Skip to main content

Begrepet «kvalitetsvin» tar for seg meget gode viner som både har evnen til å kunne lagres eller drikkes nå. Det er i dette prissjiktet at spesielt konkurransen er høy. På Vinmonopolets nettsider finner du mellom 5000 – 6000 ulike musserende, hvite og røde viner i prisklassen 250 – 500 kroner. Det er da selv den garve vin-entusiasten trenger råd.

Annonse

Annonse

Her er en knippe røde viner som kan lagres eller drikkes nå i prissjiktet 250 – 500 kroner. Men husk: Det er din smak som gjelder. Ingen kan ta fra deg det du liker. Noen liker vinene litt yngre, mens andre liker mer velutviklede aromaer også. Denne siden er derfor veilledene og ingen fasit.

Vinene merket Basisutvalget er nyheter og vil være tilgjengelig i de fleste butikkene. De øvrige vinene er på bestillingsutvalget og kan bestilles direkte på nettbutikken, hos Vinmonopolets kundesenter eller direkte ved det enkelte utsalg.

Vinene på denne siden er viner som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg.

Medarbeidere i denne utgaven er Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

Trykk på vinens navn for å gå til vinmonopolets nettside.

(MERK jfr lenker til vinmonopolet- all bestilling, kjøp og utlevering skjer fra, av eller hos Vinmonopolet eller deres samarbeidspartnere)

Røde viner 

Varenr: 11176401
Vin: Claudio Boggione Barolo Brunate 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Az. Agr. Claudio Boggione
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Økologisk produksjon. Familiedreven gård som kun produserer en vin – denne Baroloen med druer fra 1.1 hektar i den anerkjente Brunate-marken. Vinplantene ble plantet tilbake til 1956. Druene gikk tidligere til Michele Chiarlo, men familien bestemte seg for noen år tilbake å produsere vin selv. Kun 6000 flasker produseres. Ca 60% av flaskene kommer til Norge.

Et relativt intenst aromabilde åpenbarer seg med dufter av røde kirsebær, plommer, litt bjørnebær, samt lakris, lær, krydder, roser, mineraler, nøtter, tjære og litt tre. Flott kompleksitet på nesen. Fyldig kropp med en forholdsvis rik munnfølelse. Bredskuldret så det holder. Pen konsentrasjon av begynnende moden og saftig, men tett rød og noe mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, bringebær og litt bjørnebær. Innslag av krydder, lakris og en fin underliggende saltaktig mineralitet, samt lær, tjære og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr og forholdsvis fast avslutning. Strålende vin og et meget godt kjøp. (ESH)
Poeng: 92

Varenummer: 1667601
Vin: Vietti Barbera d Alba Vigna Scarrone 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 389,90 kr
Importør: Fine Brands AS
Produsent: Vietti
Alkohol: 15%
Druer: Barbera
Beskrivelse: rik stor og allikevel så delikat i aromabildet med masse energiske blomster, mørkere røde bær, fatkrydder, svette, kanel, lakris og lærtoner. Bra fydldig og frisk babarea med masse frukt og smak som gir glede. Herlige toner av bringebær, lær, lakris og pene fatkrydder, Syren er høy og gir energi og en levende vin, tross noe høyere alkohol og fatbruk. Flott Barbera! (AB)
Poeng: 92

Varenr: 12557201
Vin: Scarpa Barbera d’Asti La Bogliona 2015
Region: Piemonte, Italia
Pris: 479,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Scarpa
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.2 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Klassisk og uttrykksfull på nesen med aromaer av bringebær, bjørnebær og røde kirsebær, samt blomster, saltmineraler, tobakk, pepper og litt tjære. Pent fyldig vin med en kraftfull, men likevel delikat munnfølelse. Konsentrert, lett utviklet og saftig rød og litt mørkere frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, plommer og bjørnebær. Innslag av lakris, pepper, nøtter og en fin saltmineralitet. Pen, frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Virkelig flott barbera! (ESH) 
Poeng: 92

Varenr: 9955501
Vin: Selvapiana Chianti Rufina Riserva Bucerchiale 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 368,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Fatt. Selvapiana
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Strålende dybde og rikhet på nesen med preg av fersk, konsentrert rød frukt, med vekt på lett modne kirsebær og plommer, litt jordbær, samt lakris, lær, søt tobakk, urter, krydder og en fin saltmineralitet. Snev av fat og lilla blomster på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god, frisk munnfølelse og flott energi. Tett, konsentrert rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og plommer. Innslag av krydder, litt urter og litt tobakk, samt lær og mineraler. Strukturert med fine, lett silkeaktige tanniner og en pen syre. Meget bra lengde med en saltpreget, tørrende avslutning. Beholder friskheten hele veien. Svært bra vin i årgangen. (ESH) 
Poeng: 92

