttrykksfylt, men innsmigrende duftbilde med preg av begynnende moden rød og noe mørkere frukt, med vekt på røde kirsebær, bjørnebær, noe skogsbær, samt anis, pepper, tjære, lær, tørkede roser og sopp. Hint av urter og skogbunn på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse. Flott konsentrasjon av rik, myk og saftig moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, samt noe mørkere bær i retning av skogsbær. Innslag av urter, krydder, lær og lakris, samt saltmineraler, nøtter og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Flott lengde med en tørr, lett syrlig avslutning. Meget bra vin. Mye barolo for pengene. (ESH) 
Poeng: 91

 

Varenr: 13706201
Vin: Le Strette Barolo Corini Pallaretta 2016
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 548,90 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: None
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Intens og tydelig i aromabildet med lett maskulin følelse med kraftige roser, røde bær, tjæreaktige toner og salter. Middels til fyldig vin med uttalt maskulin munnfølelse med røde bær, urter og lær. Lang utgang med tanniner som biter, men på en god måte. Veldig god Barolo.
Poeng: 91

 

Varenr: 13727901
Vin: Giovanni Corino Barolo Giachini 2017
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 598,90 kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: None
Alkohol:15.50%
Beskrivelse: Rik og forførende på duft med denne bredere stilen med masse sommerlige blomster, grafitt, tjære, mørk balsamico og mørk rik frukt. Bra fyldig og saftig Barolo med mørkere fruktkarakter, tjære, lakris og kaffe på en god utgang. Tannienne er myke og tilgjengelige. God vin som integrerer alkoholen på en utmerket måte. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13727801
Vin: Giovanni Corino Barolo Bricco Manescotto 2017
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 548,30 kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: None
Alkohol:15.50%
Beskrivelse: Rikere og tiltalende på duft med lett tørket kirsebærsfrukt, nellik, tjære og noe grafitt. Bra fyldig og virkelig balansert vin i munnfølelsen med kirsebærsfrukt, litt te, balsamico og fatkrydder. Bra struktur også. Fin utgang med lett bitt i tanninene som er vel integrert. Fin Barolo i den modernistiske stilen dette. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13539301
Vin: Cascina Roccalini Barbaresco Roccalini 2018
Region: Barbaresco, Piemonte, Italia
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Cascina Roccalini
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Forførende og ekspressiv på nesen med aromaer av skogsbær, litt bjørnebær, røde plommer og kirsebær, samt tjære, anis, lær, mineraler, urter og litt fat. Pent fyldig vin med en god, litt rik munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og strukturert rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, sødmerike plommer, samt litt skogsbær. Innslag av krydder, lær, lakris, pepper, nøtter, mineraler, te, tjære og fat. Pen syre. Pen tanninstruktur med fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. En meget vellaget barbaresco. (ESH) 
Poeng: 91

 

Varenr: 1111001
Vin: Ceretto Barbaresco 2018
Region: Barbaresco, Piemonte, Italia
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Ceretto
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: nebbiolo.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av røde kirsebær, plommer og skogsbær, samt blomster, anis, krydder, mineraler, tjære og litt tre. Fyldig kropp med en god, klassisk strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, tett rød og mørk frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, kjøttfulle plommer og bjørnebær. Innslag av lær, pepper, lakris og krydder, samt litt nøtter, mineraler og tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Konsentrert og flott barbaresco. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13636301
Vin: Garrone Prünent Valli Ossolane Nebbiolo Superiore 2018
Region: Valli Ossolane, Piemonte, Italia
Pris: 419,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Garrone
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Ganske sharp og tilstedeværende på duft med masse glede av roser og tydelige røde bær. Dette gir glede. Middels fyldig og frisk vin med masse sjarmørtoner av lys lett kirsebærsfrukt, fint fruktskall og lær. Ren. Bittet er der, men ikke på en uventet fast måte. Fin lett parfyme i utgangen. Dette er en veldig god Nebbiolo! (AB) 
Poeng: 91

 

Varenr: 11501801
Vin: Voerzio Langhe Nebbiolo Disanfrancesco 2019
Region: Langhe, Piemonte, Italia
Pris: 388,70 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk og levende på duft med ungdommelig rødbærsfrukt, lett tjære, sopp og krydder. Middels fyldig og uttalt frisk vin med delikat rødbærsfrukt, tørket appelsinskall, anis og krydder. Ikke for mye substans, men akkurat nok til at dette gir masse Nebbiolo-frukt for pengene. Tanninene er her, men ikke på en uintegrert måte. Meget god kjøp. (AB) 
Poeng: 91

