Skip to main content

Artikkelen tar for seg viner til hverdagen og til forskjellige anledninger opp til 250 kroner.

Annonse

Annonse

Begrepet «bruksviner» tar for seg gode viner til uhøytidelige anledninger. Kanskje trenger du eller et glass til enkel glede eller til en ukomplisert middag med gode venner. På grunn av avgiftssystemet i Norge kan rimelige viner blir uforholdsmessig dyre, men til gjengjeld kan dyre viner være særdeles prisgunstige i forhold til det vi finner ute i Europa eller resten av verden for den saks skyld.

Denne siden hjelper deg til å orientere deg i lendet av en prisklasse som kanskje er vanskeligst å finne ut av – men husk: Det er din smak som gjelder. Ingen kan ta fra deg det du liker. Noen liker vinene litt yngre, mens andre liker mer velutviklede aromaer også. Denne siden er derfor veilledene og ingen fasit.

Vinene merket Basisutvalget er nyheter og vil være tilgjengelig i de fleste butikkene. De øvrige vinene er på bestillingsutvalget og kan bestilles direkte på nettbutikken, hos Vinmonopolets kundesenter eller direkte ved det enkelte utsalg.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Medarbeidere i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

For å holde deg oppdatert med nye artikler og smaksnotater på botti kan du like facebook-siden som du finner HER. Du kan følge botti.no på Instagram under botti_norge.

Trykk på vinens navn for å gå til vinmonopolets nettside.

(MERK jfr lenker til vinmonopolet- all bestilling, kjøp og utlevering skjer fra, av eller hos Vinmonopolet eller deres samarbeidspartnere)

Smaksnotater

Musserende, sider og perlende viner

Varenr: 12207901
Vin: Kvestad 1808 Sider 2021
Region: Vestland, Norge
Pris: 175,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Kvestad Sideri
Alkohol:8.50% Sukker:25.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: Eple.
Beskrivelse: Dufter av modne gule epler, gjær og fruktskall. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, moden og sødmerik eplefrukt på smak, med innslag av fruktskall. Bra lengde med en moden, tørrende utgang. Flott kvalitetssider med god dybde. (ESH) 
Poeng: 87

Varenr: 13368101
Vin: Fontanafredda Alta Langa Brut 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 209,90 kr
Importør: Stenberg & Blom AS
Produsent: Fontanafredda
Alkohol:12.50%
Druer: Chardonnay og pinot noir.
Beskrivelse: Rik og frisk italiensk musserende vin med tiltalende dufter av sitrus, pærekjøtt og salter. Middels fyldig, enkel med saftig og tiltalende munnfølelse med saftig sitrus, eple og litt salter. Pen mousse som tar tak her. Ikke komplekse saker, men dette drikker faktisk veldig godt og utadvendt. Saltene ligger fint med. Veldig godt kjøp! (AB)
Poeng: 87

Varenr: 7617401
Vin: Christoph Hoch Kalkspitz Pet Nat 2021
Region: Østerrike
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Christoph Hoch
Alkohol:10.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Muscat ottonel, grüner veltliner, zweigelt, sauvignon blanc, riesling og blauer portugieser.
Beskrivelse: Frisk og aromatisk med masse blomst som ligger over rikere frukt, nøtt og mineraler. Middels fyldig og uttalt saftig pet nat med rikere gul frukt og med pen kremete utgang. Mineralene er med også. God særpreget perlende vin. (AB) 
Poeng: 87

Varenr: 12154201
Vin: AUS Alta Alella Pet Nat 2021
Region: Catalonia, Spania
Pris: 214,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Celler de les Aus
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: Xarel·lo.
Beskrivelse: Fersk på nesen med dufter av friske grønne epler, sitrusfrukter og litt aprikos, samt litt gjær og mineraler. Innslag av blomster. Middels fyldig kropp med god, perlende munnfølelse. Bløt og saftig frukt på smak, med vekt på friske grønne epler og sitrusfrukter. Integrert sødme. Innslag av mineraler og urter. Bra syre. Bra lengde med frisk, tørrende utgang. Ren og pen pet nat. (ESH)
Poeng: 86

