Skip to main content

Det er klart for nyhetslanseringen av viner for Mars måned. I tradisjonen tro er det gode Burgundere som er i kvalitetsfokus. I tillegg vil en eldre portugiser, en skikkelig sjarmerende Dolcetto og noen friske Rieslinger gjøre fredag 5.Mars til en interessant vindag. Her kan du lese ca. 200 smaksnotater på viner som lanseres eller har årgangsendring. 

Mørketid

Det er tunge tider, men lyset er å se i horisonten.

Det er trist, mørkt og kaldt. Kulde og Corona-restriksjoner begynner å gå ut over tålmodigheten til alle og en hver. For vinbransjen er nok situasjonen delt. Grensene er stengte og vi må holde oss hjemme. Vi nordmenn forsøker å holde ut og koser oss i eget hjem med gode middager og gode viner. Salget, også på kvalitetsvin, har økt voldsomt. Importørene teller sedler. Allikevel er det en annen bransje som sliter voldsomt. Restaurant-bransjen. Permitteringer, usikre tider og kommende konkurser er ikke til å unngå. For den delen av importørene som har hatt fokus på kvalitet og restaurant-salg er det ikke like stor suksess for tiden. Det er derfor kontrastfylte tider.

Bestillingsutvalget for Mars

Det blir også vin å finne på bestillingsutvalget for Mars.

I skrivende stund er det ca. 1400 vin-nyheter som lanseres fredag 5.Mars på Bestillingsutvalget. I tillegg vil det sannsynligvis være minst det samme antall av viner som får direkte årgangsendringer. Det er et voksent antall viner. Kvaliteten på mange av vinene er av høy kvalitet, men denne lanseringen har nok ikke like høy sigar-faktor som både Januar og November-lanseringen. Det kan være tilfeldigheter, blant annet forsinkelser med levering av viner pga. Covid-situasjonen.

Men det er nok viner som vil skape fylte handlekurver her. Vi kan nevne Faiveley entry-rekke fra Mercurey  la Framboisière, Clos des Myglands og Clos du Roy. Disse vinene stråler fortsatt kvalitet vs pris. Vinene fra erketradisjonelle Lafarge har begynt å få en liten kultstatus i Norge. Både vinene fra Volnay og Beaujolais leverer meget bra og toppvinene Lafarge Volnay Clos du Ch. Ducs og Lafarge Vial Cote de Brouilly er virkelig godt håndverk. Utover dette får du også noen gode toppviner fra Burgund – Jadot, Arlaud og Leroux – som det er verdt å følge med på.

Det kommer også en veldig spennende vin fra Portugal – Quinta da Pias fra 2003 årgangen til under 270 kroner. Det er noe å blindteste i vin-klubben det. For de som liker det enkle, men skikkelig saftige uttrykket anbefales Einaudi Dogliani 2019. Vinen skriker juicyhet og pizza.

På den hvite siden er det vinene fra toppprodusenten fra Tyskland – Shäfer-Frölich – som kommer til å skape trengsel på den virtuelle butikken. Felseneck er overraskende lite reduktiv i 2019, og kan faktisk gi glede som ungdom også. Chanson, Clos des Papes, Marcus Molitor, Huber-Verdereau, Bischel og Trimbach lanserer også hvite viner det er verdt å titte etter.

Når det gjelder musserende viner er det ikke for mye spennende som skjer – men merk disse strålende terroir-drevne vinene fra Marguet. Dette er ny stjerne på Champagne-himmelen. Nylanseringen Marguet Shaman Rosé imponerer. Det er Champagne å sikre seg nå, det er åpenbart at prisen på denne vil stige på kort tid.

Tre stjerner under lanseringen i Mars

Tre utvalgte stjerner for Mars 2021.

Det er gode kvalitetsviner som lanseres i Mars. Her tre favoritter kvalitet vs pris.

Hvitvin

12796401
Chanson Meursault Charmes Premier Cru 2015 (NYHET)
Fra Burgund, Frankrike
899,70 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Chanson Pere & Fils
Alkohol: 13.50%.
Druer: Chardonnay.

Rik og forførende på duft med denne utavendte og tiltalende stilen med herlig smørete sommerblomst, saftig sitrus, smør og nøtt. Bra fyldig og herlig fetlaten følelse med denne crispheten man ikke får i den varme 2018-årgangen. Saftig gul eple, sitrus, nesten sjømineralsk med saftig limeskall på en god frisk utgang. Dette var nerve! Flott 2015 – årgangen lever fortsatt! 93 poeng. Spesielt anbefalt.

12696001
Bischel Heerkretz Riesling GG 2019 (NYHET)
Fra Rheinhessen, Tyskland
399,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Bischel
Alkohol: 13.00%.
Druer: Riesling.

Presis og interessant på duft med frisk eple, sitrus og lette stenfrukter over slørete parfyme som tiltaler. Middels fyldig og umiddelbar presis i anslaget med flott fruktkarakter av sitrusfrukter, grønt eple og med dette tydelige dype saltlaget som tar tak og gir en smattende, nesten litt tørstende utgang. Som å smatte på en farris. Lang god utgang. Ypperlig vin! 92 poeng. Spesielt anbefalt.

 

Rødvin

12745101
Lafarge Vial Cote de Brouilly 2019 (NYHET)
Fra Burgund, Frankrike
395,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Dom. Lafarge Vial
Alkohol: 12.50%.
Druer: Gamay.

Pen stram og lett stivt vestkantsaktig aromabilde av strammere parfyme, lilla konsentrert frukt og med dette pene støvlaget. Bra fyldig og herlig konsentrert frukt til Gamay å være med flott tett lilla frukt derav plommeskall, skogsbær. Herlig saltlag får deg til å smatte på en utmerket utgang med noe faste, men flotte tanniner. Meget bra syre frisker opp vinen og lar den ikke blir for stiv allikevel. Super terroir-dreven Gamay! 92 poeng. Spesielt anbefalt.

200 SMAKSNOTATER FINNER DU HER

Her kan medlemmer lese 200 smaksnotater på viner som lanseres i mars! (TRYKK PÅ BILDET) 

Nye medlemmer ønskes velkommen med 25% rabatt. Medlemskap fram til 1.juli 2021 koster da 149 kroner. Bruker Voucher-kode: facelift2021

Musserende og hvite viner

Røde viner

Legg igjen et svar