Varenr: 10407101
Vin: Ten. San Guido Guidalberto 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 454,90 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: San Guido
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: 60% Cabernet sauvignon og 40% Merlot.
Beskrivelse: Noe knytt på duft enda, men har en fin stram men forførende fruktkjerne som pen frukt av bjørnebær, tørket fruktskall, hvit pepper, tobakk og dette våte gode løvverket. Middels til fyldig vin med god og tiltalende munnfølelse med denne bløte og deilig frukten som skaper glede med mørk plomme, rødere bær, fruktskall, lær, tobakk og lett herbale tendenser som. Bra syre frisker opp vinen. Strukturen er der, selv om bløtheten i midtparti kan lure litt. Men på den lange utgangen strammer det til og faste tanniner biter seg fast og viser vinens lagringskapasitet. Meget god vin! (AB)
Poeng: 92

Varenr: 13245501
Vin: Dumien Serrette Cornas Patou 2019
Region: Nord-Rhône, Frankrike
Pris: 489,– kr (bestilling)
Importør: La Ravine
Produsent: Dom. Dumien Serrette
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.6 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Pen bredde på duft med denne kraften som favner seg ut og trykker deg til sitt bryst med konsentrert masse av bjørnebær, plomme, fyrstikk, røyk og mer tørket utgave av blodfølelsen. Bra fyldig vin med trøkk. Denne er i moderne stil, men viser at fruktkvaliteten er høy og blir ikke foredlet bort i fatene. Tett frukt av plommer, bjørnebær, lett tørket frukt, bacon, lær og pepper. Lang og kompleks utgang med velintegrerte og tilnærmet polerte tanniner. Syren blir utfordret, men greier seg fint. Høy kvalitet på dette. (AB) 
Poeng: 92

Varenr: 1005301
Vin: Ch. Musar 2015 
Region: Bekaa valley, Libanon
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Ch. Musar
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: 34% Cinsault, 33% Cabernet sauvignon og 33% Carignan.
Beskrivelse: Rik, intens og levende på duft med denne blomsten som ligger over solbær, mer rødere bær, krydder og noe volatilitet i bakkant. Middels fyldig og saftig vin med god munnfølelse som har også et pen struktur i seg til god lagring. Utmerket rødbærspreget munnfølelse, krydder, volatil, og lakris. Lang, litt fast utgang. Syren gir energi og gir en levende Musar i 2015. Vinen kan nytes med lufting, men har også et par ti år i seg. Utmerket vin! (AB)
Poeng: 92

Varenummer: 13872101
Vin: Ch. Latour-Martillac Rouge 2018
Region: Pessac-leognan, Bordeaux, Frankrike
Pris: 464,60 kr
Importør: eWine AS
Produsent: Ch. Latour Martillac
Alkohol: 14,50%
Druer: 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot og 8% Petit Verdot.
Beskrivelse: Bred og tiltalende med masse herlighet som vil ut med bjørnebær, plomme, solbær, fin kaffetone, mye krydder, blod, lær og lakris. Litt mynte og vanilje også. Bra fyldig vin med mye smak, men også godt strukturert vin. Bjørnebær, lett modne bringebær, mot plomme, lær, lakris og krydder. Noe fat, men som er godt integrert. Bra syre og pen stram tanninstruktur. En fin årgang for Latour-Martillac dette. (AB)
Poeng: 91

Varenr: 10875401
Vin: Sainte Croix Carignan 2018
Region: Fraissé des Corbières, Languedoc, Frankrike
Pris: 284,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Dom. Sainte Croix
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Carignan.
Beskrivelse: Konsentrert og intens på nesen med preg av solbær, bjørnebær og mørke plommer, litt bringebær, samt lær, lakris, saltmineraler og krydder. Noe fat. Pent fyldig vin med en ganske konsentrert og kraftig munnfølelse. Konsentrert, saftig og litt myk mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bjørnebær. Innslag av bringebær, pepper, krydder, lær, samt litt nøtter. Strukturert med faste tanniner og en pen, frisk syre. Bra lengde med en tørr, kompleks utgang. Virkelig flott vin med mye særpreg. (ESH) 
Poeng: 91

