Skip to main content

Her kan du lese vår artikkel om de beste vinene vi har smakt i ulike priskategorier under 2021.

Annonse

Annonse

2021 – Så nære – så langt i fra 

2021 har blitt til 2022.

2021 er straks blitt et år for historiebøkene. Det er på tide å reflektere over vinåret som har gått. Året ble annerledes enn planlagt for oss alle. Etter en lang vinter med nedstengninger og hjemmekontor begynte vi å se konturene av en bedre høst. Vaksinene skulle hjelpe oss. Vin-entusiastene og vinpresse begynte å besøke vingårder, vinmesser og deltok på smakinger. Dessverre så varte det så alt for kort. Nå er vi tilbake med stengte restauranter og en usikker fremtid også inn i 2022.

Ny nedstegning har på nytt økt salg av viner i Norge. Det holder denne delen av bransjen i jobb. Vi er imponert over Vinmonopolet og deres ansatte som holder fokus og arbeider ekstra hardt for at alle skal kunne kjøpe vin igjennom pandemien. For mange vin-importørene er også pandemien god butikk, spesielt for de som skal skilte med bestselgerne innenfor pappvin-segmentet. Nisje importørene sliter derimot. Blant annet er Horeca-markedet foreløpig borte. Botti.no anbefaler derfor alle glade vin-entusiaster å kjøpe kvalitetsvin tappet på flaske, gjerne via bestillingsutvalget. Det hjelper de gode vin-produsentene og de gode vin-importørene.

Tid for refleksjon

Tid for refleksjon.

Vel, selv i et annerledes år som 2021 er det tid for refleksjon over vinene som har blitt smakt. Hvilke klassiske viner leverte? Har jeg vært uredd og prøvd nye områder? Har jeg smakt den optimale vinen? Nei? Hva er den perfekte vinen egentlig? Hva var den beste vinopplevelsen? Hvilke vingårdsbesøk kan vi drømme om Post Covid-19?

Under finner dere våre refleksjoner over året som har gått.

Den perfekte vin

Hva er den perfekte vin?

Den perfekte vin har ingen oppskrift. Verken druemateriale, vinstil eller dyrkningsted er gitt på forhånd. Samspillet mellom fruktkonsentrasjon, syre og eventuell tanninstruktur er tre nøkler til suksess. Kompleksitet og balanse er to andre viktige faktorer. Mange vil nok hevde at en sylfersk vin aldri kan være den perfekte vin. Det er i beste fall en sannhet med betydelige modifikasjoner. Enkelte viner vil inne i mellom være den perfekte vin i alle stadier i livet – fra tydelig vibrant farge med primærfrukt til moden gyllen gul eller rustfarget rød med utviklede toner av tørket frukt og sopp. Vinen vil bare i sin levetid endre karakter – men kvaliteten vil være den samme livet igjennom.

I år har redaksjonen i Botti.no testet mange tusen viner og 1 vin ble i 2021 definert som den perfekte vin. Den ble smakt i forbindelse med spesiallanseringen av viner fra Bordeaux i november:

Varenr:13538201
Vin: Ch. Haut Brion 2018
Region: Pessac-Leognan, Bordeaux, Frankrike
Pris:5 541,30 kr
Importør:LS as
Produsent:Ch. Haut-Brion
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Virkelig intens og nesten razor-sharp ut av glasset med herlig fruktkonsentrasjon av bjørnebær, masse urt, våt lærbelte, tørkede blader, tobakksglør, lær, lakris og grafitt i masser. Fantastisk herlig og energidreven vin som får deg til å skjelve. Virkelig fabelaktig munnfølelse med fantastisk frukt av bjørnebær, tett solbær, grafitt, lær, tørket tobakk, og meget flotte salter. Skikkelig strukturert og dyp vin der syren er nøkkelfaktoren. Vinen er herlig frisk og gir en elegant og raffinert uttrykk. Fantastisk tanninstruktur. Ingen ting å trekke. Perfeksjon i en flaske.
Poeng: 100

 

Kåring av årets viner

Årets viner 2021.

Utmerkelsen årets botti-vin er uhøytidlig kåring av viner som har utmerket seg innenfor sin priskategori, som har vært tilgjengelig for salg på basis eller bestillingsutvalget og er testet under pressesmakinger i 2021.

Utmerkelsene utdeles til årets musserende, hvite, røde, søte og hetviner innenfor kategoriene:

  • 100 – 250 kroner
  • 250 – 500 kroner
  • 500 – 1000 kroner
  • over 1000 kroner

Utvelgelsen tar høyde for en helhetsvurdering der pris, kvalitet ogtilgjengelighet er tatt i betraktning.

