Skip to main content

Dette er et godt eksempel på at ungdommen kan friske opp og lage viner som smaker pur glede. Her kan du lese om Alex Foillards transparente vin «Alex Foillard Brouilly 2018».

Det kan ikke være lett å være født inn i en berømte vinfamilie med de forventinger det kan føre med seg. Alex er sønn av Agnes og berømte Jéan Foillard som lager noen av Beaujolais aller beste viner. Men Alex viser at han kan stå på egne ben. I alder av 18 år dro han til Beaune for å starte opp vinutdannelsen sin og han fikk praktisk erfaring hos Domaine Prieuré-Roch. Etter læretiden pakket Alex sekken og dro til Australia for å oppleve vinproduksjon «down under».

Alex Foillard. Foto: Produsenten.

Alex kom hjem i 2014 og begynte å bistå familien med driften på vingården. Året etter fikk han mulighet til å følge drømmen og vikk mulighet til å kjøpe 2,5 hektar vinmark i den strålende marken Brouilly og Côte-Brouilly.

Plottene Alex eier i Brouilly er på 1 hektar og jordsmonnet er typisk granitt med blå skvist og sand på toppen. Vinstokkene som gir Gamay-druer er fra 50 år gamle og Alex har lav avkastning på maks 40 hl/ hektar. Han driver etter biodynamiske prinsipper, dog er han ikke sertifisert. Vinifikasjonen er typisk karbonsk maserasjon. Gjæringen starter inne i druene. Enzymene bryter ned skallet innenfra og når trykket er stort nok sprekker druen.  Det kjenner på den typiske friske og intense rødsfrukten som stråler i vinen. Modningen skjer på  50% brukte fat og 50% på betongtanker før tapping.

10910801
Alex Foillard Brouilly 2018
Burgund, Frankrike
90 poeng
299,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Alkohol: 14.00%. Syre: 5.4 gram per liter. Sukker: 3.0 gram per liter.
Druer: Gamay.

Frisk og tiltalende på duft med bringebær og saftig kirsebær. Lett søtladent krydder i bakkant gir glede. Middels fyldig og slank Broilly som skaper glede i munnfølelsen. Juicy og frisk med bringebær og kjølige kirsebær. Ikke mye kropp her, men frukten får virkelig vise seg fram med stor suksess. Sømløse tanniner. Transparent vin. Flott! 90 poeng. Spesielt anbefalt.

Legg igjen et svar