Varenr: 11501801
Vin: Voerzio Langhe Nebbiolo Disanfrancesco 2019
Region: Langhe, Piemonte, Italia
Pris: 388,70 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk og levende på duft med ungdommelig rødbærsfrukt, lett tjære, sopp og krydder. Middels fyldig og uttalt frisk vin med delikat rødbærsfrukt, tørket appelsinskall, anis og krydder. Ikke for mye substans, men akkurat nok til at dette gir masse Nebbiolo-frukt for pengene. Tanninene er her, men ikke på en uintegrert måte. Meget god kjøp. (AB) 
Poeng: 91

Varenr: 5936201
Vin: Il Poggione Brunello di Montalcino 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 369,90 kr (basis)
Importør: Pure Wine
Produsent: Ten. Il Poggione
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Parfymert, rik og bredre i stilen, men har også sjarme med kirsebær, bringebær, lær, lakris, espresso og krydder. Bra fyldig og saftig Brunello, men også med fin struktur. Bringebærspreget, kirsebær, lær, lakris og urter. Faste tanniner, men integreres inn godt. Syren er nøkkelfaktoreren er og gir syre i den varmere årgangen. Fin vin. (AB) 
Poeng: 91

Varenr: 5613901
Vin: Ten. Sette Ponti Crognolo 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 305,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Ten. Sette Ponti
Alkohol:14% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: 90% Sangiovese, 10% Merlot
Beskrivelse: Energisk og leken i aromaene med mørkere bær mot plommer, modne blåbær, delikate fatkrydder, lær og snev av Eucalyptus-toner. Middels fyldig og frisk vin med tiltalende og leken munnfølelse, men også med god struktur. God frukt av saftige kirsebær, plommer, veistøv, lakris, lær og fatkrydder. Bra balanse. God frisk utgang med polerte tanniner. Levende og god vin!
Poeng: 91

Varenr: 933801
Vin: Foradori Teroldego Sgarzon 2018
Region: Trentino-Alto Adige, Italia
Pris: 389,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Foradori
Druer: Teroldego
Beskrivelse:Forførende på nesen med dufter av kjølig frukt, med vet på mørke kirsebær, skogsbær og plommer, samt blomster, lær, krydder, saltmineraler og litt nøtter. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, slank og kjølig mørkere frukt på smak, med vekt på skogsbær, sødmerike plommer og noe bjørnebær. Innslag av pepper, saltmineraler, litt krydder og lær, samt noe nøtter. Frisk syre. Fine til faste tanniner. Flott lengde med en tørr, lett saltpreget avslutning. Meget flott vin med en nydelig mineralitet. (ESH)
Poeng: 91

Varenr: 10998801
Vin: Bellene Roche de Bellene Volnay 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 459,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Maison Roche de Bellene
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med svale roser, bringebær og krydder. Middels fyldig og frisk vin med god rødbærsfrukt, salter og lakris. Fin fruktkvalitet. Mineralsk og god utgang. Fin vin dette. (AB)
Poeng: 91

Varenr: 5121101
Vin: Imperial Reserva 2017
Region: Rioja, Spania
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: C.V.N.E.
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: 85% Tempranillo, resten mazuelo og graciano (bovale)
Beskrivelse: Flott på nesen med aromaer av rød og mørk frukt, med vekt på røde kirsebær, sødmerike mørke plommer og bjørnebær, samt pepper, lær, anis, krydder, tobakk, mineraler og pent integrert fat. Streif av sjokolade og lilla blomster på duft. Flott dybde på nesen. Fyldig kropp med en utpreget elegant og god munnfølelse. Saftig, tett og strukturert rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær, mørke plommer, skogsbær og bjørnebær. Innslag av anis, lær og sopp, samt krydder og noe fat. Frisk syre. Finkornede, pent integrerte tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin. (ESH)  (ESH) 
Poeng: 91

Varenr: 947901
Vin: Ochota Barrels The Green Room Grenache Syrah 2020
Region: South australia, Australia
Pris: 349,80 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Ochota Barrels
Alkohol:12.80% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: 82% Grenache og 18% syrah.
Beskrivelse: 100% Grenache. Vinstokker fra 40-tallet. Pen lysere rødbærspreg på duft som skaper glede sammen med vårroser og sval krydderier. Middels fyldig vin med flott kirsebærsfølelse, kjølig bringebær, delikat parfyme og og lett nelikk/krydderier. Lett salt i bakgrunnen. Nesten litt skjør vin, men virkelig en behagelig munnfølelse i denne friske og utmerkede vinen. Veldig fin vin. (AB) 
Poeng: 91