Varenummer: 12342101
Vin: Gross-Winternheim Lorelei Riesling Sekt 2019
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 189 kr
Importør: T&T Wine As
Produsent: Gross-Winternheim
Alkohol: 12%
Druer: Risling
Beskrivelse: Parfymert og lett blomstrete på duft med epler, fint mineralsk preg og noe kjølig brødbakst. Middels fyldig og frisk vin med denne fine syrligheten i frukten med grønn eple, sitrus, våte salter og noe brød i finishen. Bra Sekt.
Poeng: 85

Annonse

Annonse

Hvite viner

Varenr: 12138601
Vin: Schätzel Riesling Kabinett 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 175,– kr (basis)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Schätzel
Alkohol:8.00% Sukker:39.0 g/l Syre:10.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Fin rent i aromabildet med epler, lett voks og salter. Middels fyldig og slank Kabinett med fersk og utmerket frukt av eple, sitrus og skifertoner. Sødmen er vel balansert og syren gir nerve i vinen. Nok en gang et strålende kjøp, et av Vinmonopolets aller beste. (AB) 
Poeng: 90

Varenr: 4398701
Vin: Gobelsburger Urgestein Riesling 2020
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 199,– kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Weing. Schloss Gobelsburg
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.2 g/l
Druer: riesling.
Beskrivelse: Flott dybde på duft med aromaer av friske sitrusfrukter, hvite stenfrukter og noe modne epler, samt blomster, knust stein og saltmineraler. Middels fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Flott nerve. Bra konsentrasjon av fersk, saftig mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler og fersken. Innslag av fruktskall, litt krydder og røyk, samt en flott mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørr utgang. Pen vin og et godt rieslingkjøp. (ESH) 
Poeng: 89

Varenr: 2043201
Vin: Ca’Rugate Soave Classico Monte Alto 2019
Region: Veneto, Italia
Pris: 225,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Ca’ Rugate
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Garganega.
Beskrivelse: Aromatisk på duft med preg av gule epler, stenfrukter og litt honningmelon, samt voks, røyk, nøtter og noe fat. Middels fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, litt bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av mineraler og urter, samt noe nøtter. Fin syre. Bra lengde med en tørr avslutning. God og vellaget Soave. (ESH) 
Poeng: 88

Varenr: 11395401
Vin: Ch. Thivin Clos de Rochebonne Beaujolais Blanc 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Ch. Thivin
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Nesten litt aromatisk på duft med blomster, gyllen gul frukt, karamell og nøtteskall. Middels fyldig og frisk vin med god munnfølelse med saftig gul eple, nøtt og litt oljet stein. Fin saltet og saftig utgang. Syren lever i vinen. Veldig mye Chardonnay for pengene dette. (AB) 
Poeng: 88

Varenr: 4657401
Vin: Bürklin-Wolf Wachenheimer Riesling Trocken 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 228,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Dr. Bürklin-Wolf
Alkohol:12.00% Sukker:4.9 g/l Syre:7.8 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Frisk og aromatisk på nesen med dufter av epler, sitrusfrukter og limezest, samt saltmineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av kjølig og saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler, grapefrukt og sitrusfrukter. Innslag av sitruszest, røyk og en pen mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, frisk avslutning. Flott, vellaget vin. (ESH) 
Poeng: 88

Varenr: 4405001
Vin: Albariño de Fefiñanes 2021
Region: Galicia, Spania
Pris: 250,– kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Bod. del Palacio de Fefiñanes
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: albariño.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med preg av grønne epler, lime og fersken, samt sitruszest, blomster, våt stein og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god, presis munnfølelse. Saftig, konsentrert og rik frukt på smak, med vekt på lime og grønne epler. Innslag av fruktskall, urter, røyk og mineraler. Bra syre gir nerve til vinen. Bra lengde med en tørr, saltpreget avslutning. Presis og klassisk albarino med bra energi. (ESH) 
Poeng: 88