Ha et godt nytt år

Ha et godt nytt år.

Ha en god fornøyelse og gratulerer til produsentene og importørene bak disse flotte vinene. Til alle leserne av Botti – Takk for 2021 og vi kan love nye spennende artikler og smaksnotater også i 2022.

Annonse

Annonse

Årets botti-viner deles inn i ulike vinstiler: 

Musserende 

100-250 kroner

Varenr: 13109601
Vin: Domaine D’Orfeuilles Vouvray Pétillant Chorus Bulla Demi-Sec
Region: Loire, Frankrike
Pris: 179,90 kr (basis)
Importør: Fondberg
Produsent: Domaine D’Orfeuilles
Alkohol:12.50% Sukker:41.0 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: Chenin blanc.
Beskrivelse: Frisk og leken søt PetNat på duft sommerblomst, som ligger behagelig brødbakst, nøtt, lett krydder og eple og sitrusfrukt. Middels fyldig, rik og saftig musserende fra Loire som greier å vise karakter med bra fedme i fruktbildet. God gul eplefølelse, brødskorpe, og med overraskende bra salthet. Mangler den spesielle syrekarakteren, da sødmen også er tilstede. Men til spicy matretter vil dette være en vinner til prisen. Veldig bra kjøp! 

250 – 500 kroner

Varenr: 13124801
Vin: Contratto Blanc de Blancs Extra Brut 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 399,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Cant. G. Contratto S.R.L.
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Rik, men på den svale og balanserte måten med utmerket fruktkarakter av grape, moden eple, lett oransje skall, brødbakst, saltlag, autolyse og nøtt. Bra mousse som sprer seg ut med kraft og glede med denne brede og flotte munnfølelsen som tar for seg med konsentrert kraftig grapefrukt, sitrus, skikkelig saltkarakter, nøtt og dette grove brødskalk på dette brødet som har satt seg på kjøkkenbenken. Kraftig utgang, kanskje mot udetaljert, en allikevel er det kompleksitet nok her. Litt tett utgang enda, så ha den til skalldyr, spekemat mot fenalår

500 – 1000 kroner 

Varenr: 9771001
Vin: Bruno Paillard Blanc de Blancs Brut 2012
Region: Piemonte, Italia
Pris: 976,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Bruno Paillard
Alkohol:12% Sukker: 5.0 g/l Syre: 5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Forførende og fruktdreven på nesen med aromaer av sitroner og sitrusfrukter, modne epler og gule stenfrukter, samt sitrusskall, kalk, mineraler, autolyse, brøddeig, mandler og nøtter. Snev av urter, krydder og litt honning. Nydelig dybde på duft. Fyldig kropp med en flott munnfølelse med en nydelig tekstur og et like nydelig anslag. Fin mousse. Meget bra konsentrasjon av lett utviklet, saftig og frisk frukt på smak, med vekt på kjølige sitrusfrukter, grønne epler og fersken. Innslag av krydder, mineraler, bakst og nøtter, samt smør og noe toast. Pen, frisk syre. Pen lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Formidabel balanse mellom den kjølige mineraliteten og den lett utviklete frukten i denne vinen. En strålende champagne.

Over 1000 kroner 

Varenr: 232101
Vin: Dom Perignon Brut 2010
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 1699,90,– kr (basis)
Importør: Moët Hennessy Norge
Produsent: Moët Hennessy
Alkohol:12,5%
Druer: Chardonnay 54%, Pinot Noir 46%
Beskrivelse: Store kraftige bobler før de inntar en mer mindre konsentrert størrelse, men fortsatt med energisk stil i glasset. Intens og fyrrig på duft med denne flotte årgangsriktige friskheten som gir energi i aromabildet med freshe sitruser, grønne og røde epler, veistøv, grape, autolyse og lett kjølig kaffe. Det er også en delikat kremete tone som ligger over det hele som skaper forførende. Bra fyldig og frisk Champagne med denne delikate kremete tonen som ligger balansert sammen med den ungdommelige grønne frukten, sitrus, fersk appelsinskall, urter, nøtter og mot kjølig brødbakst. Litt bittert fruktkjøtt i en ellers god utgang. Ikke den mest detaljerte Dom Perignon som er aget, men årgangen får en meget god fruktdreven karakter som pirrer. Flott Champagne.

