Skip to main content

Begrepet «kvalitetsvin» tar for seg meget gode viner som både har evnen til å kunne lagres eller drikkes nå. Det er i dette prissjiktet at spesielt konkurransen er høy. På Vinmonopolets nettsider finner du mellom 5000 – 6000 ulike musserende, hvite og røde viner i prisklassen 250 – 500 kroner. Det er da selv den garve vin-entusiasten trenger råd.

Annonse

Annonse

Her er en knippe røde viner som kan lagres eller drikkes nå i prissjiktet 250 – 500 kroner. Men husk: Det er din smak som gjelder. Ingen kan ta fra deg det du liker. Noen liker vinene litt yngre, mens andre liker mer velutviklede aromaer også. Denne siden er derfor veilledene og ingen fasit.

Vinene merket Basisutvalget er nyheter og vil være tilgjengelig i de fleste butikkene. De øvrige vinene er på bestillingsutvalget og kan bestilles direkte på nettbutikken, hos Vinmonopolets kundesenter eller direkte ved det enkelte utsalg.

Vinene på denne siden er viner som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg.

Der vinene er ekstra lukket og potensialet fortsatt er uavklart vil foreløpig potensial stå i klammetegn. 

Medarbeidere i denne utgaven er Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

Trykk på vinens navn for å gå til vinmonopolets nettside.

(MERK jfr lenker til vinmonopolet- all bestilling, kjøp og utlevering skjer fra, av eller hos Vinmonopolet eller deres samarbeidspartnere)

Røde viner 

Varenr: 4608601
Vin: Caparzo Brunello di Montalcino 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 390,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Caparzo
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: brunello og sangiovese.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av røde kirsebær, bringebær og plommer, samt lilla blomster, urter, anis, tobakk, sopp, røyk, mineraler og tre. Streif av litt lær på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse som innehar betydelig energi. Pen konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og kjøttfulle plommer. Innslag av krydder, tobakk, te og lakris, samt mineraler, litt mandler og fat. Frisk syre som livner pent opp. Fine, litt støvete tanniner. Bra lengde med en tørr, strukturert avslutning. Nydelig, sømløs brunello. (ESH) 
Poeng: 93

 

Varenr: 11176401
Vin: Claudio Boggione Barolo Brunate 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Az. Agr. Claudio Boggione
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Økologisk produksjon. Familiedreven gård som kun produserer en vin – denne Baroloen med druer fra 1.1 hektar i den anerkjente Brunate-marken. Vinplantene ble plantet tilbake til 1956. Druene gikk tidligere til Michele Chiarlo, men familien bestemte seg for noen år tilbake å produsere vin selv. Kun 6000 flasker produseres. Ca 60% av flaskene kommer til Norge.

Et relativt intenst aromabilde åpenbarer seg med dufter av røde kirsebær, plommer, litt bjørnebær, samt lakris, lær, krydder, roser, mineraler, nøtter, tjære og litt tre. Flott kompleksitet på nesen. Fyldig kropp med en forholdsvis rik munnfølelse. Bredskuldret så det holder. Pen konsentrasjon av begynnende moden og saftig, men tett rød og noe mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, bringebær og litt bjørnebær. Innslag av krydder, lakris og en fin underliggende saltaktig mineralitet, samt lær, tjære og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr og forholdsvis fast avslutning. Strålende vin og et meget godt kjøp. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 9955501
Vin: Selvapiana Chianti Rufina Riserva Bucerchiale 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 368,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Fatt. Selvapiana
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Strålende dybde og rikhet på nesen med preg av fersk, konsentrert rød frukt, med vekt på lett modne kirsebær og plommer, litt jordbær, samt lakris, lær, søt tobakk, urter, krydder og en fin saltmineralitet. Snev av fat og lilla blomster på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god, frisk munnfølelse og flott energi. Tett, konsentrert rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og plommer. Innslag av krydder, litt urter og litt tobakk, samt lær og mineraler. Strukturert med fine, lett silkeaktige tanniner og en pen syre. Meget bra lengde med en saltpreget, tørrende avslutning. Beholder friskheten hele veien. Svært bra vin i årgangen. (ESH) 
Poeng: 92

 