 

Varenr: 13462301
Vin: Cantalupo Collis Carellae Ghemme 2013
Region: Ghemme, Alta Piemonte, Italia
Pris: 468,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Antichi Vign. di Cantalupo
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Elegant på nesen med aromaer av begynnende moden rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær og markjordbær, samt roser, skogbunn, lær, urter, pepper, mineraler og litt fat. Pent fyldig vin med en god, delikat munnfølelse. Flott konsentrasjon av kjølig, lett utviklet rød frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og plommer, samt litt bringebær. Innslag av saltmineraler, pepper og urter, samt litt sopp og lær. Pen, frisk syre. Fine, lett avslipte tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Strålende, klassisk Ghemme-vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13724901
Vin: Giovanni Corino Barolo Del Comune di La Morra 2017
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 435,10 kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Corino
Alkohol:15.50%
Beskrivelse: Rikere i stilen med bred og tilgjengelig frukt med mørkere fruktkjerne, balsamico, lær og fiken. Middels fyldig Barolo med myk og tilgjengelig munnfølelse med mørkere røde bær, litt modent skall, sopp og lær. Tanninene er integrerte og nesten polerte. Litt fatkrydder i utgangen, men alt er fint balansert. En god drikkeklar Barolo allerede som viser at gode produsenter lager gode viner uansett årgang. Her er årgangens varme godt tatt inn i vinen. Ypperlig vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 7615101
Vin: Alessandro Veglio Barolo 2016
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 419,– kr (test)
Importør: Winning Brands
Produsent: Veglio
Alkohol:14.50%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Bra intensitet på duft med denne mer modne karakteren med konsentrert kirsebær, mørk appelsinskall, moden. Nype, balsamico, sval sødme og blomst. Middels fyldig og uttalt saftig barolo med røde bær, mer mørkere fruktskall, nypete, lær og krydder. Bra syre. Lang, frisk og fast utgang der tanninene biter. Ikke for detaljert, men en vellaget Barolo i en topp årgang som kan nytes nå og i de neste 6 årene til et godt biffmåltid.
Poeng: 90

 

Varenr: 5256805 (Magnum)
Vin: Paolo Scavino Barolo 2017 
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 1 068,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Paolo & Enrico Scavino
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Litt avdempet i aromabildet enda, men under ligger det mer framovervendt rødbærsfrukt, lett tørket roseblad og kydder. Middels fyldig Barolo med et pent saftig preg i munnfølelsen sammen med rødere bær, lett tørket appelsinskall, nellik og krydder. Syren frisker opp vinen på en god måte. Tanninene biter og er faste og kan bli en utfordring hvis frukten tørker ut. Dog gir de et fint bitt til mat, som f.eks påskens lammekjøtt eller andre rødere kjøttretter. Dette er en vin som kan lagres, men trolig vil drikke best de neste tre årene pga muligheten for at frukten tørker. Interessant Barolo fra en varmere, men god årgang. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 10345701
Vin: Fabio Oberto Barolo Riserva 2008
Region: Piemonte, Italia
Pris: 549,90 kr (bestilling)
Importør: Monopole Wines
Produsent: Fabio Oberto La Collina
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Pen intensitet på frukt med tørket fruktskall, tørket rosebusk og lett sopp. Middels til middels fyldig vin med lett tørket fruktskall, tørket løvverk, og friskere fruktkjerne. Bra syre og tanninstruktur som biter, nesten litt i overkant. Trenger litt mer tid, men har kvalitet. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 9141201
Vin: Costa di Bussia Barolo Luigi Arnulfo 2015
Region: Barolo,Piemonte, Italia
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Top Cellars Wine Import
Produsent: Costa di Bussia
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Typeriktig 2015 aromaer med den fremovervendte og rikere siden med levende roser, grafitt, litt tjære og te. Middels fyldig og fremovervendt vin som også viser at Monfortes litt mer maskuline karakter også kan ligge i forkant av en rikere årgang. Bra mineralitet ligger over tørket kirsebær, appelsinskall og nellik. Faste, men typeriktige tanniner på denne gode Baroloen. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 4389901
Vin: Gaja Sito Moresco 2018
Region: Barbaresco, Piemonte, Italia
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Gaja
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: nebbiolo, merlot og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Rik og aromatisk på nesen med dufter av røde kirsebær og plommer, litt bjørnebær med sødme, samt blomster, mineraler, krydder, blyantspiss, lakris og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, strukturert rød og mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, plommer og bjørnebær. Innslag av lakris, lær, nøtter, mineraler og fat. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Flott, vellaget vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 746901
Vin: Elio Altare Langhe Nebbiolo 2020
Region: Langhe, Piemonte, Italia
Pris: 315,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Elio Altare
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: nebbiolo og nebbiolo.
Beskrivelse: Aromatisk og frisk på nesen med dufter av bringebær, syrlige røde kirsebær, litt plommer, samt tjære, anis, lett krydder, mineraler, roser og mandler. Snev av litt fat på fat. Fyldig kropp med en delikat og god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, strukturert og slank rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av litt mørke bær, lakris, pepper og krydder, samt lær og noe mandler. Frisk syre. Fint tanninbitt. Flott lengde med en tørr avslutning. En meget god Langhe Nebbiolo. (ESH) 
Poeng: 90

