Skip to main content

Bernhard Huber, gudfaren av tysk pinot noir, finpusset sine viner gjennom tiår og satte dype spor etter seg. Etter farens altfor tidlige bortgang i 2014 har sønnen Julian, med dyp kjærlighet til pinot noir, men også til mineralske chardonnayviner, gjennomført viktige endringer, samtidig som farsarven holdes i hevd. Vinene er nå nærmere Burgund enn noen gang før.

 

From Baden with love

Julian Huber skuer utover familiens vinmarker i Malterdingen. Foto: Produsenten

Før i tiden hadde tyske pinot noir-viner rykte på seg for å være hardt eikede, sødmerike viner uten sjarme og finesse. Noe har skjedd. Flere produsenter søker nå mer mot balanserte, aromatiske viner med flott frukt enn gårsdagens eikedominerte viner.

– Eiken er for å hjelpe vinen – men noen ganger hjelper vi den for mye. Vi er derfor forsiktig med bruken av eik, forklarer Julian Huber entusiastisk. Han leverer flotte, balanserte viner som aldri før.

I 1987 grunnla Julians far, Bernhard Huber, sammen med kona Barbara, familiebedriften som bærer hans navn i Malterdingen i Baden. Drevet av ønsket om å lage elegante kvalitetsviner basert på pinot noir-druen slik man gjorde det i Burgund, jobbet Bernhard målbevisst for høyere plantetetthet og lavere utbytter i vinmarkene, samt høyere konsentrasjon i vinene.

Bernhard og Barbara Huber. Foto: Produsenten

Selv om Burgund var hovedinspirasjonskilden, forsøkte ikke Bernhard å få sine viner til å smake som burgundere. Han evnet å skape en unik identitet og vinstil knyttet til opprinnelsesstedet, sitt elskede Baden. Han næret en dyp kjærlighet til vinmarkene her. Allerede på 1990-tallet var familiebedriften ansett som Tysklands beste rødvinsprodusent. Bernhard spilte en nøkkelrolle i å gjøre tysk pinot noir kjent utenfor Tysklands grenser.

Historien om familiebedriften har også en trist side. Bernhard ble diagnostisert med uhelbredelig kreft i 2012. Julian studerte på dette tidspunktet i Geisenheim, men forberedte seg på å overta driften. Der andre kanskje hadde trukket seg tilbake, valgte Bernhard å fortsette. Helt til det siste var han beskjeftiget med familiebedriftens fremtid, og far og sønn jobbet tett for å legge veien videre. Faren hadde det siste ordet, men lyttet til Julians ideer. Sammen tok de noen beslutninger og satte i gang noen ting, blant annet enda tettere beplantning og reduksjon av dyrkingsarealet. De var også enige om den nye kursen Julian senere har tatt med sine hvitviner. Mer om dette senere.

Bernhard Huber døde i juni 2014, bare 55 år gammel. Etter dette overtok Julian og moren Barbara familiebedriften. En ting er sikkert: Julian har arvet sin fars kvalitetsbevissthet og hans kjærlighet til Baden og vinmarkene.

Balansekunstneren

Julian Huber. Foto: Produsenten

Etter videregående begynte Julian i lære for å bli vinmaker – først ett år hos Aldinger i Württemberg, så ett år i Burgund. Han begynte deretter å studere ønologi i Geisenheim i 2011, og gjennomførte praksis hos Cluver i Sør-Afrika. I 2013 returnerte Julian til Malterdingen for å jobbe med det som skulle bli farens siste årgang.

Da Julian overtok familiebedriften, var forventningene til ham høye. Dette er forventninger han til de grader har innfridd. For hver årgang blir det tydeligere hvilken talentfull vinmaker han er. Julian jobber med det samme vinmakingsteamet som Bernhard gjorde, blant dem Yquem Viehhauser, Bernhards assistent i en årrekke, samt Florian Isele, mangeårig kjellermester.

Han har flere forbilder, men ifølge Julian er det faren som har formet ham mest. Bernhard sluttet aldri å fintune sine viner, og det gjør heller ikke Julian når han produserer sine elegante, balanserte viner. Han er på konstant søken etter små forbedringer av det som allerede er velfungerende i vinmarkene og i kjelleren. Underveis har Julian gjort flere  mindre, men likevel viktige endringer som har betydd en utvikling i vinstilen.