Varenr: 14016801
Vin: Sato Pisa Terrace Pinot Noir 2018
Region: Central Otago, New Zealand
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Volatil
Produsent: Sato Wines
Alkohol:13.60%
Druer: Pinot Noir
Beskrivelse: Fin intensitet på aromabildet med tydelig skiferpreg som ligger over ungdommelige rødbærspreg og noe høstaktige roser. Middels fyldig og frisk vin med godt rødbærspreg, salter og uter. Veldig mineralsk i den gode utgangen. Fint integrerte tanniner og med bra syre. Fin vin! (AB)
Poeng: 91

Varenr: 10759701
Vin: Alpasión Private Selection 2015
Region: Mendoza, Argentina
Pris: 470,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Alpasión
Alkohol:15.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: 50% Malbec, 23% Syrah, 12% Petit Verdot og 9% Cabernet Franc
Beskrivelse: Foreløpig en ganske knytt masse på duft, der de ulike druene forsøker å framme sine krav som et ustrukturert byrådsmøte i Oslo kommune. Parfyme, mer pepper, mørkere bær, lysere delikate bær, urter, salter og lakris. Bra fyldig og kompleks munnfølelse i vinen med mørkere røde bær, lysere fruktskall, nesten litt urtete, lær, kaffe og lakris. Lang tett utgang. Bra syre og tanninstruktur, frukt som virkelig tar i mot alkoholen godt. Dette trenger tid. Kraftpakke. Gi den noen år i kjelleren. Biffvin av dimensjoner. (AB)
Poeng: 91

Annonse

Annonse

Varenr: 5045301
Vin: Colombier Crozes Hermitage 2019
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 269,90 kr (basis)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Dom. du Colombier
Alkohol:14.20% Sukker:3.0 g/l Syre:3.2 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Overraskende leken i stilen med mye blomst over plommer bringebær, lær, våt løvverk og blod. Middels fyldig og veldig frisk Syrah som gir masse glede i munnfølelsen. Overraskende slank rødbærsfrukt, litt skog, gin-toner og lett blod. Fine integrerte tanniner og høy syre som bevarer friskheten til vinen. En særdeles god årgang for vinen. (AB)
Poeng: 90

Varenr: 3817401
Vin: Lucien le Moine Inopia Rouge 2018
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Lucien le Moine
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.2 g/l
Druer: grenache, syrah, cinsault, mourvèdre og counoise.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med mye bringebærspreg, kirsebær, parfyme og lette salter. Middels fyldig og saftig vin med masse god frukt av bringebær, kirsebær, krydder og animalske toner. Fint bitt i tanninene. Syren holder den oppe. En leskende vin! (AB) 
Poeng: 90

Varenr: 1824601
Vin: Balthasar Ress Von Unserm Pinot Noir 2018
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 285 kr (bestilling)
Produsent: Balthasar Ress
Importør: B&R Wine
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Lettere kompleks nesen med aromaer av rød og mørkere frukt, med vekt på bringebær, markjordbær, kirsebær og litt solbær, samt anis, pepper, mineraler og litt tre. Lekkert floralt preg. Middels fyldig kropp med en god, silkeaktig munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet og myk frukt på smak, med vekt på syrlige bringebær, markjordbær og plommer. Innslag av lakris, pepper, krydder, røyk og pent integrert fat. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr utgang. Flott, frisk og moderat eiket tysk pinot. (ESH)
Poeng: 90

Varenr: 11430801
Vin: Simpsons Rabbit Hole Pinot Noir 2020
Region: Kent, England
Pris: 359,– kr (bestilling)
Importør: Brand Wine Estates
Produsent: Simpsons
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Aromatisk og pen på nesen med dufter av bringebær, samt blomster, pepper, krydder, vanilje og pent integrert tre. Middels til fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Meget pen konsentrasjon av usedvanlig delikat og saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, tranebær og jordbær, samt noe sødmerike plommer og kirsebær. Innslag av litt tre, litt krydder, og noen toner av lakris. Behagelig struktur med lette tanniner og en pen, frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Elegant og flott engelsk pinot med bra potensiale. (ESH)
Poeng: 90

Varenr: 12154001
Vin: Stolpman Crunchy Rôastie 2020
Region: California, Usa
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Stolpman Vineyards
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: 95% Syrah og 5% viognier
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av skogsbær, bjørnebær og litt røde kirsebær, samt blomster, einebær, litt kjøtt, pepper og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Frisk og saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, skogsbær og bjørnebær. Innslag av lær, nøtter, mineraler og litt krydder. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Meget bra californisk syrah. (ESH) 
Poeng: 90