 

Varenr: 11389401
Vin: Giulia Negri Langhe Nebbiolo Pian delle Mole 2019
Region: Langhe, Piemonte, Italia
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Giulia Negri
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk på duft med dette fine rosepreget, over litt tørket løvverk, kirsebær, og fin saltmineralitet. Middels fyldig, enkel men delikat Nebbiolo med mye sjarme av parfymert bringebær, kirsebær og lett saltpreg. Pefekt bitt på tanninene og med god syre på vinen. Meget god kjøp.
Poeng: 90

 

Varenr: 1265301
Vin: Giovanni Rosso Langhe Nebbiolo 2019
Region: Langhe, Piemonte, Italia
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Giovanni Rosso
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: nebbiolo og nebbiolo.
Beskrivelse: Dufter delikat av rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær og plommer, samt anis, lær, skogbunn, urter og blomster. Snev av litt nøtter og fat. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Fersk, delikat og saftig frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og plommer. Innslag av pepper, krydder og mandler. Hint av fat. Frisk syre. Fine tanniner som biter litt. Fin lengde med en tørr avslutning. Pen Langhe Nebbiolo. (ESH) 
Poeng: 90

 

Varenr: 13120001
Vin: Orlando Abrigo Nebbiolo d’Alba Valmaggiore 2017
Region: Langhe, Piemonte, Italia
Pris: 299,30 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Orlando Abrigo
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Bred, men allikevel floral og virkelig leken på duft med kirsebær, skikkelig tepreg, våt damp, grafitt og lær. Middels fyldig vin med bred og sjarmerende munnfølelse med kirsebær, litt tørket rødt fruktskall, lett oransjefruktkjøtt og te. Syren strever, men får vist seg på utgangen og gir en god friskhet sammen med sopp, nellik og salter. Faste tanniner, men de blir aldri for grove. Gi vinen tid, men dette blir en ypperlig lammevin.
Poeng: 90

 

Varenr: 4791201
Vin: Elio Altare Barbera d’Alba 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 315,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Elio Altare
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av fersk rød og mørkere frukt, med vekt på skogsbær og røde kirsebær, samt pepper, anis, krydder, lær og litt blomster. Fyldig kropp med en rik og god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk rød og mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, røde plommer og mørke kirsebær. Innslag av lær, pepper, lakris, mineraler og litt mandler. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Meget bra barbera. (ESH) 
Poeng: 90

 