– Min fars vinstil var for tung som ung. Far var en tålmodig mann, som ønsket at man ventet med å åpne hans flasker. Han hadde rett. Hans viner trenger tid. Jeg likte stilen, men kunne aldri kopiere den, sier Julian ettertenksomt.

Julians første årgang var 2014. Det ble ikke gjort store endringer i starten. – Åpner du en flaske 2014, kjenner du igjen min fars klassiske stil. Vi plukket tidligere enn før. Men i kombinasjon med mye hele klaser var det litt mye. Dette endret seg i 2015, med 30 prosent mindre nye fat og hele klaser, og er redusert år for år. Fra 2019 har vi funnet stilen mer slik den kommer til å være fremover.

Lang historie

Det karakteristiske, kalkholdige jordsmonnet i Malterdingen. Foto: Produsenten

Dyrking av spätburgunder har dype røtter i Malterdingen. På slutten av 1200-tallet brakte cisterciensermunker med seg pinot noir-druen fra Burgund og plantet vinstokker i vinmarken Bienenberg. Munkene mente at de klimatiske forholdene – med kjølige temperaturer og endel regn – var nær perfekte her, og at jordsmonnet – med mye forvitret kalk – var veldig likt jordsmonnet i Burgund. Likhetene mellom de to områdene var også noe Bernhard Huber vektla da han besluttet å produsere egne viner.

De nevnte munkene bygget også en gård, og det er her, på plotten i Malterdingen som kalles Mönchhofmatten, Hubers vineri ligger i dag. Frem til Bernhard overtok gården fra sin far og grunnla vineriet, hadde familien i alle år solgt alt druemateriale fra vinmarkene til det lokale winzergenossenschaft – det lokale vinbondekooperativet. Men Bernhard ønsket ikke lenger at høykvalitetsdruer fra egne vinmarker skulle forsvinne i kooperativets viner. Han ville lage egne viner som kunne konkurrere med viner fra Burgund.

– Det hører med til historien at min farfar var grunnlegger av kooperativet. Du kan tro det ble konflikt av at sønnen til grunnleggeren startet for seg selv, forteller Julian med et stort smil om munnen.

Bernhard Huber begynte med 5 hektar vinmarker. Med tiden besluttet han å kjøpe ytterligere parseller i området. I dag eier Huber-familien totalt 28 hektar vinmarker. Cirka 70 prosent er plantet med pinot noir, rundt 15 prosent er plantet med chardonnay, mens det resterende er plantet med blant annet pinot blanc og pinot gris.

Tradisjonstro og nytenkende

Foto: Produsenten

Når det gjelder rødvinene, forener Julian Huber vinmaking etter burgundsk modell med familietradisjoner. Han lærte mye av sin far om vinmaking, men det har vært en utvikling i vinstilen. Julians spätburgundere er slankere, har kjøligere frukt og mer eleganse.

Vinmakingsfilosofien er basert på at «less is more».

– Min far ekstraherte mer, vinene var mer maskuline og trengte tid. Det var tidstypiske viner. Jeg tenker at vi har en mer feminin stil. Vi fokuserer på mindre ekstraksjon. Vi søker etter friskhet og den sjarmerende siden av pinot noir, sier Julian.

Vinifikasjonen foregår ved at druematerialet gjennomgår spontangjæring og skallmaserasjon i store, åpne eikefat i 18-23 dager. Tradisjonelt har det vært en stor andel hele klaser i pressingen. – Dette hang sammen med hva slags kloner vi hadde også. Min far fikk mer liv og struktur i vinene med stilker. Men i tørre årganger, med mindre frukt, måtte vi være forsiktige. Det kunne bli for grønt, forteller Julian.

Bruken av hele klaser har endret seg.

– Min far benyttet seg av 70-80 prosent hele klaser. Men vi har besluttet å bruke mindre og mindre, forteller Julian. Et eksempel er Malterdinger Spätburgunder, hvor det benyttes en svært liten andel hele klaser.

