Skip to main content

Chateau Pape Clement 1988 – Pessac Leognan

60% Cabernet Sauvignon og 40% merlot

Rubinrød farge med et klart mørkere uttrykk på nese med mørkere bær, jordlig preg, lett trevirke og tobakkstoner.

Fortsatt medium+ konsentrasjon, med mørkere bærpreg – bjørnebær og et klart preg av rulletobakk og lett lakris. Syren er skinnende og holder tak i vinen på en fin måte. Frukten er mørkere, men vinen har også et herlig jordpreg. En fyldig og god utgang, som kanskje har et  litt kortere snitt enn ønsket. En super Pessac med en fin andel Merlot i et «Merlot-år» og områdets kvaliteter gir et ganske annet preg enn hva vinene fra naboene Pauillac og St.Julien gir. En flott vin dette! 93-94 poeng.

 

Chateau Las Cases 1989 – St.Julien

65% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot, 13% Cabernet Franc og 3% Petit Verdot.

Klar, mørkere blodrød farge, med bittelitt lysere kant.

Tiltaltende medium intensitet på nese med frukter i harmoni, med nydelige solbær, bringebær, kryddertoner og tobakk. Dette dufter godt! Medium konsentrasjon med fortsatt en markant syre og tanninstruktur. Frukten er av sensuelle slaget, med rød bærpreg, og lett tørket mørkere frukt. Vinen er ganske dyp – gir også tett med mineraler og mørk sjokadepreg. Utgangen er dessverre kortere enn hva en bør forvente og trekker vinens helhetsinntrykk ned. Med en meget god vin og en vin i god balanse! 94 poeng.

 

Chateau Pichon Longueville Comtesse De Lavande 1990 – Pauillac

45% Cabernet Sauvignon, 35 % Merlot, 12% Cabernet Franc og 8% Petit Verdot.

Rubinrød med mørkere kjerne i midten. Medium + intensitet med lekne bjørnebær, litt mint og urter med et tydelig flere lag av lær, tobakk, og blyantspiss. Bærene framstår som freshe på nese, men blir overskygget av de pikante tonene.

Medium konsentrert vin i munnen, med bløtere stil der tanninene er ganske avslepen. Fortsatt et leken preg på bærene med litt mørkere skogsbær, men også her over i et fint spill med lær, tobakk og et fint røykpreg. En lang utgang. En god vin dette med klare linjer til Pauillac. Vinen kan i utgangspunktet kan lagres fint i 10+ år til, dog er jeg litt bekymret for reduseringen av tanniner og vil anbefale å drikke vinen innen de neste fem årene. 92-93 poeng. 

 

Konklusjon: Vinene gir er relativt typeriktig for sitt område, og har sine gode særpreg. Alle tre flaskene var i meget god standard, som viser at god lagring er viktig. Den største overraskelsen var nok Pape Clement, mest for de to andre testede vinene var 1989 og 1990, to av av de all-time high årgangene i Bordeaux. Men her ser man at også i mellomårganger kan man lage meget gode viner, og spesielt kan det være lurt å sikte seg inn i de riktige områdene i Bordeaux i årganger som varierer litt. Produsenter i Graves skal ha hatt lykken med seg i 1988 der det er laget gode viner, samt at Merlot hadde bedre mulighet for modning i dette året som trolig hjelper Ch. Pape Clement her. Uansett – meget gode viner dette!

Legg igjen et svar