Varenr: 5161501
Vin: Bruno Giacosa Barbera d’Alba 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Bruno Giacosa
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Uttrykksfull på nesen med aromaer av røde kirsebær, bjørnebær og mørke bringebær, anis, lær, blomster og krydder. Snev av litt fat. Middels til fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig og litt myk rød og mørkere frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, bringebær og skogsbær. Innslag av krydder, lakris og lær, samt mineraler. Pent strukturert med lett strukturerte, finkornede tanniner og en frisk syre. Flott lengde med en tørr utgang. Meget pen barbera. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 10499401
Vin: Ioppa Ghemme Santa Fe 2005
Region: Ghemme, Alta Piemonte, Italia
Pris: 469,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: None
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: vespolina og nebbiolo.
Beskrivelse: Pen på nesen med aromaer av moden rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, litt skogbær, samt lær, lakris, krydder, mineraler, tjære og noe tørket frukt. Fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, moden rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og plommer. Innslag av bjørnebær, lakris og lær, sam noe tobakk og krydder. Frisk syre. Tydelig strukturert med lange, faste tanniner. Fin lengde med en stram, tørr avslutning. Flott vin med masse pen primærfrukt i behold. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13705501
Vin: La Spinetta Pin Monferrato Rosso 2017
Region: Monferrato, Piemonte, Italia
Pris: 489,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: None
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 65% Nebbiolo, 35% Barbera. Tiltalende på duft med lett tørket fruktkjerne, løvverk og litt sopp. Middels til fyldig vin med litt glatt munnfølelse med lilla tørket frukt, som går over til mer motstand med salter, sopp og lør. Bra strukturert vin med særpreg. Litt tyngre i munnfølelsen i årgangen, men syren forsøker å gi liv. Fint bitt i tanninene. Drikk nå vil til kjøtt og lam. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13246201
Vin: Cascina Ca’Rossa Grignolino 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 270,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ca’Rossa
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Grignolino.
Beskrivelse: Pen på fruktbilde med lett tørkede roser som fortsatt lever og forsiktige lysere røde bær. Middels fyldig, frisk og levende vin med gode røde bær som snakker sommerspråket og lett tanke av appelsinskall. Tanniner som møtes litt på slutten, men på en fin måte. Dette er en sommervin med karakter.
Poeng: 90

 

Varenr: 7845301
Vin: Borgogno Barolo 2017
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 515,– kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Giacomo Borgogno & Figli
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Framovervendt på aromabilde med levende roser som ligger over lett tørkede kirsebær, nellik og veistøv. Middels fyldig og klassisk Barolo med lett tørket rød frukt, appelsinskall, nellik og mineraler. Årgangen merkes i den noe tørkede tonen, men syren greier å holde vinen levende den. Faste tanniner gir at denne passer fint til et lammemåltid de neste 3-5 årene. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 10282401
Vin: Carretta Barolo Cascina Ferrero 2015
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 339,90,– kr (bestilling)
Importør: Podium Wines
Produsent: Ten. Carretta
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Pen på nesen med dufter av rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, litt skogsbær, samt lær, litt lakris, skogbunn, urter, blomster, saltmineralitet og tre. Hint av litt nøtt på duft. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, fersk og strukturert rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, tranebær og plommer. Innslag av lakris, pepper, krydder og lær, samt saltmineraler og litt tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Litt rustikk og ganske tight nå, men dette er en god barolo med bra potensiale. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 575201
Vin: Fenocchio Barolo Bussia Sottana Riserva 2015
Region: Barolo, Piemonte, Italia
Pris: 345,90 kr (basis)
Importør: Excellars
Produsent: Fenocchio
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Dufter av begynnende moden rød frukt, med vekt på plommer og kirsebær, litt bjørnebær, samt lær, fat, pepper, anis, sopp og nøtter. Fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av lett moden og saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av bjørnebær, læ og lakris, samt krydder og litt nøtter. Hint av tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Relativt enkel, men god barolo til en god pris. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13539201
Vin: Cascina Roccalini Langhe Nebbiolo 2020
Region: Langhe, Piemonte, Italia
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Cascina Roccalini
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Fin på duft med preg av røde kirsebær, plommer og litt skogsbær, samt roser, urter, anis, lær og tjære. Pent fyldig vin med en god og rik munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og rik rød frukt på smak, med vekt på mørkerøde bringebær, røde kirsebær og litt skogsbær. Innslag av tjære, lakris, pepper, nøtter og tre. Frisk syre. Slanke, finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Pen Langhe Nebbiolo med utsøkt frukt. Litt merkbar alkohol, men vinen lander på den riktige siden. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13960201
Vin: Reverdito Langhe Nebbiolo Simane 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Reverdito
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Fint aromabilde med lett grovere jordsmonn ligger over fine roser og røde roser. Middels fyldig og frisk vin med den gode saftigheten i frukten med røde bær, litt oransje frukt og lett balsamisk tone. Det er struktur i vinen her som gir den gode kleshengeren. Fin saftighet på en mer urtete utgang. Tanninene er fine. Dette er et meget godt kjøp! (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 11201101
Vin: Massolino Langhe Nebbiolo 2019
Region: Langhe, Piemonte, Italia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med røde bær, roser og tydelig te. Middels fyldig vin med gode røde bær, lett oransje fruktskall og lette krydder sorter. Fint bitt i tanninstrukturen her. Ikke vin som skal lagres for lenge, men drikker godt nå. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 12147401
Vin: Elio Grasso Barbera d’Alba Vigna Martina 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Az. Agr. Elio Grasso
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.9 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Intens og rik på nesen med dufter av rød og mørkere frukt, med vekt på røde kirsebær og plommer, litt bjørnebær og solbær, samt mineraler, lakris, lær og litt krydder. Fyldig kropp med en god, litt rik munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk rød og mørk frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, bjørnebær og bringebær. Innslag av lakris, nøtter, krydder, mineraler og litt lær. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, litt bløt avslutning. Meget god og vellaget barbera.(ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 9955601
Vin: Scarpa Barbera d’Asti I Bricchi 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 292 kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Scarpa
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: barbera.
Beskrivelse: Rik og dyp på nesen med aromaer av lett utviklet rød frukt, med vekt på bringebær og kirsebær, litt skogsbær, samt våt skogbunn, blomster og mandler. Et lite snev av lær og anis på duft. Fyldig kropp med en god og ganske intens og strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, sursøt og frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, mørkerøde bringebær og skogsbær. Innslag av krydder og lær, samt litt krydder og saltmineraler. Finkornede, lett silkeaktige tanniner og frisk syre. Bra lengde med en fruktig, lett tørrende avslutning. Pen, velbalansert Barbera. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13125401
Vin: La Spinetta Ca’ di Pian Barbera d’Asti Superiore 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 299,40 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. La Spinetta
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Ganske bred og tydelig i sin framferd på duft med mørke kraftfulle bær, nesten litt animalsk snitt, sommer/høstblomst, snev av sødme ala vanilje og masse krydder. Bra fyldig og massiv Barbera med masse mørk frukt, lær, lakris, violet og masse ulike krydderier. Lang og lett fast utgang. Syren er nøkkelordet her, da druens iboende syre frisker opp og gjør vinen levende. For de som liker det store og Barbera – dette er kjøttvinen!
Poeng: 89