Varenr: 13497401
Vin: Daino Ilex 2019
Region: Sicilia, Italia
Pris: 319,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Gianfranco Daino
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Nero d’avola.
Beskrivelse: Forsterkelse fra Rosevinen brukes i denne vinen. Bra konsentrasjon på denne vinen med trøkk sammen med lett maskulin parfyme, kirsebær, plommer og krydder. Middels fyldig og energisk vin på munnfølelsen med utmerket frukt av lilla fruktskall, rødere bær og lette krydderier. Flott syre og integrerte tanniner. Delikat og leskende vin som skaper masse glede! (AB) 
Poeng: 92

 

Varenr: 13245501
Vin: Dumien Serrette Cornas Patou 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 489,– kr (bestilling)
Importør: La Ravine
Produsent: Dom. Dumien Serrette
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.6 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Pen bredde på duft med denne kraften som favner seg ut og trykker deg til sitt bryst med konsentrert masse av bjørnebær, plomme, fyrstikk, røyk og mer tørket utgave av blodfølelsen. Bra fyldig vin med trøkk. Denne er i moderne stil, men viser at fruktkvaliteten er høy og blir ikke foredlet bort i fatene. Tett frukt av plommer, bjørnebær, lett tørket frukt, bacon, lær og pepper. Lang og kompleks utgang med velintegrerte og tilnærmet polerte tanniner. Syren blir utfordret, men greier seg fint. Høy kvalitet på dette. (AB) 
Poeng: 92

 

Varenr: 10875401
Vin: Sainte Croix Carignan 2017
Region: Frankrike
Pris: 284,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Dom. Sainte Croix
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Carignan.
Beskrivelse: Limestone terroir og vinstokker fra 1905. Innhøstning for hånd. Spontanfermentert på naturlig gjær. Utbytte a 20 hl/ha.

Herlig dyp og konsentrert på duft med herlig tøff frukt av bringebær, lær og flott kompleks saltpreg som forteller om sitt terroir. Bra fyldig og kraftig munnfølelse av flott konsentrert plomme, bringebær, krydder og lær. Det er nok friskhet her til at vinen er vibrant, selv om det er denne pene salttonen som virkelig skaper begeistring og forteller om jordsmonnet det kommer fra. Flott vin!
Poeng: 92

 

Varenr: 1917901
Vin: Lopez de Heredia Viña Bosconia 2009
Region: Rioja, Spania
Pris: 359,90 kr (basis)
Importør: Fondberg
Produsent: Lopez de Heredia
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: mazuelo, graciano (bovale), garnacha og tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: Kompleks, samtidig tiltalende på nesen med aromaer av lett utviklet rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer og litt bringebær, samt mandler, lilla blomster, lær, krydder, pepper, tobakk, lakris og søtt treverk. Snev av litt tørket frukt. Middels fyldig kropp med en utpreget god og veldig ren munnfølelse. Konsentrert saftig, moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og mørkerøde bringebær. Tydelig innslag av bjørnebær, samt av tobakk, te, krydder, lær, nøtter, mørk sjokolade og fat. Frisk syre. Behagelig strukturert med finkornede, lett avslipte tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Meget solid Rioja-vin. (ESH)  
Poeng: 92

 

 

Varenr: 1980901
Vin: Anthill Comptche Ridge Pinot Noir 2018
Region: California, USA
Pris: 498,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Anthill Farms Winery
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk på nesen med dufter av lett moden rød frukt, med vekt på bringebær, røde plommer og kirsebær, samt lakris, blomster, mineraler og litt tre. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, myk rød og litt mørkere frukt på smak, med vekt på plommer og kirsebær, samt litt mørke bringebær. Innslag av krydder, pepper, mineraler og noe tre. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Strålende pinot. (ESH) 
Poeng: 92

 

Varenr: 1005301
Vin: Ch. Musar 2014 
Region: Bekaa valley, Libanon
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Ch. Musar
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Cabernet sauvignon, cinsault og carignan.
Beskrivelse: Lett voltatil, men framovervendt og leken i stilen med rødbærsfrukt, tørket skall, blomst, stall, svette og anis. Middels fyldig og saftig vin med virkelig god fruktfølelse som gir glede med rødbærsfrukt, lysere fruktskall, tørket fruktskall, anis og kaffe. Veldig fin utgang, men dette fine bittet i utgangen. Veldig fin Musar. (AB) 
Poeng: 92

 