Varenr: 13182701
Vin: Nals Margreid Berg Alto Adige Terlano Pinot Bianco 2020
Region: Trentino-alto adige, Italia
Pris: 219,90 kr (basis)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Nals Margreid
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Pinot bianco.
Beskrivelse: Frisk og blomstrete i stilen med kjølig snitt og fint saltet snitt. Middels fyldig vin dette fine saltpreget som skaper glede. Fint kjølig snitt i frukten selv med noe alkohol i styrken. God syre hjelper til. Her er det mye vin for pengene! (AB) 
Poeng: 87

Varenr: 12081001
Vin: Meinklang Mulatschak 2021
Region: Burgenland, Østerrike
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Meinklang
Druer: Pinot gris, gewürztraminer, welschriesling.
Beskrivelse: Fruktig og aromatisk på nesen med dufter av grapefrukt og sitrusfrukter, fersken, samt urter, florale toner og noe gjær. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Saftig, litt bløt frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter og epler. Fint integrert sødme. Innslag av urter, krydder og saltmineraler. Bra syre. God lengde med en tørr utgang. God oransjevin. (ESH)
Poeng:
87

Varenr: 14177601
Vin: The Blacksmith Barebones Chenin Blanc 2021
Region: Western Cape, Sør-Afrika
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: The Blacksmith Wines
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Dufter av stenfrukter, modne sitrusfrukter og litt epler, samt krydder og mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på gule epler og sitrusfrukter. Innslag av krydder og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, litt saltpreget avslutning. Flott vin! (ESH) 
Poeng: 87

Varenr: 11388001
Vin: Fatt. Nanni Arsicci 2019
Region: Marche, Italia
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Vin John
Produsent: Fatt. Nannì – R. Cantori
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: Verdicchio.
Beskrivelse: Enkel, men tiltalende aromaer av pære, eple og mye blomst. Middels fyldig vin med sommerlige toner i munnfølelsen med kremete epler og pærekjøtt. Fin lett saltet utgang med god sursøt frukt. Bra ren vin dette her for pengene. (AB) 
Poeng: 86

Varenr: 6370701
Vin: Dönnhoff Riesling Trocken 2021
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 139,90 kr (basis)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Hermann Dönnhof
Alkohol:11.50% Sukker:6.0 g/l Syre:7.9 g/l
Druer: riesling.
Beskrivelse: Enklere duftbilde bestående av grønne epler, lime og litt tropisk frukt, samt røyk, mineraler og blomster. Middels fyldig vin med en frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av slank, saftig lys frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av mineraler og urter. Frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Enkel, god riesling som er godt kjøp. (ESH)
Poeng: 84

Røde viner

Varenr: 4167101
Vin: San Michele Appiano Lagrein 2020
Region: Trentino-Alto Adige, Italia
Pris: 245,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: San Michele Appiano
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: lagrein.
Beskrivelse: Pen dybde på nesen med aromaer av bjørnebær, røde kirsebær og litt skogsbær, samt pepper, mineraler og blomster. Middels til fyldig kropp med en god, saftig munnfølelse med bra intensitet. Fin konsentrasjon av saftig, frisk rød og mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær og bjørnebær. Innslag av urter, anis, pepper og mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en fruktig, lett tørrende avslutning. Dette er en flott, samtidig fersk lagrein. Bra vin! (ESH)
Poeng: 89