 

Varenr: 13498601
Vin: Alberto Oggero Roero Riserva 2016
Region: Roero, Piemonte, Italia
Pris: 490,– kr (bestilling)
Importør: Nebbiolo Wines
Produsent: Alberto Oggero
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av røde kirsebær og plommer, litt bjørnebær, samt blomster, anis, lær, skogbunn, jord og litt fat. Snev av litt tørket frukt. Fyldig kropp med en flott, strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, tett og strukturert rød frukt på smak, med vekt på plommer og kirsebær. Innslag av litt mørkere bær, lakris, pepper, lær og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 161801
Vin: Ioppa Ghemme 2015
Region: Ghemme, Alta Piemonte, Italia
Pris: 259,90 kr (basis)
Importør: Winemarket
Produsent: Ioppa
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: nebbiolo og vespolina.
Beskrivelse: Sammensatt på nesen med dufter av lett moden rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, litt mørke bær, samt anis, roser, nyper, lær og litt nøtter og tobakk. Middels fyldig kropp med en god, forholdsvis frisk munnfølelse. Konsentrert, frisk rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og plommer. Innslag av lær, lakris, krydder og tobakk, samt nøtter og ørlite fat. Frisk syre. Fine, lett polerte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott, frisk Ghemme-nebbiolo. (ESH) 
Poeng: 89

 

