Skip to main content

Sommeren inntar Vinmonopolet og i tradisjonen tro er det fokus på lysere og lettere viner som vil passe sommerhalvåret. Kvalitetsmessig er lanseringen helt på det jevne uten de helt store høydepunktene. Her kan du lese omtale av 25 viner som har lansering onsdag 6.juli 2022 kl 0800. 

Annonse

Annonse

Moderat lansering med enkelte gode unntak 

Sommeren er her!

Ca. 50 viner lanseres på på basis, parti og testutvalget i juli. Fokusområdene er i hovedsak norsk sider, øl, Jura, Bugey, Pinot fra Argentina og viner fra Campania og Amalfi.

Nyhetslanseringene i juli måned har sjelden vært Vinmonopolets største verk. Det er det heller ikke i 2022. Kvaliteten på vinene er fra akseptable til gode. Bare halvparten av de 50 vinene fortjente omtale derav 11 viner som får anerkjennelsen «spesielt anbefalt». Den største svakheten med lanseringen er fraværet av gode musserende viner. Her må Vinmonopolets eller så dyktige planleggere ha sovet i timen. Både roséviner og hvite viner selger godt i sommermånedene, men mange vinglade nordmenn kunne nok ha tenkt seg friske og energiske musserende viner også. De glimrer med sitt fravær under denne lanseringen.

Skal man trekke frem noen hvite viner denne gang så er Jura-vinene fra Baud og Rijckaert som er å anbefale. Lanseringens beste hvite vin kommer derimot fra Australia og BK Wines som gir et spennende uttrykk som vil passe sommerens fiskeretter.

De fire Rosé-vinene som lanseres er gode. Spesielt Simpsons utgave må være en av sommerens aller beste roséviner og kommer til bli en salgsuksess med sin umiddelbare friskhet og flotte frukt.

Når det gjelder de røde vinene får man et sommerlig og godt inntrykk av vinene fra Jura og Bugey på den noe mindre kjente druene Mondeuse og Trousseau. De beste rødvinene denne gang får du derimot Ettore Germano og deres Barolo og fra Dom. Pichard med sin beliggenhet i sør-vestre Frankrike. Det er sommerens utmerkede kjøttviner.

Konklusjonen er derfor at Vinmonopolet leverer en  lansering som gjør nytten sin for sommeren, men som kunne ha vesentlige forbedringer spesielt på den musserende siden. Men det blir nok sommer i år også!

Farvel – Botti.no tar en pause fra 1.juli 2022

Botti.no tar en pause fra 1.juli 2022.

Botti.no må dessverre grunnet sykdom ta en pause fra 1.Juli 2022. Vi takker alle for at dere har fulgt oss over de siste fem årene. De gode stundene vil bli savnet!

Les mer her: 

BOTTI.NO TAR PAUSE SOM DIGITALT MEDIE

Annonse

Annonse

Smaksnotater

Vinene lanseres onsdag 6.juli 2022 og vil være tilgjengelig i de fleste butikkene.

Her kan alle vinglade lese smaksnotater på 25 viner som kan anbefales til sommerens late dager.  (Trykk på BILDET for å komme til smaksnotatene)

Legg igjen et svar