Varenr: 8061101
Vin: Chapoutier Les Meysonniers 2019
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: M. Chapoutier
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.6 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Sammensatt på nesen med aromaer av blåbær, mørke kirsebær og bjørnebær, samt urter, pepper, oliven og lakris. Fyldig kropp med en rund, mykt teksturert munnfølelse. Rik, saftig mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og sødmerike blåbær. Innslag av lakris, pepper, urter og lær. Faste tanniner med litt modning. Vinen har en flott syre som bidrar til å holde friskheten i vinen. Fin lengde med en tørr avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 89

Varenr: 3693701
Vin: Testalonga Baby Bandito Follow Your Dreams 2021
Region: Swartland, Sør-Afrika
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Testalonga Wines
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Carignan.
Beskrivelse: Tiltalende med blomstrede og parfymert i aromabildet med røde bær, lær og fine urter. Rik og tiltalende i munnfølelsen med røde fine bær, krydder og mineraler. Fin juicy stil gir den energisk og tiltaler. Ikke for komplekst, men ren i frukten. God lett fast utgang. Meget god vin for pengene. (AB) 
Poeng: 89

Varenr: 13960201
Vin: Reverdito Langhe Nebbiolo Simane 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Reverdito
Alkohol:14.00%
Druer: Nebbiolo
Beskrivelse: Lett grovere jordsmonn ligger over fine roser og røde roser og skaper et godt aromabilde. Middels fyldig og frisk vin med god saftighet i frukten med røde bær, litt oransje frukt og lett balsamisk tone. Det er struktur i vinen her som gir den gode kleshengeren. Fin saftighet på en mer urtete utgang. Tanninene er fine. Dette er et meget godt kjøp! (AB) 
Poeng: 88

Varenr: 1026201
Vin: Il Poggione Rosso di Montalcino 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 200,– kr (basis)
Importør: Pure Wine
Produsent: Ten. Il Poggione
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: brunello og sangiovese.
Beskrivelse: Leken i stilen på duft med rosebusker, fin rødbærsfrukt og lakris. Middels fyldig vin meget god fruktkvalitet i denne årgangen. Fin klassisk bringebærsfrukt med parfymert sjarme og krydderglede. Fin integrert tanniner. Veldig godt kjøp. (AB) 
Poeng: 88

Varenr: 3316901
Vin: Selvapiana Chianti Rufina 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 200,– kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Fatt. Selvapiana
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: sangiovese og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Aromatisk og frisk på duft med aromaer av røde kirsebær og plommer, litt jordbær, samt blomster, lær, anis og litt krydder. Middels fyldig kropp med en frisk og god munnfølelse. Frisk, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av skogsbær, lær, saltmineraler og litt fat. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Mye god sangiovese for pengene. (ESH) 
Poeng: 88

Varenr: 14082201
Vin: Castello di Ama Il Chiuso 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 230,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Cast. di Ama
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot Noir (!)
Beskrivelse: Floral på nesen med aromaer av bringebær og jordbær, litt mørke plommer, samt roser, krydder, litt mineraler og noe fat. Middels til fyldig kropp med en god, litt rikt teksturert munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, bløt rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av krydder, mandler og noe fat. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. God lengde med en fruktig, tørrende avslutning. God italiensk pinot! (ESH) 
Poeng: 88

Varenr: 8318601
Vin: Ch. Cambon Brouilly 2020
Region: beaujolais, Burgund, Frankrike
Pris: 244,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Ch. Cambon
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Tiltalende, samtidig intens på duft med preg av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer og bringebær, samt mineraler, blomster, urter, lær og anis. Middels fyldig kropp med en god, forfriskende munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt rød frukt på smak, med vekt på syrlige bringebær og kirsebær, samt litt sødmerike plommer. Innslag av skogsbær, mineraler, pepper, urter og litt lær. Frisk syre. Lette tanniner. Fin lengde med en frisk, tørrende utgang. Flott beaujolais. (ESH)
Poeng: 88