Varenr: 11209501
Vin: Ca’ del Baio Asili Barbaresco 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Ca’ del Baio
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Vinplantene plantet i 1948 / 1949. 12 måneder i Tonneaux og 24 mnd på Botti. Stram og lett majestetisk på duft med masse tørkede roser som fortsatt vil leve og vise seg fram sammen med nype, anis, grafitt og krydder. Bra fyldig vin med god frukt følelse av lyse røde bær, appelsinskall og nellik. Fast utgang, med tanniner som biter seg fast. Litt for mye for noen, men med et godt lammekjøtt til blir dette veldig fint. Meget god vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 3319101
Vin: Terre Nere Etna Rosso Feudo de Mezzo 2019
Region: Sicilia, Italia
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Terre Nere
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: nerello mascalese og nerello cappuccio.
Beskrivelse: Forførende på nesen med aromaer av mørke kirsebær, plommer og litt solbær, samt urter, krydder, lær, litt lakris og noen balsamiske toner. Ørlite snev av vanilje og fat på duft. Fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av lakris, pepper, krydder, lær, nøtter og bittelitt fat. Frisk syre. Fine tanniner som biter litt. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget flott vin. (ESH) 
Poeng: 91

 

Varenr: 13464801
Vin: A. Berthet-Rayne Castel Mireio Cairanne 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 295,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Dom. A. Berthet-Rayne
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: mourvèdre, syrah og grenache.
Beskrivelse: Bra intensitet på duft med dette fine trøkket som forfører med skogsbær, plommer, grov parfyme og krydder. Levende og leskende vin med god saftighet tross alkoholen på 14.5%. God frukt med åpenbare plommer, mot cassis, urter og mer kraftfulle krydderier. Bra syre og tanninstruktur. Flott kjøttvin. (AB) 
Poeng: 91

 

Varenr: 5121101
Vin: Imperial Reserva 2016
Region: Rioja, Spania
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: C.V.N.E.
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: mazuelo, graciano (bovale), tempranillo (tinto del pais)
Beskrivelse: Presis og pen på nesen med aromaer av lett utviklet rød frukt, med vekt på plommer og kirsebær, litt bjørnebær, samt pepper, lakris, lær, krydder, lilla blomster, mineraler og fat. Streif av tobakk på duft. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Konsentrert, strukturert og saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og noe bjørnebær. Pene innslag av pepper, lakris og litt sopp, samt krydder og fat. Hint av mineraler. Frisk syre. Finkornede, lett polerte tanniner som tørrer godt. Strålende lengde med en tørr avslutning. Klassisk, meget flott vin i årgangen. (ESH) 
Poeng: 91

 

varenr: 5949001
Vin: Post Scriptum De Chryseia 2019
Region: Douro, Portugal
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Prats & Symington
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Touriga nacional, touriga franca m.flere
Beskrivelse: Liten kraftsak på duft dette med tett sødmefull plomme, bjørnebær, lakris, lær og fatkrydder. Middels til middels + fyldig vin i god balanse med sødmefull frukt, men allikevel vin med energi i frukten med plomme, bjørnebær, bjørnebær, varmere bringebær, salter, lær og krydderier. God, lett strammere ugang med tanniner som biter på en typeriktig måte. Syren gjør vinen levende. Dette var virkelig et flott kvaltitetsprodukt fra Douro og er en god kjøttvin som drikker bra nå og de neste fem årene. (AB). 
Poeng: 91

 

Varenr: 6942501
Vin: Au Bon Climat Santa Barbara Pinot Noir 2019
Region: California, USA
Pris: 320,– kr (bestilling)
Produsent: Au Bon Climat
Importør: Vinarius
Druer: Pinot noir og mondeuse.
Beskrivelse: Innsmigrende og parfymert på duft med preg av lett utviklet rød frukt, med vekt på villbringebær, plommer og kirsebær, samt lilla blomster, mineraler, lær, pepper og litt eksotisk tret. Middels til fyldig kropp med en delikat, glatt munnfølelse. Frisk, saftig og lett moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, sødmefulle plommer og bringebær. Innslag av røyk, litt lær, samt mineraler, urter, krydder og litt fat. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Pen, frisk californisk pinot. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 947901
Vin: Ochota Barrels The Green Room Grenache Syrah 2020
Region: South australia, Australia
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Ochota Barrels
Alkohol:12.80% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Grenache og syrah.
Beskrivelse: 100% Grenache. Vinstokker fra 40-tallet. Pen lysere rødbærspreg på duft som skaper glede sammen med vårroser og sval krydderier. Middels fyldig vin med flott kirsebærsfølelse, kjølig bringebær, delikat parfyme og og lett nelikk/krydderier. Lett salt i bakgrunnen. Nesten litt skjør vin, men virkelig en behagelig munnfølelse i denne friske og utmerkede vinen. Veldig fin vin. (AB) 
Poeng: 91