Bernhard Huber i sving i kjelleren. Foto: Produsenten

En sen malolaktisk omdanning finner sted om våren året etter innhøstingen. Rødvinene modnes på det fine bunnfallet i opptil 18 måneder på hovedsaklig brukte, franske eikefat før de tappes uten filtrering eller klaring på flaske.

Bruken av tre og nye eikefat har gått ned etter at Julian tok over. Andelen er nå inntil en tredjedel, avhengig av årgangen og seleksjonene. Vinene uttrykker nå tydeligere struktur, nerve og terroirpreg.

– Vi jobber med opptil 20-30 prosent nye fat. Vi ønsker ikke for mye eik, vi ønsker å respektere frukten, forklarer Julian.

Jakten på mineraliteten

Muschelkalk. Foto: Produsenten

Før far Bernhard gikk bort, var far og sønn enige om å videreutvikle familiebedriftens hvitviner. Blant annet høstes chardonnaydruene nå tidligere og vinene påvirkes i mindre grad enn før av tre. Julian bruker også mer ståltanker enn sin far til noen av hvitvinene. På hvitvinsområdet har Julian funnet sin egen stil og nådd nye høyder nærmest år for år. Hans viner har en strammere, renere karakter sammenliknet med viner hans far laget.

Familiebedriften har produsert rene chardonnayviner siden begynnelsen av 1990-tallet. Der Bernhard la vesentlig mer vekt på moden frukt og tre, har Julian i betydelig grad endret stilen mot mer friskhet og eleganse. Og ikke minst har han lyktes med å fremheve mineraliteten og skape viner med tildels sylskarp presisjon.

Vinifikasjonen foregår på samme måte for alle chardonnayviner. Hele drueklaser presses. Druemosten gjennomgår en rask spontangjæring, og deretter en sen malolaktisk omdanning om våren det påfølgende året. Vinene modnes på bunnfallet i opptil 14 måneder i franske eikefat, hvorav 1/3 er nye fat og 2/3 er brukte eikefat. Vinene tappes deretter ufiltrert på flaske.

En viss lett reduktivitet er nå blitt karakteristisk for flere av vinene, og bidrar til et godt lagringspotensiale. – Reduktivitet er fint, hvis det ikke dekker for mye. Det kan skjule potensialet. Så vi er forsiktige, forteller Julian.

Ypperlig terroir

Vinmarken Bienenberg i Malterdingen. Foto: Produsenten

Julian og hans team jobber med et knippe flotte vinmarker. Blant disse finner man tre strålende GG-vinmarker. – De eldste vinstokkene ble plantet av min bestefar på 1950-tallet. Ellers ble mye plantet av min far på begynnelsen av 1980-tallet. De gamle vinstokkene har vanligvis mer dybde og er mer konsentrerte, uten at de mangler friskhet, forklarer Julian. – Alle vinmarkene våre har løss i toppjorden og bølger av kalkstein under. Toppjorden er ikke veldig dyp, fortsetter han. 

Det praktiseres høy plantetetthet, med 11.000-14.000 vinstokker per hektar. Slik planting var noe far Bernhard begynte med. Plantetettheten gir lavt utbytte per vinstokk, men gjør også at plantene er bedre rustet i møte med klimaendringer.

Julian legger også vekt på arbeidet faren påbegynte med massal seleksjon – utvelgelse av særlige kvalitetsplanter som man tar skudd fra.

– Min far begynte å eksperimentere med seleksjoner fra Burgund, men også fra gamle vinstokker fra vårt område. Han ønsker å ha så forskjellige genetiske uttrykk som mulig. Han ville se hvordan jordsmonnet her passet. Mer enn 40 prosent av pinot noir-stokkene er plantet med seleksjonene fra Burgund. Men mer og mer av druematerialet er basert på tyske kloner. Vi fikk vår egen seleksjon som han begynte å velge ut i 2007, forteller han.

Bernhards arbeid med druekloner og massal seleksjon er noe Julian har videreført. Han har blant annet jobbet med seleksjoner som skal klare varme bedre.

– Det er en stadig utvikling. Målet er å ha den beste seleksjonen og en lik seleksjon i alle vinmarker, men det er en lang prosess. Vi trenger dette fingeravtrykket i alle vinmarker. Det er viktig for kvaliteten, forteller han.