Varenr: 12427001
Vin: Ioppa Ghemme 2006
Region: Ghemme, Alta Piemonte, Italia
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Ioppa
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: 80% Nebbiolo og 20% Vespolina
Beskrivelse: Innbydende og parfymert på duft med aromaer av moden rød frukt, med vekt på plommer og kirsebær, litt bjørnebær, samt lær, skogbunn, roser, anis og litt tjære. Hint av tobakk og nøtter på nesen. Fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, samt noe mørke bær. Innslag av litt tørket frukt, lær og krydder. Lange, faste tanniner. Frisk syre. Bra lengde med en moden, tørr utgang. Tanninene tørrer godt, men dette er en flott, vellaget og velutviklet vin. (ESH)
Poeng: 89

Varenr: 7681301
Vin: The Juice Asylum Il Terzo Grado 2020
Region: Italia
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Classica Srl
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: 86% Sangiovese og 14 % Merlot
Beskrivelse: . Ulik vinifikasjon innad i produksjon. Karbonmaserasjon, noe som rose. 100% ståltank. Delikat aromabilde med litt forsiktig fremtoning i årgangen med dette svale rosepreget som ligger over bringebær, moreller og lett urtekant. Middels fyldig og uttalt saftig vin med uttalt god juicy rødbærspreg, med dette sneve appelsinskallet, lett te og urter på en fast, men god utgang. Delikat og fruktdreven Sangiovese. (AB)
Poeng: 89

Varenr: 3278801
Vin: Fontodi Chianti Classico 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 266,90 kr (basis)
Importør: Blend Wines
Produsent: Az. Agr. Fontodi
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: sangiovese.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av røde kirsebær, plommer og moreller, samt lær, mandler, nøtter og noe tre. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, strukturert rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og plommer. Innslag av lær, tobakk, lett krydder og litt tre. Bra syre. Fine tanniner. Flott lengde med en fast og tørr avslutning. Flott, klassisk Chianti Classico. (ESH) 
Poeng: 89

Varenr: 11201101
Vin: Massolino Langhe Nebbiolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med røde bær, roser og tydelig te. Middels fyldig vin med gode røde bær, lett oransje fruktskall og lette krydder sorter. Fint bitt i tanninstrukturen her. Ikke vin som skal lagres for lenge, men drikker godt nå. (AB)
Poeng: 89

Varenr: 12867201
Vin: Ch. Bertrand Braneyre Vielle Vignes 2009
Region: Haut-Medoc, Bordeaux, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Brand Wine Estates
Produsent: Ch. Bertrand Braneyre
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: 50% Merlot og 50% Cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Rik og oppulent på duft med energiske røde bær, toastet brød og krydder. Middels fyldig og lett syrlig vin med saftige parfymerte skogsbær og lett stilkfølelse. Lett karamell-innslag på en god utgang. Mye Bdx for pengene dette. (AB)
Poeng: 89

Varenr: 10384701
Vin: Ch. Franc Patarabet 2018
Region: St.Emilion, Bordeaux, Frankrike
Pris: 325,– kr (bestilling)
Importør: Chaeos Wine & Spirits
Produsent: Ch. Franc Patarabet
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: 100% Merlot.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av røde plommer og bjørnebær, litt moreller, samt mandler, urter, krydder og litt fat. Fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, bløt og sødmerik rød og mørkere frukt på smak, med vekt på plommer og bjørnebær. Innslag av krydder, lær, noe nøtter og fat. Frisk syre. Fine tanniner med godt grep. God lengde med en tørr, litt ast avslutning. Meget god vin. (ESH)
Poeng: 89

Varenr: 11348301
Vin: Cuevas de Arom As Ladieras 2018
Region: Calatayud/Aragon, Spania
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: The Winery
Produsent: Bodegas Frontonio
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Garnacha.
Beskrivelse: Parfymert på nesen med aromaer av mørke kirsebær og skogsbær, noe sødmerike plommer, samt blomster, pepper, lær, krydder og jordsmonn. Streif av litt tre på duft. Middels til fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse med fin nerve. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og myk rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær, skogsbær og kjøttfulle, sødmerike plommer. Innslag av urter, pepper, lakris og lær. Noen pent integrerte fattoner. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Fin lengde med en frisk, tørrende avslutning. Meget bra vin! (ESH)
Poeng: 89

Varenr: 8302501
Vin: Planeta Mamertino 2017
Region: Sicilia, Italia
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Planeta
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: 60% Nero d’avola og 40% Nosiola.
Beskrivelse: Fruktig og tiltalende på nesen med dufter av bjørnebær, røde kirsebær, bringebær, litt plommer, samt blomster, urter, anis og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, noe sødmerik og litt bløt rød og mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og bjørnebær. Innslag av lakris og mineraler, samt hint av mandler. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, litt rik avslutning. Flott siciliansk vin! (ESH)
Poeng: 88

Legg igjen et svar