 

Hvite viner

100-250 kroner

Varenr: 7775701
Vin: Casa de Mouraz 2020
Region: Beiras, Portugal
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Casa de Mouraz
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: mfl, síria, uva-cão, fernão pires, rabo de ovelha, cerceal branco, bical, malvasia fina, encruzado, encruzado, fernão pires og bical.
Beskrivelse: Delikat og frisk på nesen med aromaer av grønne og litt gule epler, fersken og stenfrukter, samt urter, blomster, litt kalk og mineraler. Middels fyldig vin med en frisk munnfølelse og lett kremet tekstur. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på lime, fersken og gule og grønne epler. Innslag av urter, litt krydder, samt røyk og mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en mineralpreget, tørrende avslutning. Frisk, ren og god portugisisk vin.

250 – 500 kr

Varenr: 12873001
Vin: Weing. Knewitz Hundertgulden 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 429,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:12.50% Sukker:4.2 g/l Syre:8.3 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Fremragende dybde på duft med nydelige aromaer av grønne og bittelitt røde epler, lime og stramme sitrusfrukter, aprikos og fersken, samt blomster, urter, krydder, knust stein, mineraler og litt voks. Snev av noen tropiske toner, samt litt gjær og honning. Fyldig kropp med en nydelig, kompleks munnfølelse med mye kraft og eleganse. Nydelig konsentrasjon av fersk, saftig og kjølig mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime, grapefrukt og litt fersken. Det er en fantastisk, gjennomtrengende mineralitet her som virkelig setter rammene for vinen. Innslag av noen kjølige tropiske toner, urter, krydder og røyk. Meget pen, frisk syre. Nydelig lengde med en tørrende, mineralsk avslutning. En nydelig vin med perfekt balanse mellom eleganse og styrke.

500 – 1000 kroner 

Varenr: 1636601
Vin: Samuel Billaud Chablis Grand Cru Les Clos 2019 (Bildet viser Vaudesir)
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 819,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Samuel Billaud
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 1951 er vinstokkene plantet. Virkelig tett og ikke veldig givende på duft foreløpig med virkelig knytt frukt av sitrus, eple, våt saltmineral, støv, grafitt og lett fattone som bygger rundt. Pen fyldig, virkelig tett men allikevel levende i munnfølelsen med nydelig konsentrert sitrusfrukt, limeskall, tydelig saltmineraler som knytter seg til det kjølige langs Helgelandskysten, sval urt/krydderpreg på en lang kompleks utgang. Vin for evigheten dette. Nydelig!

Over 1000 kroner 

Varenr: 13378001
Vin: Albert Grivault Meursault 1er Cru Clos des Perrieres 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 470,30 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Dom. A. Grivault
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Formidabelt flott og kompleks på nesen med dufter av gule og litt grønne epler, stenfrukter, gule plommer, samt knust stein og våt stein, en nydelig mineralitet, krydder, nøtter og pent integrerte fattoner. Strålende dybde på duft. Pent fyldig vin med en nydelig munnfølelse med pen fedme og fremragende nerve. Nydelig konsentrasjon av saftig, fersk og rikere frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, samt noe sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder, røyk og en flintaktig mineralitet, samt noe nøtter, smør og velintegrert tre. Pen syre. Nydelig lengde med en litt syrlig, tørrende avslutning. Fantastisk Meursault.

 

Søte viner

100-250 kroner

Varenr: 6863201
Vin: K. Wechsler Riesling Schweisströpfchen 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 234,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: K. Wechsler
Alkohol:9.50% Sukker:49.7 g/l Syre:9.2 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Veldig elegant og presis på duft med preg av grønne epler, lime og grapefrukt, litt fersken, samt blomster, urter, knust stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en nydelig munnfølelse med elegant tekstur. Nydelig konsentrasjon av saftig, rikere, men også ytterst delikat frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av urter, røyk og mineraler, og hint av honning. Lekker krisp syre og balansert sødme. Pen lengde med en saltpreget, tørr avslutning. Alt er i balanse her. Man kjenner svettedråpene i pannen. Katharina Wechsler treffer skikkelig blink med denne meget flotte vinen.

250 – 500 kroner

Varenr: 6390802
Vin: Fèlsina Vin Santo del Chianti Classico 2009
Region: Toscana, Italia
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Fatt. di Felsina
Alkohol:15.00% Sukker:158.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: malvasia, sangiovese og trebbiano.
Beskrivelse: Forførende og kompleks på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, aprikos, tørket frukt og karamell, samt voks, nøtter og litt krydder. Pent fyldig vin med en nydelig munnfølelse med sirupsliknende tekstur. Pen konsentrasjon av saftig, rik og søt frukt på smak, med vekt på aprikos og litt modne sitrusfrukter. Innslag av tørket frukt, honning, urter, krydder. Pen, frisk syre som balanserer flott rikheten og sødmen i vinen. Nydelig lengde med en kompleks utgang. Utmerket søtvin.