Varenr: 3558601
Vin: Casa Ferreirinha Callabriga 2019
Region: Douro, Portugal
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Grape Company
Produsent: Sogrape Vinhos
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: touriga franca, touriga nacional og tinta roriz.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av begynnende moden og sødmerik mørk frukt, med vekt på solbær, skogsbær og plommer, samt røyk, lakris, lær, kaffe, lette kryddertoner og fat. Hint av blomster og noe tørket frukt. Pent fyldig vin med en konsentrert munnfølelse og bra intensitet. God konsentrasjon av saftig, rik og noe sødmepreget mørk frukt på smak, med vekt på solbær og kjøttfulle plommer. Innslag av litt røde bær, samt anis, kaffe, krydder, oliven og fat. Bra syre. Fine, litt modne tanniner med passe bitt. Bra lengde med en tørr, litt trepreget avslutning. En flott vin. (ESH) 
Poeng: 88

Varenr: 13926701
Vin: Alain Graillot & Thalvin Syrocco 2019
Region: Marokko
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Alain Graillot
Alkohol:13.50%
Druer: Syrah
Beskrivelse: Tiltalende, samtidig litt rik på nesen med aromaer av begynnende moden mørk frukt, med vekt på bjørnebær og skogsbær, litt røde kirsebær, samt oliven, kjøtt, pepper, lær og noe lakris og krydder. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, lett utviklet mørk frukt med et snev av kjølighet på smak, med vekt på bjørnebær, skogsbær og plommer. Innslag av lakris, urter, krydder, pepper og noe fat. Faste tanniner. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, fast avslutning. Bra, fruktdreven syrah fra Alain Graillots prosjekt i Marokko. (ESH) 
Poeng: 88

Varenr: 12546801
Vin: Cogno Dolcetto d’Alba Mandorlo 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 234,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Elvio Cogno
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Dolcetto.
Beskrivelse: Bred og utmerket saftig i aromabildet med plommer, modne mørke bringebær, krydder, nesten mokka og med bra saltnerve. Middels fyldig og saftig Dolcetto med god fruktfølelse. Plommer, modne bringebær og salt. Syren gir en frisk vin som er passe strukturert og gir et bra bitt. En god Dolcetto og matvin dette! (AB) 
Poeng: 87

Varenr: 174801
Vin: Novaia Valpolicella Classico 2019
Region: Veneto, Italia
Pris: 208 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Az. Agr. Novaia
Alkohol:12.50% Sukker:1.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: corvina, corvinone og rondinella.
Beskrivelse: Nesten litt volatil i aromabildet med med masse blomst over jordbær og krydder. Middels fyldig og leken vin som ikke har for pondus i seg, men er rett og slett frisk og saftig med utmerket frukt av jordbær og kirsebær. Lett urtete også. Bra vin som mange vil like! (AB) 
Poeng: 87

Varenr: 13924801
Vin: Domaine Dozon Le Petit Chemin Rouge 2020
Region: Chinon, Loire, Frankrike
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent: Domaine Dozon
Alkohol: 13.00 % Sukker: 3.0 g/l Syre: 3.7 g/l
Druer: Cabernet franc.
Beskrivelse: Typeriktig på duft med preg av solbær, skogsbær og mørkerøde bringebær, litt mørke plommer, samt urter, krydder, grønne aromatoner og anis. Streif av litt blomster på nesen. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk rød og litt mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær og mørkerøde, syrlige bringebær. Innslag av lakris, paprika og pepper. Frisk syre. Lette tanniner med som kun biter bittelitt. Bra lengde med en tørr avslutning. Fin cabernet franc fra Loire. (ESH)
Poeng: 87

Varenr: 10788601
Vin: Bela Estate Grown Ribuero del Duero Roble 2020
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 200,– kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Anta Banderas
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: Rik på nesen med aromaer av røde plommer, skogsbær og litt mørkere bringebær, samt lær, anis, krydder og noen tretoner. Fyldig kropp med en god og litt rik munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt og fersk rød og mørk frukt på smak, med vekt på plommer, skogsbær og mørke kirsebær. Innslag av lakris, krydder og litt fat. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra vin. (ESH) 
Poeng: 87