 

Varenr: 11891001
Vin: Scions Of Sinai Heldervallei Cinsaut 2019
Region: Stellenbosch, Sør-Afrika
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Scions of Sinai
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Cinsault.
Beskrivelse: Druene fottråkkes. Granittholdig jordsmonn. 1 500 liters fat og 1 x 225 liters fat. Fem år gamle fat. Presis og forførende på duft med tydelige rosebusker over ren kirsebærsfrukt, noe mer skittent fruktskall, lær, krydder og ikke minst denne dype og herlige saltminernaliteten som gir en kompleks vin. Middels fyldig vin med god fruktkarakter av røde fine bær, krydder og lær. Veldig ren frukt. Ikke for kompleks, men kjenn den frukten. Fin syre og pent integrerte tanniner på denne meget gode vinen. (AB) 
Poeng: 91

 

Varenr: 10759701
Vin: Alpasión Private Selection 2015
Region: Mendoza, Argentina
Pris: 430,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Alpasión
Alkohol:15.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: 50% Malbec, 23% Syrah, 12% Petit Verdot og 9% Cabernet Franc
Beskrivelse: Foreløpig en ganske knytt masse på duft, der de ulike druene forsøker å framme sine krav som et ustrukturert byrådsmøte i Oslo kommune. Parfyme, mer pepper, mørkere bær, lysere delikate bær, urter, salter og lakris. Bra fyldig og kompleks munnfølelse i vinen med mørkere røde bær, lysere fruktskall, nesten litt urtete, lær, kaffe og lakris. Lang tett utgang. Bra syre og tanninstruktur, frukt som virkelig tar i mot alkoholen godt. Dette trenger tid. Kraftpakke. Gi den noen år i kjelleren. Biffvin av dimensjoner. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 5475001
Vin: Chacra Cincuenta Y Cinco Pinot Noir 2020
Region: Rio negro, Argentina
Pris: 389,– kr (bestilling)
Importør: First Wines
Produsent: Bod. Chacra SRL
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Aromatisk og elegant på nesen med dufter av røde kirsebær, bringebær, tranebær og litt jordbær, samt urter, pepper, roser, mineraler, lær og litt fat. Middels fyldig kropp med en meget pent teksturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bringebær. Innslag av pepper, anis, mineraler og noe fat. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Strålende lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Nydelig balansert og flott vin. (ESH) 
Poeng: 91

 

Varenr: 13462001
Vin: Pedro Parra Monk 2019
Region: Chile
Pris: 374,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Pedro Parra y Familia
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Cinsault.
Beskrivelse: Aromatisk, uttrykksfull og sammensatt på nesen med preg av markjordbær, mørke bringebær og røde kirsebær, samt urter, pepper, blomster og saltmineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Strålende dybde med bra konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og bringebær. Innslag av litt røde plommer, urter, pepper og litt anis og krydder, samt røyk og en flott mineralitet. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Strålende presis og balansert vin. (ESH) 
Poeng: 91