Varenr: 12568301
Vin: La Torretta Ghemme Il Motto 2012
Region: Ghemme, Alta Piemonte, Italia
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: La Torretta
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av begynnende moden rød frukt, med preg av syrlige kirsebær, skogsbær og litt bringebær, samt blomster, lær, anis, tjære, mineraler og litt tre. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av delikat og saftig, begynnende moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, skogsbær, markjordbær og litt mørkerøde bringebær. Innslag av anis, urter og litt lær, samt røyk, mineraler og noe tre i utgangen. Frisk syre. Fine tanniner. Fine tanniner med noe avpolering. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott nebbiolo fra Ghemme med noe modning. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 12427001
Vin: Ioppa Ghemme 2006
Region: Ghemme, Alta Piemonte, Italia
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Ioppa
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: vespolina og nebbiolo.
Beskrivelse: Innbydende og parfymert på duft med aromaer av moden rød frukt, med vekt på plommer og kirsebær, litt bjørnebær, samt lær, skogbunn, roser, anis og litt tjære. Hint av tobakk og nøtter på nesen. Fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, samt noe mørke bær. Innslag av litt tørket frukt, lær og krydder. Lange, faste tanniner. Frisk syre. Bra lengde med en moden, tørr utgang. Tanninene tørrer godt, men dette er en flott, vellaget og velutviklet vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 4017501
Vin: Bruno Giacosa Dolcetto d’Alba 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 295 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Bruno Giacosa
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: dolcetto og dolcetto.
Beskrivelse: Fersk og aromatisk på nesen med dufter av røde kirsebær, mørke plommer, litt blåbær, samt lilla blomster, anis, urter, krydder, lær og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, fersk og frisk mørkerød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av bjørnebær, samt pepper, krydder og mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Flott dolcetto! (ESH)
Poeng: 89

 

varenr: 4715401
Vin: Fontanafredda Barolo Serralunga d Alba 2017
Region: Barolo,Piemonte, Italia
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Fontanafredda
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Pen intensitet på aromabildet med tørkede roser, rødbærsfrukt og lær. Middels fyldig Barolo med god balanse hele veien igjennom frem til avslutningen der tanninene biter på den klassiske gamle måten. Alt i mellom er derimot godt med passende frukt av tørket appelsinskall, nellik og lær. Vin som absolutt passe fint til fåskelammet med litt fettkant. Bra enkel Barolo.
Poeng: 88

 

Varenr: 13342101
Vin: Cristian Boffa Langhe Nebbiolo 2019
Region: Langhe, Piemonte, Italia
Pris: 248,90,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Christian Boffa
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Enkel, men forførende på duft med disse litt våte rosene som ligge over kirsebær, litt knust fruktstein og lett tørket karakter. Fin rødbærskarakter som gir mye frukt for pengene. Lett stram kirsebær, noe kjølig jordbær og med et fint saltlag som skaper glede. Ikke dypt, bare godt. (AB) 
Poeng: 88

 

Varenr: 13725001
Vin: Giovanni Corino Langhe Nebbiolo 2019
Region: Langhe, Piemonte, Italia
Pris: 278,90 kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Giovanni Corino
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Rikere og forførende stil med forførende litt grove roser, nellik og salter. Middels fyldig og saftig Nebbiolo som absolutt representerer Langhe Nebbiolo på den moderne måten med tidligere tilgjengelighet og lett frukt av jordbær, kirsebær og salter. Fin enkel tone hele veien igjennom. En lettdrikkelig og god Langhe dette. (AB) 
Poeng: 88

 

Varenr: 13920601
Vin: Cavallotto Langhe Freisa 2019
Region: Langhe, Piemonte, Italia
Pris: 294,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Cavallotto
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på nesen med dufter av røde kirsebær og litt skogsbær, samt lær, urter, blomster, pepper, krydder og jordsmonn. Litt støvete på nesen. Pent fyldig vin med en rikere munnfølelse med fin nerve. Flott konsentrasjon av saftig, myk rød frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og mørkerøde bringebær. Innslag av pepper, urter og saltmineraler. Frisk syre. Modne tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott og balansert tradisjonell freisa. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 5488201
Vin: Réva Nebbiolo d’Alba 2019
Region: Langhe, Piemonte, Italia
Pris: 295,– kr (bestilling)
Importør: Eurowine
Produsent: Az. Agr. Reva S.S.
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk vin med lysere rødbærsfrukt, nype og krydder på duft. Middels fyldig og frisk Nebbiolo med tørket appelsinskall, lysere rødbærsfrukt og nellik. Ikke mye dybde her, men frisk og ren frukt. Tanninene er overraskende integrerte. Ny moderne Nebbiolo som er laget for umiddelbar drikkeglede. Reva lykkes.
Poeng: 88

 