Varenr: 13959601
Vin: Nueve Uvas Rioja Mikado 141 2018
Region: Rioja, Spania
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Chaeos Wine & Spirits
Produsent: Nueve Uvas
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av røde kirsebær, plommer og mørke bær, samt krydder, anis og velintegrert fat. Snev av litt kompottfrukt på duft. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk rød og mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, plommer og bjørnebær. Innslag av krydder, lakris og fint integrert fat. Flott syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Enkel, men god Rioja-vin. (ESH) 
Poeng: 87

Varenr: 13857401
Vin: Heinrich Pinot Noir 2020
Region: Burgenland, Østerrike
Pris: 215,50 kr (basis)
Importør: Vinarius
Produsent: Weing. Heinrich
Alkohol:12.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Faktisk ganske så forførende i aromabildet denne østerrikeren med bringebær, parfyme, lær og lett naguraktig i bakkanten. Middels fyldig og saftig vin som skaper glede. Bringebær, saftige rips, litt varm solbærtoddy og urter på en god frisk utgang. Dette er faktisk en meget god vin for pengene og kan bli en skikkelig god basisvinner! (AB) 
Poeng: 87

Varenr: 2866201
Vin: Mud House Pinot Noir 2019
Region: Otago, New Zealand
Pris: 175,– kr (bestilling)
Importør: Best Cellars
Produsent: Accolade Wines
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Ganske så bred og tiltalende aromabilde med rødbærsfrukt, sommerblomst og mineralske toner. Middels fyldig og leskende Pinot fra New Zealand med god frukt av bringebær og urter. Fin syre holder vinen levende. God lett stram utgang med tanniner som er der på en typeriktig måte. Dette er masse vin for pengene. (AB) 
Poeng: 87

Varenr: 6840201
Vin: Bouchard Bourgogne Pinot Noir Réserve 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 219,90 kr (bestilling)
Importør: Silenus
Produsent: Bouchard Ainé & Fils
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Enkel, men gir masse godt på duft med kirsebær og lær. Middels fyldig, frisk og faktisk levende vin med god rødbærspreg med fin plomme, bringebær og lett krydder. Faktisk veldig likanes og saftig følelse. Bra for prisen! (AB) 
Poeng: 86

Varenr: 5991401
Vin: Paolo Leo Passitivo Primitivo 2019
Region: Puglia, Italia
Pris: 149,90 kr (basis)
Importør: Red & White
Produsent: Paolo Leo
Alkohol:13.50% Sukker:8.8 g/l
Druer: Primitivo.
Beskrivelse: Intens og parfymert i aromabildet med mørkere røde frukter, litt godteri og lær. Middels fyldig og leskende Primitivo med saftige lilla bær, kjølig solbærtoddy og lett blodige toner. Lær på en enkel, men god utgang. Ikke for mye substans men oppleves som leskende og god. (AB) 
Poeng: 85

Varenr: 8136501
Vin: Ch. Kefraya Les Bretèches 2019
Region: Bekaa valley, Libanon
Pris: 164,90 kr (basis)
Importør: Winemarket
Produsent: Ch. Kefraya
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: cabernet sauvignon, cinsault, tempranillo, syrah og marselan.
Beskrivelse: Rik og fruktig på nesen med aromaer av mørk frukt med noe sødme, med vekt på bjørnebær, skogsbær og plommer, litt røde bær, samt urter, krydder, blomster, lakris og fat. Hint av tørket frukt. Fyldig vin med en god, litt rik munnfølelse. God konsentrasjon av rik, myk og lett moden mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, plommer og skogsbær. Innslag av lakris, pepper, krydder, tørket frukt og fat. Bra struktur med frisk syre og fine tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Ikke veldig komplekse saker, men dette er fruktig og god vin. (ESH)
Poeng: 85

Legg igjen et svar