500 – 1000 kroner 

Varenr: 11840701
Vin: Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese 2018
Region: Mosel-saar-ruwer, Tyskland
Pris: 724,90 kr (bestilling)
Importør: Record Vinimport
Produsent: Weing. Markus Molitor
Alkohol: 7.50%. Syre: 6.2 gram per liter. Sukker: 136.3 gram per liter.
Druer: Riesling
Beskrivelse: Rik og skikkelig forførende på duft med en flytende godterifabrikk i aromabildet! Tydelig markant og bred med herlig gul stor frukt med sødme som står ut av glasset med honning, nektar, frådende appelsinskall, nøtt og tydelige sommerblomster som sprer sin glede i all sin prakt sammen med fine skifertoner. Pen fyldig og nesten massiv i munnfølelsen med dette fete og varme herlige preget av sødmefulle frukter, fersken, honning, nøtt, karamell og kjølig sirup. Syren gir nok friskhet til at dette blir balansert og ikke en sukkerbombe. Deilig, lang finish. Ikke for detaljert i årgangen og noen vil kanskje like enda mer syre – men igjen – dette er balansert. Meget flott vin. Til dessert og oster

Over 1000 kroner

Varenr: 12403402
Vin: Szepsy Aszu 2013
Region: Tokaj, Ungarn
Pris: 1 825,50 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Szepsy Tokaji
Alkohol:9.00% Sukker:261.5 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: Furmint.
Beskrivelse: Enorm kompleksitet på nesen, med preg av aprikos og modne sitrusfrukter, honning, marmelade og kandisert frukt, samt tørket frukt, litt einebær, krydder og nøtter. Fyldig kropp med en nydelig rik og energisk munnfølelse med mye fedme og oljete tekstur. Enorm konsentrasjon av rik, søt frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter, tørkede aprikoser og tropisk frukt. Innslag marmelade og kandisert frukt, honning, krydder og nøtter. Frisk syre. Uttalt sødme. Nær uendelig lengde med en kompleks utgang. En svært lekker tokaji.

 

Røde viner 

100-250 kroner

Varenr: 11441401
Vin: Thymiopoulos Naoussa Alta 2018
Region: Naoussa, Hellas
Pris: 209,– kr (basis)
Importør: Vinarius
Produsent: Thymiopoulos Vineyards
Alkohol:12.50% Sukker:3.9 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: xinomavro og xynomavro.
Beskrivelse: Frisk og levende på duft med pirrende blomsterpreg, eple, saftig bringebær, lær og krydder. Middels fyldig, frisk og levende vin med god saftig og bærete munnfølelse med røde bær, lett modent fruktkant, krydder og lett saltlag. Pen syre med faste, men typeriktige tanniner. Strålende vin for pengene.

250 – 500 kroner

Varenr: 4608601
Vin: Caparzo Brunello di Montalcino 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 390,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Caparzo
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: brunello og sangiovese.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av røde kirsebær, bringebær og plommer, samt lilla blomster, urter, anis, tobakk, sopp, røyk, mineraler og tre. Streif av litt lær på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse som innehar betydelig energi. Pen konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og kjøttfulle plommer. Innslag av krydder, tobakk, te og lakris, samt mineraler, litt mandler og fat. Frisk syre som livner pent opp. Fine, litt støvete tanniner. Bra lengde med en tørr, strukturert avslutning. Nydelig, sømløs brunello.

500 – 1000 kroner 

Varenr: 9065101
Vin: Cappellano Barolo Otin Fiorin Pie Rupestris 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 979,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Cappellano
Alkohol:15.00%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Behagelig intenst og formidabelt forførende aromabilde med dufter av lett moden rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær, kjøttfulle plommer og skogsbær, samt lekre toner av roser, anis, skogbunn, sopp og en pen mineralitet. Atter andre aromatoner av urter, krydder og lær, samt hint av tørket frukt og litt appelsinskall, fyller ut det som er et usedvanlig dypt og nydelig aromabilde. Pent fyldig vin med en fantastisk, nesten silkeaktig munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, frisk og lett utviklet rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, bringebær og skogsbær, samt snev av litt tørket kirsebær. En herlig dybde i frukten, som følges opp av flotte smakstoner av lakris, appelsinskall, tjære, lær og litt røyk, samt sopp, urter og en pen mineralitet som glir sømløst gjennom hele smakskurven. Pen struktur med fine tanniner og en pen, frisk syre. Nydelig lengde med en tørr, fast avslutning. Joda, alkoholprosenten er på 15, men frukten og vinen bærer dette usedvanlig godt. En formidabelt flott vin.

