Skip to main content

Her følger smaksnotater på vinene testet på Re-naa. Vinene fikk flere timer på karaffel og hadde optimal serveringstemperatur.

Musserende viner

Cedric Bouchard Roses de Jeanne Lieu-Dit Côte de Val Villaine 2018

Vertikal i yttrykket, med denne herlige tydelige saltpregede aromabildet som bergtar sammen med litt rød frukt, røyk, voks, autolyseog nøtt. Pen middels fyldig Champagne med denne herlige cripsy munnfølelsen med frisk sitrus, rødere frukt, grape, voks, kjølig gjærbakst og igjen med denne utmerkede sjømineraliteten på en knusk tørr utgang. Ungdommelig, men flott Champagne. 93 poeng.

 

Marguet Shaman Rosé 2017

Tydelig intens og litt røff på aromabildet med herlig frukt av bringebær, røyk og litt fat.  Bra fyldig og markant i uttrykket, men greier også å bevare sin finesse. Bringebærpreget, snev av sitrus og brødbakst. Tydelige salter på en utmerket utgang. Flott maskulin rosé. 92 poeng.

 

 

Hvite viner

Keller Abtstede GG 2018

100% Riesling.

Nydelig intensitet på aromabilde med rik og herlig fruktfølelse av frådende sitrus, grapefrukt og dette tydelige preget av våt stein. Herlig fyldig Riesling som fyrer på alle sylinderne i den varmere 2018-årgangen med den rike og herlige fremovervendte frukten som tar tak og sjarmerer med saftig sitrus, grape, lett petroleumstoner og grov salt, mot steinuttrykk på en lang og kompleks utgang. Syren frisker opp og er relativt razor-sharp for årgangen. Strålende vin. 95 poeng.

 

Alheit Huilkrans 2019

100% Chenin Blanc.

Fantastisk aromabilde med denne parfymerte tonen som smelter hjerter sammen med kjølig stenfrukt, sitrus og med dette tydelige saltaktige mineralske preget som ligger i bakkant. Herlig anslag på denne vinen som oser terroir og karakter hele veien igjennom. Nydelig syrefrisk sitrus, stenfrukt, eple, limeskall og en ungdommelig ananastone som skaper glede. Det som imponerer mest er denne fabelaktige salttonen som får deg til å trekke pusten litt ekstra. Lang kompleks utgang. Åpnet seg opp siden november 2020. Fantastisk vin. Bedre tørr Chenin Blanc lages ikke. Punktum. 95 poeng.

 

Ampeau Premier Cru Les Les Perrieres 1991

100% Chardonnay.

Balansert og tiltalende aromabilde med denne pene svale smørpopcorn-tonen som ligger over gul moden frukt og lett blomst. Middels fyldig vin som har gjort sitt i livet og ligger pensjonert på en solseng i Provence og tenker tilbake til det harde livet i Burgund. Moden og balansert munnfølelse med gul frukt, smør, lett popcorn og med dette fine saltede uttrykket. Vin til følelsen av harmoni uten en snev av skarpe kanter. 91 poeng.

 

Røde viner

G.Rinaldi Brunate 2016

100% Nebbiolo.

Nydelig vibrant rød farge, men disse ultimate aromaene som får deg til å drømme om Julia Roberts vakre smil sammen med verdens mest raffinerte dufter av herlige konsentrerte men allikevel sprekkferdige kirsebær, roser, tjære og trøffel. Pen fyldig vin med denne herlige rene munnfølelsen som får tårene til å feste seg. Nydelig frukt av fantastisk av kirsebær, bringebær, balsamico, tjære og trøffel. Både syre og tanninstruktur er brilliant balanserende i denne vinen som tåler flere tiår i kjelleren. Sublim vin. 97 poeng.

 

Altesino Brunello Di Montalcino Montesoli 2012  

100% Sangiovese.

Et pent haromonisk tobakkslag ligger og fyrer opp aromabildet sammen med pen frukt av kirsebær, bringebær, lær og sopp. Bra fyldig vin med overraskende flott balanserende munnfølelse der alt henger sammen. Strukturen er pen, denne klapper ikke sammen som en del andre Brunelloer for tiden. Uttalt flott munnfølelse av nydelige kirsebær, bringebær, lær og med en fin umamikarakter. Pen syre og utmerket tanninstruktur i vinen med lang utgang. Tåler mange år. Super vin. 94 poeng.

 

Søte viner

Riveyrac Riversaltes 1981

Forførende hetvin opå duft med mye preg av karamell, mot toffee, kaffe appelsinskall og krydder. Middels fyldig vin med pen sødmefølelse på duft med karamell, tørket appelsin, anis, rosmarin og sopp. Syren frisker opp vinen og gav harmonisk, men kompleks nok Riversaltes. Super Riversaltes. 92 poeng.