Julian foretrekker å høste druene tidligere enn sin far, dette for å fremheve de individuelle terroirene, men også for å kombinere konsentrasjon og kompleksitet med eleganse og friskhet.

Vinmarkene

Vinmarken Schlossberg ligger vakkert til ovenfor landsbyen Hecklingen. Foto: Produsenten

Schlossberg anses som den mest spesielle vinmarken. Dette er en bratt, sørvestlig eksponert vinmark med helning på opptil 72 grader, med jordsmonn bestående av mest Muschelkalk (kalkstein) og nesten ingen toppjord. Dette er en varm vinmark, ettersom helningen gir en intens solpåvirkning. – Schlossberg gir energiske og mineralske viner. Vi forsøker å finne elegansen i druene. Det skal ikke være for mye sødme, de skal ikke være for overmodne, forteller Julian.

Vinplantene står tett, hvilket ansporer planterøttene til å gå dypere. Det gir færre druer per vinstokk. Plantetettheten gjør også at den varme siden beskyttes i for varme årganger.

– Men denne vinmarken har aldri smakt av varme årganger. Beskjæring og oppbinding er åpenbart veldig viktig. Jordsmonnet er også veldig viktig for oss. Men det er mye vanskeligere å jobbe i Schlossberg, forklarer Julian.

Sommerhalde ligger øst for Malterdingen, ved foten av Schwarzwald. Den har sørøstlig eksponering og rødaktig, jernrikt jordsmonn bestående av kalkstein og løss. Beliggenheten kombinert med kjølige vinder fra Schwarzwald, gjør dette til et utmerket vekststed for pinot noir.

Utsikt fra parsellen Wildenstein i vinmarken Bienenberg mot Kaiserstuhl. Foto: Produsenten

Bienenberg er en samling av parseller med sørvestlig og sørøstlig eksponering, med utsikt mot Kaiserstuhl og Schwarzwald. Jordsmonnet består av kalkstein og løss. Vinstokkene står delvis i en svak helning, delvis på terrasser. Gjennomsnittsalderen er 25-30 år, men to parseller med chardonnay ble plantet på 1950-tallet.

– Bienenberg er der vi kan selektere mest og som det er morsomst å velge ut fat fra. Den er mer energisk og leker mer med saftighet og syre. Den gir viner med en litt tilbakelent smak, hvis man kan si det. Vinene får en elegant dybde som jeg virkelig liker, sier Julian. Han fortsetter: – Bienenberg har en kjøligere side som gir friske druer som går mer i hvit retning enn i gul retning. Druene er veldig aromatiske, men ikke med for mye smak eller for parfymerte.

Alte Burg ble plantet på slutten av 1990-tallet, og ligger ved landsbyen Köndringen. – Vi skilte først ut denne vinmarken som en cuvée i 2013. Vi føler at Alte Burg er spesiell, den gir viner som har en litt vill karakter og trenger tid, forteller Julian. 2020-årgangen er den tredje årgangen som hittil er tappet på flaske.

Lykkelodd i klimaendringenes tid

Foto: Produsenten

Det blir varmere og varmere i Tyskland, og Baden er intet unntak. Spørsmålet mange stiller seg er hvordan Julian og Weingut Bernhard Huber håndterer klimaendringene, og hvordan dette påvirker druedyrkingen.

– I Malterdingen er vi ved foten av Schwarzwald og har kjøligere forhold enn i Baden for øvrig – Tyskland varmeste vinproduserende region. Her får vi kjøligere vinder og har friskhet. Vi får endel regn, men vi er i skyggen av Kaiserstuhl og får mindre kraftig regn enn nabolandsbyer. Her får vi mindre druer. Det er bra for oss. Og nå ser vi etter seleksjoner med høyere syre. Vi er veldig nøye med canopy management og lar druene henge i skyggen, forteller Julian.

– Vi profitterer fortsatt på beliggenheten og på klimatiske forhold her, det er liten tvil om det, avslutter Julian Huber.

 

 

Smaksnotater

Her kan du lese smaksnotater til Bernhard Hubers viner som er å finne i bestillingsutvalget på Vinmonopolet, samt en vin som er tilgjengelig på spesialbestilling via importør. Viner som lanseres i forbindelse med Vimonopolets nyhetslansering 11. januar 2023 er merket NYHET. Vinene er smakt av Erlend Stokstad Haarr (ESH).