Annonse

Annonse

Varenr: 1653201
Vin: M. Lapierre Beaujolais Morgon 2020
Region: Beaujolais, Frankrike
Pris: 272,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Marcel Pierre
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Pent floralt preg på nesen med aromaer av fersk rød frukt, med vekt på røde kirsebær og plommer, samt urter, blomster, mandler, mineraler og litt pepper. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og myk rød frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, plommer. Innslag av bjørnebær, urter, pepper, lær, mineraler, røyk. Frisk syre. Lette tanniner som biter bittelitt. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget flott Morgon. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 1824601
Vin: Balthasar Ress Von Unserm Pinot Noir 2018
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Produsent: Balthasar Ress
Importør: B&R Wine
Druer: pinot noir.
Beskrivelse: Lettere kompleks nesen med aromaer av rød og mørkere frukt, med vekt på bringebær, markjordbær, kirsebær og litt solbær, samt anis, pepper, mineraler og litt tre. Lekkert floralt preg. Middels fyldig kropp med en god, silkeaktig munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet og myk frukt på smak, med vekt på syrlige bringebær, markjordbær og plommer. Innslag av lakris, pepper, krydder, røyk og pent integrert fat. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr utgang. Flott, frisk og moderat eiket tysk pinot. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 11430801
Vin: Simpsons Rabbit Hole Pinot Noir 2020
Region: Kent, England
Pris: 349,– kr (bestilling)
Importør: Brand Wine Estates
Produsent: Simpsons
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Aromatisk og pen på nesen med dufter av bringebær, samt blomster, pepper, krydder, vanilje og pent integrert tre. Middels til fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Meget pen konsentrasjon av usedvanlig delikat og saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, tranebær og jordbær, samt noe sødmerike plommer og kirsebær. Innslag av litt tre, litt krydder, og noen toner av lakris. Behagelig struktur med lette tanniner og en pen, frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Elegant og flott engelsk pinot med bra potensiale. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 7681301
Vin: The Juice Asylum Il Terzo Grado 2020
Region: Italia
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Classica Srl
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: 86% Sangiovese og 14 % Merlot
Beskrivelse: . Ulik vinifikasjon innad i produksjon. Karbonmaserasjon, noe som rose. 100% ståltank. Delikat aromabilde med litt forsiktig fremtoning i årgangen med dette svale rosepreget som ligger over bringebær, moreller og lett urtekant. Middels fyldig og uttalt saftig vin med uttalt god juicy rødbærspreg, med dette sneve appelsinskallet, lett te og urter på en fast, men god utgang. Delikat og fruktdreven Sangiovese.
Poeng: 89

 

Varenr: 11201101
Vin: Massolino Langhe Nebbiolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 294,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med røde bær, roser og tydelig te. Middels fyldig vin med gode røde bær, lett oransje fruktskall og lette krydder sorter. Fint bitt i tanninstrukturen her. Ikke vin som skal lagres for lenge, men drikker godt nå. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 12867201
Vin: Ch. Bertrand Braneyre Vielle Vignes 2009
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Brand Wine Estates
Produsent: Ch. Bertrand Braneyre
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Merlot og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Rik og oppulent på duft med energiske røde bær, toastet brød og krydder. Middels fyldig og lett syrlig vin med saftige parfymerte skogsbær og lett stilkfølelse. Lett karamell-innslag på en god utgang. Mye Bdx for pengene dette.
Poeng: 89

 

Varenr: 8040701
Vin: Muzard Santenay Vieilles Vignes 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Lucien Muzard & Fils
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk og levende rødbærspreg av kirsebær og bringebær, lett våt saltlag samt med en fin kryddertone. Middels fyldig og frisk vin med godt rødbærspreg, lett mørkere fruktkant, snev av animalsk, lær og krydder. Pen syre og tanninstruktur. Snev av fruktskallbitterhet på utgangen, men det trekker ikke ned. Veldig godt kjøp! (AB) 
Poeng: 89

 

Varenr: 13341701
Vin: Cristian Boffa Barbera d’Alba 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 269,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Christian Boffa
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Rik og forførende på duft med denne rike stilen med mørk plomme,krydder og lett stein. Veldig fin skarphet som får deg til våkne faktisk. Middels fyldig vin med litt grovere fruktbilde, men allikevel på en frisk måte med fruktskall, mørk plomme, lær og mørk kryddersort. Syren i druen holder vinen levende. Fin, litt grov vin, men det skaper bare interesse. Håndverk dette. (AB) 
Poeng: 88

 

Varenr: 5157901
Vin: La Stoppa Trebbiolo Rosso 2020
Region: Emilia-romagna, Italia
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: La Stoppa
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: barbera og bonarda.
Beskrivelse: Dufter friskt av lett utviklet rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt anis, blomster, urter og noe krydder. Middels fyldig kropp med en god, saftig munnfølelse. Flott konsentrasjon av frisk, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, sødmerike plommer og tranebær, samt litt mørkere bær. Innslag av anis, urter, krydder, samt noen flotte mineralske hint. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørrende, mineralsk avslutning. Lettbent, frisk og god vin fra Emilia-Romagna. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 5045301
Vin: Colombier Crozes Hermitage 2019
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 269,90 kr (basis)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Dom. du Colombier
Alkohol:14.20% Sukker:3.0 g/l Syre:3.2 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Bred og lett kraftfull Crozes med svær blomstereng, parfyme, svette og mørkere frukter. Middels til fyldig Crozes med saftig parfymert mørkere frukt og lær. Fin utgang, nesten litt polert. Masse Syrah for pengene dette. (AB) 
Poeng: 88

 

Legg igjen et svar