Varenr: 13342101
Vin: Cristian Boffa Langhe Nebbiolo 2019
Region: Langhe, Piemonte, Italia
Pris: 248,90 kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Christian Boffa
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Enkel, men forførende på duft med disse litt våte rosene som ligge over kirsebær, litt knust fruktstein og lett tørket karakter. Fin rødbærskarakter som gir mye frukt for pengene. Lett stram kirsebær, noe kjølig jordbær og med et fint saltlag som skaper glede. Ikke dypt, bare godt.
Poeng: 88

 

Varenr: 3874001
Vin: Attilio Ghisolfi Langhe Nebbiolo 2017
Region: Langhe, Piemonte, Italia
Pris: 289,40 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Attilio Ghisolfi
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Leken i stil med mer roser, ulike sommerblomster, krydder, grafitt og kirsebær, Middels fyldig vin med god munnfølelse av litt tørket rødbærsfrukt, lær og salter. Friskheten bevares på en god utgang. Ikke for kompleks, men greier seg fint i den varmere årgangen.
Poeng: 88

 

Varenr: 5922901
Vin: Michele Chiarlo Barbera d’Asti Superiore Le Orme 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 225,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Michele Chiarlo
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: barbera og barbera.
Beskrivelse: Parfymert og frisk på nesen med aromaer av syrlige røde kirsebær, litt mørkere bringebær og røde plommer, samt tørkede blomster, urter, litt anis, lær og mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk rød frukt på smak, med vekt på plommer, skogsbær og syrlige kirsebær. Snev av litt bjørnebær. Innslag av urter og anis, samt noe mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. En leskende, god barbera. (ESH) 
Poeng: 88

 

Varenr: 11702301
Vin: Garrone Munaloss 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 218,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Cant. Garrone
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: croatina og nebbiolo.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av lett utviklet rød frukt, med vekt på kirsebær og bringebær, samt urter, krydder, blomster, mandler og noe mineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på syrlige bringebær og kirsebær. Snev av litt skogsbær. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Fruktig, frisk og god vin fra Alto Piemonte.(ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 11201001
Vin: Massolino Barbera d´Alba 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 254,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Forfærende på stilen med denne fine parfymen som ligger over lilla bær og krydder. Middels fyldig og frisk vin med tiltalende og frisk munnfølelse over lilla lett sødmefull frukt og krydder. Enkel, men god.
Poeng: 88

 

Varenr: 1373701
Vin: Vajra Barbera d’Alba 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 221 kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: G.D. Vajra
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av fersk rød frukt, med vekt på jordbær og kirsebær, litt mørkere bringebær og plommer, samt mineraler, blomster, urter og litt krydder. Hint av litt veistøv. Vinen har en middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av frisk, saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på bringebær, røde kirsebær og mørke plommer. Innslag av urter og krydder, samt litt lakris og litt mineraler. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Bra Barbera. (ESH)
Poeng: 88

Varenr: 9220201
Vin: Cascina Corte Dolcetto di Dogliani 2018
Region: Dogliani, Piemonte, Italia
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Cascina Corte
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: dolcetto og dolcetto.
Beskrivelse: Frisk og leken på duft med mye blomst, plomme, lær og jord. Middels fyldig vin med denne lett grove munnfølelsen med røde plommer, lilla skall, lærte og balsamico. Bra kompleksitet i denne vinen som også greier å vise juice. Bra syre og tanninstruktur. Dette er Dogliani for de som ønsker struktur og håndverksfølelse.
Poeng: 88

 

Varenr: 6966501
Vin: Vajra Monterustico Dogliani 2020
Region: Dogliani, Piemonte, Italia
Pris: 200,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: GD Vajra
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Dolcetto.
Beskrivelse: Frisk og blomstrete på stilen med lilla leken frukt, krydder og lær. Middels fyldig, leken og fruktdreven vin med god lilla fruktkjerne, lær og dypere salthet. Ikke kompleks, men drikker veldig godt. Fin vin.
Poeng: 88

 

Varenr: 13009001
Vin: Scavino Dolcetto d’Alba 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Paolo & Enrico Scavino
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Dolcetto.
Beskrivelse: Floral og leken på duft med lilla bær, litt solbærsirup og blomstereng. Middels fyldig vin med dette saftige og rike uttrykket med lilla frukt, litt toddy og lær. Lett salter gir også litt dybde. Sømløse tanniner. Bra vin uten de store detaljene.
Poeng: 87