Hvite viner

Varenr: 12641201 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Hecklinger Schlossberg Chardonnay GG 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 1250,– kr (spesialbestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 12 flasker lanseres. Dyp, konsentrert og forførende på nesen med dufter av grønne epler, sitrusfrukter, samt knust stein, mineraler, mynte, mandler og velintegrerte toner av tre. Ganske burgundsk i uttrykket. En anelse reduktiv på duft. Pent fyldig vin med en raffinert, tett strukturert munnfølelse med nydelig nerve og lett, kledelig kremet fedme. Formidabelt konsentrert, frisk syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt noe kjøttfulle stenfrukter. Lekker saltaktig mineralitet, samt innslag av sitrusskall, nøtter og velintegrert tre. Meget presis og frisk syre. Flott lengde med en kompleks, tørr og salin avslutning. Superraffinert og formidabelt flott vin. (ESH)  
Poeng: 95

Varenr: 12641101 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Malterdingen Bienenberg Chardonnay GG 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 938,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 12 flasker lanseres. Innsmigrende og dyp på nesen med intense dufter av grønne epler, kjølige amalfisitroner, samt knust stein, saltmineralitet og velintegrert tre. En anelse reduktiv i retning av popcorn og brent fyrstikk på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god, tett strukturert munnfølelse med formidabel nerve og energi. Tett, konsentrert og uhyre ren, kjølig frukt på smak, med vekt på syrlige epler, lime og noe stenfrukter. Nydelig saltmineralitet, samt innslag av sitrusskall, røyk, litt nøtter og godt integrerte tre. Pen syre. Meget bra lengde med en syrlig, frisk og tørr avslutning. Nydelig, nerverik og superkonsentrert vin. Her er finesse i massevis. (ESH)  
Poeng: 94

Varenr: 11579501 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Chardonnay Alte Reben 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 699,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 360 flasker lanseres. Druematerialet kommer fra flere vinmarker med eldre vinstokker som er opptil 40 år gamle.En anelse reduktiv på den likevel ganske aromatiske og dype nesen, med preg av epler og kjølige sitrusfrukter, samt knust stein, jordsmonn, sopp, mandler og pent integrerte tretoner. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med kledelig teksturert fedme og nydelig nerve. Uhyre konsentrert, kjølig og saftig frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter, grønne epler, samt noe kjøttfull fersken. Innslag av nøtter, røyk og en ytterst fin saltaktig mineralitet, samt pent integrert tre. Nydelig dybde på smak. Livlig, presis syre. Pen lengde med en tørr og syrlig avslutning. Meget raffinert og flott chardonnay med nydelig mineralitet. (ESH) 
Poeng: 93

Varenr: 11201701
Vin: Bernhard Huber Malterdinger Weisswein 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 439,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut B. Huber
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.4 g/l
Druer: chardonnay og weissburgunder.
Beskrivelse: Druematerialet er hentet fra flere vinmarker med yngre vinstokker som er opptil 20 år gamle. Innsmigrende, samtidig lett reduktiv på nesen med aromaer av grønne epler, hvit fersken og modne sitrusfrukter, samt knust stein, mineraler, blomster, hasselnøtter og lette toner av toastet tre. Pent fyldig vin med en nydelig munnfølelse med pen, kremet fedme og strålende friskhet. Konsentrert, saftig og kjølig frukt på smak, med vekt på syrlige epler, grønne pærer og sitrusfrukter. Innslag av mynte, røyk og en strålende saltmineralitet, samt nøtter og toner av pent integrert tre. Flott syrestruktur. Pen lengde med en tørr, mineralpreget avslutning med litt tre. Fremragende flott vin. (ESH) 
Poeng: 92

