Skip to main content

Rocca di Castagnoli Chianti 2019 er et godt eksempel på at god vin faktisk kan være rimelig – Her får du en gjenkjennbar Toscaner med enkel vin men flott saftig munnfølelse. 

Rocca di Castagnoli er en kjent produsent i høyden over Gaiole in Chianti som lager vin fra noen av områdets bedre og høytliggende vinmarker. Denne vinen kommer fra eiendommen Fattoria di Scannano i Serre Rappolano. (rett ved mer kjente Rappolano Terme med sine varme kilder)

Rocca di Castagnolis vinmarker. Foto: Produsenten.

Fattoria Scannano består av 40 hektar hvor 16 hektar er plantet med vindruer. Hovedsakelig Sangiovese og Ciliegilio. Vinmarken er økologisk sertifisert fra årgang 2017.

Fra eiendommen lages det årlig en rekke fat/tanker. Denne vinen kommer med Sangiovese-druer fra plotter plantet i 2006 og 2008. 10% av vinen er blendet med den mindre kjente druen Ciligiolo som bidrar med florale aromaer. Vinen er fermentert og modnet i ståltanker, og halvparten har fått 4-5 måneder på nøytrale/gamle eikefat på 34 og 54 hl.

Smaksnotat:

147901
Rocca di Castagnoli Fattoria di Scannano Chianti 2019
Toscana, Italia
86 poeng
144,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Alkohol: 12.50%. Syre: 5.5 gram per liter. Sukker: 3.0 gram per liter.
Druer: Ciliegiolo, Sangiovese

Saftig og juicy aromabilde med tiltalende kirsebær og med en pen floral overtone. Middels fyldig og saftig vin med i all sin enkelhet forfører veldig. Kirsebærsaft og bringebær renner ut av bærene. Lett stramhet på tanninene tiltaler. Meget godt kjøp. 86 poeng. 

Legg igjen et svar