Skip to main content

Vi har nådd skjønne mai. Måneden gir håp om lysere tider. Dagslyset varer lengre, Covid-situasjonen ser lysere ut og vinene skifter også farge til lysere kontraster. Det er også denne gang en rekordstor nyhetslansering. For den glade vin entusiast er det over 2400 nyheter å boltre seg i. Da trenger man råd. Gode råd. Her kan du lese 560 smaksnotater på nyheter eller viner som har årgangsendring. 

Annonse

Annonse

Lysere tider

Mai gir håp om lysere tider.

Det er som nevnt rekordmange nyheter som det er mulig å sikre seg i mai måned. I tillegg til over 2400 nyheter er det trolig minst 4-5000 årgangsendringer som også vil skje.

I mai vil også importørene få mulighet til å justere sine priser. Avgiftsletten som ble gitt av regjeringen ble stort sett gjort i januar. Det må derfor påregnes at importørene kommer til å benytte muligheten til å justere prisene noe på vinene sine. Det skyldes blant annet økte fraktkostnader og økte priser hos produsentene. Derimot er konkurransen skyhøy. For aggressiv prisøkning kan føre til at vin entusiastene vil miste interessen for vinene.

Mange viner – færre «etiketter»

Mange tusen viner lanseres i mai til glede og kanskje til frustrasjon for vin entusiasten på budsjett.

Tross rekordstor lansering er det ikke nødvendigvis å finner viner fra de aller mest ettertraktede produsentene. Det er forsåvidt ikke negativt. Da kan vin entusiasten rette søkelyset mot mindre kjente vinprodusenter som også lager fabelaktige viner. Denne lanseringen bugner av ærlige og gode viner man kan få kjøpt til en god penge.

Vinene som kommer til å få konkurranse denne gang er spesielt vinene til Barolo-legeneden Cappellano, Super-toscaneren Ornellaia, Juras Tissot, Californias rennomerte produsent Heitz Cellar og vinene fra New Zealands aller beste produsent Felton Road. I tillegg vil Norgesvennen Il Mimo rosé kjøpes i kasser.

I tillegg vil vi anbefale vin entusiastene til å ha et ekstra øye for en av Italias aller beste musserende produsenter Contratto, Østerriske Gobelsburg, toscanerene Castell’in Villa, Torre A Conna og sicilianeren COS. 

Fire stjerner under mai-lanseringen

Tre utvalgte stjerner for mai 2021.

Vin: Bruno Paillard Blanc de Blancs Brut 2012 (Tilgjengelig allerede)
Varenr: 9771001
Smaksnotat: Forførende og fruktdreven på nesen med aromaer av sitroner og sitrusfrukter, modne epler og gule stenfrukter, samt sitrusskall, kalk, mineraler, autolyse, brøddeig, mandler og nøtter. Snev av urter, krydder og litt honning. Nydelig dybde på duft. Fyldig kropp med en flott munnfølelse med en nydelig tekstur og et like nydelig anslag. Fin mousse. Meget bra konsentrasjon av lett utviklet, saftig og frisk frukt på smak, med vekt på kjølige sitrusfrukter, grønne epler og fersken. Innslag av krydder, mineraler, bakst og nøtter, samt smør og noe toast. Pen, frisk syre. Pen lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Formidabel balanse mellom den kjølige mineraliteten og den lett utviklete frukten i denne vinen. En strålende champagne. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94
Pris: 1 105,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Druer: Chardonnay.
Alkohol: 12.00%

 

Vin: Chapuis Frères Bourgogne Aligoté 2020 (Tilgjengelig allerede)
Varenr: 7484401
Smaksnotat: Tiltalende på duft med enkel, men ren og presis i uttrykket med eple, sitrus, vårblomst og dette lille pene saltpreget som gir det lille ekstra på aromabildet. Middels fyldig og uttalt frisk vin som får deg til så smile samtidig som den gode balanserte og rike frukten gir masse sjarme med saftige epler og sitruser. God smattende salthet på utgangen, men denne gode syren som frisker opp. Til lette fiskeretter med salter, men også til å kose seg med i solnedgangen. Strålende vin for prisen. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Druer: Aligoté.
Alkohol: 12.50%

 

Vin: Graci Etna Rosato 2020 (Tilgjengelig allerede)
Varenr: 2829101
Smaksnotat: Dufter av modne sitrusfrukter, røde og gule epler, fersken, samt blomster, urter, litt krydder og mineraler. Middels til fyldig kropp med en meget god, delikat og balansert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter, bringebær, tranebær, kirsebær og litt gule stenfrukter. Innslag av urter, røyk og mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en saftig avslutning. Blodseriøs, konsentrert og mineralsk rosé. Spesielt anbefalt.
Poeng: 89
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Druer: nerello mascalese.
Alkohol: 12.50%

Vin: Torre A Conna Chianti Colli Fiorentini 2018 (NYHET)
Varenr: 12882801
Smaksnotat: Ganske framovervendt og stor på duft, men allikevel på en frisk og delikat på duft med sommerrik rød frukt, stall og lær. Middels fyldig og skikkelig saftig frukt med denne rene flotte fruktkarakteren av herlig kirsebærsfrukt, nesten mot oransjefrukt og tydelige salter. Faste tanniner, men på en god måte. Et kjempekjøp dette! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88
Pris: 184,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Druer: colorino og sangiovese.
Alkohol: 14.00%

Annonse

Annonse

560 SMAKSNOTATER FINNER DU HER

Her kan medlemmer lese 560 smaksnotater på viner som lanserer eller har årgangsendring i mai. (TRYKK PÅ BILDENE)

Smaksnotatene koster kun 89 kroner å lese og gir fordeler til ny sesong for medlemmene.

Musserende viner

Hvite viner

Rosé

Røde viner 

Legg igjen et svar