Over 1000 kroner 

Varenr: 13222301
Vin: Aldo Conterno Barolo Bussia Cicala 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 312,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Aldo Conterno
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Rik og fyrrig på duft, men allikevel på den majestetiske måten med herlig konsentrert fruktbilde som oser eksklusivitet med herlig kirsebærsfrrukt, snev av denne mer tørket appelsin, anis, balsamico, røde roser på vei ut i evigheten, tørkede roseblader, tørket skog, sopp, grafitt, kokende te og snev av lakris. Pen fyldig og raffinert vin med denne herlige svære, men allikevel delikate og sexy rødbærsfrukten som brer seg forførende ut som selveste Mata Hari. Konsentrert kirsebær, lilla fruktskall, tørket appelsinskall, tydelig moden nype, anis, disse te-tonene og tørket sopp. Lang og superkonsentrert finish som får både pike og guttehjerter til å smelte. Flott syre frisker vinen og selv om tanninene er faste, er det på denne veien som vil deg godt. Sublim vin! Gi den 10 år og tårene vil falle av umåtelig glede.

 

Hetviner 

100-250 kroner

Varenr: 12696501
Vin: Barbadillo Arboledilla Poniente Manzanilla
Region: Andalucia, Spania
Pris: 209 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Niepoort
Alkohol:15%
Druer: Palomino.
Beskrivelse: Tydelig spiss og direkte i stilen med vårblomster og strå som ligger over stram gul frukt, nøtt og marsipan. Middels fyldig og slank Sherry med delikat stenfrukt, nøtt og bitre blomstertoner. God floraktig utgang. Veldig fruktdreven og kanskje litt skrinn for noen, men dette er  håndverk det.

250 – 500 kroner

Varenr: 12312102
Vin: Andresen Porto Colheita 2000
Region: Douro, Portugal
Pris: 479,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: J.H. Andresen
Alkohol:20.00% Sukker:140.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: tinta amarela, tinta barroca, tinta roriz og touriga franca.
Beskrivelse: Fortsatt ganske energisk på duft med levende lett tørkede bær, aprikos, kraftig havre, nøtt, espresso og karamell. Bra fyldig Colheita med delikat munnfølelse av aprikos, honning, karamell og tørket frukt. Nok friskhet i utgangen. Dette er virkelig godt! Bedre flaske enn i fjor.

500 – 1000 kroner 

Varenr: 13755001
Vin: Niepoort Vintage Port 2019
Region: Douro é porto, Portugal
Pris: 799,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Niepoort
Alkohol:19.50%
Beskrivelse: Nydelig dybde og kompleksitet på nesen med aromaer av sødmerike mørke plommer, bjørnebær og litt mørke bringebær, samt lakris, blomster, litt lær, krydder, karamell og vanilje. Fyldig kropp med en herlig, konsentrert munnfølelse. Særdeles konsentrert, saftig og rik frukt på smak, med vekt på plommer, bjørnebær og mørke kirsebær. Formidabelt presis tross rikheten. Innslag av tørket frukt, lakris og krydder. Frisk syre. Balansert sødme. Faste tanniner. Meget pen lengde med en kompleks og søt avslutning. En meget, meget flott portvin. 

Over 1000 kroner 

Varenr: 12709101
Vin: Kopke Colheita 1981
Region: Douro é porto, Portugal
Pris: 1 095,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Sogevinus Fine Wines
Alkohol:20.00% Sukker:142.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: tinta barroca, tinta roriz, touriga franca og touriga nacional.
Beskrivelse: Forførende på duft med denne modne gule/oransje fruktkarakteren, nøtt, høstblomst, karameller og salter. Pen fyldig og godt balansert Colheita med uttalt god munnfølelse av tørket aprikos, karamell, noe tørket tobakk,nøtt og marispan. Lang og kompleks utgang. Friskheten utfordres litt, men dette blir ikke for satt, faktisk er dette en meget balansert og flott Port!

En kommentar

  • Tore Økseter sier:

    Takk for mange spennende artikler og smaksnotater gjennom 2021. Gleder meg til fortsettelsen og ønsker dere et godt nytt år!

Legg igjen et svar