Røde viner

Varenr: 15105701 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Wildenstein Spätburgunder GG 2014
Region: Baden, Tyskland
Pris: 1 490,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 6 flasker lanseres. Innsmigrende, dyp og noe utviklet på nesen og tar kraftfullt tak med aromaer av modne kirsebær, skogsbær, noe bringebær, samt roser, nøtter, jordlige toner, pepper og fint integrerte, subtile tretoner. Pent fyldig vin med en utpreget god, generøs munnfølelse med silkeaktig tekstur og strålende kraft. Nydelig konsentrasjon av utviklet, rik frukt på smak, med vekt på modne røde kirsebær og skogsbær, samt noe sødmerike mørke plommer. Nydelig frukt! Innslag av saltmineraler, krydder og pepper, samt noe nøtter og noe tre. Frisk syre. Fine tanniner med litt modning og avslipning. Pen lengde med en tørr avslutning. Særdeles vellaget vin. (ESH)
Poeng: 94

Varenr: 11579601 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Spätburgunder Alte Reben 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 699,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: spätburgunder.
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Druematerialet kommer fra flere vinmarker med eldre vinstokker som er opptil 40 år gamle. Dyp og forførende kjølig på nesen med dufter av røde kirsebær, skogsbær og mørkere røde bringebær, samt blomster, krydder, saltmineraler og velintegrert tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, skikkelig juicy munnfølelse med strålende nerve og lekkert anslag. Pen konsentrasjon av fersk, rik og syrlig frukt på smak, med vekt på syrlige mørkerøde kirsebær og mørkere bringebær med nydelig sødme. Innslag av anis, urter, saltmineraler og velintegrert tre. Frisk syre. Silkemyke, lett strukturerte tanniner som biter så lett, så lett. Pen lengde med en tørr, lett salin avslutning med litt tre i utgangen. Nydelig, raffinert pinot. (ESH) 
Poeng: 93

Varenr: 15105501 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Alte Burg Spätburgunder GG 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 851,90 kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol:13.50%
Druer: spätburgunder.
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Konsentrert, ren og fersk på nesen med aromaer av bringebær, mørkere skogsbær og syrlige mørkere kirsebær, samt florale toner, saltmineraler, pepper, litt mandler og litt tre. Pen dybde på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god, tett strukturert munnfølelse med formidabelt flott nerve. Pen konsentrasjon av frisk, fersk syrlig frukt på smak, med vekt på bringebær, mørkerøde kirsebær og litt bjørnebær. Innslag av pepper, litt krydder og mandler, samt en fin saltmineralitet som frisker opp og fint integrerte tretoner. Flott syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner som biter kjærlig. Bra lengde med en tørr, salinpreget avslutning. Eksepsjonelt flott, energisk pinot. (ESH) 
Poeng: 93

Varenr: 11194401 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Malterdinger Spätburgunder 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 485,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut B. Huber
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: spätburgunder.
Beskrivelse: Dette er en blend av plotter fra vinmarkene som ligger i åssidene rundt Malterdingen. Druematerialet er fra yngre vinstokker som er opptil 20 år gamle. Konsentrert, ren og tiltalende mørkfruktpreget på nesen med aromaer av syrlige mørke skogsbær, mørkerøde kirsebær og sødmerike villbringebær, samt pepper, mineraler og godt integrerte tretoner. Streif av blomster på duft. Middels fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med silkeaktig tekstur. Pen konsentrasjon av saftig, slank, men samtidig rik frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og skogsbær. Delikat underliggende sødme i frukten som er nydelig integrert. Innslag av pepper, saltmineraler og litt tre. Pen, frisk syre. Elegant strukturert med finkornede, lett strukturerte tanniner. Flott lengde med en delikat fruktig, lett tørrende avslutning. Meget presis og bra vin. (ESH)
Poeng: 91

Varenr: 15105601 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Malterdinger Spätburgunder 2014
Region: Baden, Tyskland
Pris: 485,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol:13.00%
Druer: spätburgunder.
Beskrivelse: Innsmigrende og intens på nesen med aromaer av noe utviklet frukt, med vekt på røde og mørke kirsebær, solbær og bringebær, samt anis, mokka, jordlige toner og noe toastet tre. Middels til fyldig vin med en god, elegant strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, noe myk og lett utviklet frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær, samt sødmerike plommer og bjørnebær. Fruktsødme er pent integrert. Innslag av urter, pepper og litt oliven, samt saltmineraler og toast. Frisk syre. Fine tanniner med litt avslipning. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 91

Legg igjen et svar