Skip to main content

Det er enkelte produsenter som du bare kjenner til – om du er ny i vinfaget eller er en gammel galopphest. Legendeprodusenten fra Burgund – Leflaive – er i denne kategorien. Nå har du sjangs til å få tak i vin fra produsenten – hvis du er rask. 

Det var i 2004 at familien Lefalive anskaffet seg faktisk hele ni hektar vinmark i kommunen Verzé i Mâconnais fra fem «Lieux-dits»: Les Chênes, En Perret, Le Monté, Escolles og Les Muses. Familien startet raskt med biodynamisk produksjon fra denne marken. Jordsmonnet består av kalkstein og leire, og vinstokkene har en gjennomsnittsalder på 26 år. Vinproduksjonen er i henhold til biodynamiske prinsipper.

Domaine Lefalive holder til I Puligny Montrachet. Foto: Botti.no

Innhøstingen er mauell og pressingen skjer i Verzé før druesaften kjøres til kjellerne til Leflaive i Puligny Montrachet. Fermenteringen foregår i rustfrie ståltanker med stedegen gjær. Malolaktisk gjæring, etterfulgt av 15 måneders modning i fat og lett filtrering.

Merk at innhøstingen er en av de tre tidligste innhøstingene i Leflaives historie og startet 28. august. Det må påpekes at det ikke bare skjedde fordi sommeren var veldig varm, men hele vekstsesongen startet tidlig og det forplantet seg utover i månedene. Denne vinen viser at det også var mulig å lage viner med flott friskhet i årgangen.

Hvor er vinen tilgjengelig? 

Ca. 1200 flasker ble utsolgt fredag 3.juli, men det har også vært en TU-ordre i forkant så disse butikkene HAR vinene på lager. Enn så lenge. Her bør en skynde seg.

PS: På morgenen 4.juli står det at vinen er tilgjengelig igjen på nettbutikk. Trolig er det en teknisk feil, men det kan absolutt være verdt å forsøke en bestilling.

 

  • Valkyrien, Oslo: 16 stk
  • Askim: 6 stk
  • Bergen, Valkendorf: 62 stk
  • Haugesund: 40 stk

11947301 (NYHET)
Leflaive Mâcon Verzé 2018
Burgund, Frankrike
382,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Alkohol: 13.00%.
Druer: Chardonnay.

Slank og veldig forførende på duft med kjølige lyse frukter og veistøv. Middels fyldig og uttalt frisk vin som skaper glede. Kjølig nerverik gul frukt som fyrer løs med flott syre. Lett kjølig krydder og nøtt på en enkel, men frisk utgang. Mangler jo veldig substans, men det drikker jo så godt! 90 poeng. Spesielt anbefalt. 

Legg igjen et svar