Skip to main content

Det er årets siste lansering av nyheter på bestillingsutvalget og i tradisjonen tro er november den måneden som utmerker seg med lansering av svært mange kvalitetsviner. Det er både årgangsendringer og nyheter som gjør at denne lanseringen kommer til å skape storm Vinmonopolets nettbutikk 6.november 2020.

Høsttilbud på medlemskap hos Botti – 20% rabatt! 

I forbindelse med denne lanseringen er det mulighet å bli medlem av Botti for kun 239 kroner og lese tusenvis av smaksnotater på nyhetslanseringen fram til Juli 2021. Bruk voucher-kode bottihøst2020 under bestilling og få 20%. 

 

Kaster alle hemninger

Den norske vin-entusiasten kjøper ofte mer og dyrere vin i November.

November-lanseringen er lanseringen der vin-entusiaster kaster alle hemninger og kjøper ofte dyrere viner enn i andre måneder. Vinkjøp til den kommende høytiden er en faktor. At det lanseres en rekke spesielt interessante viner fra kjente produsenter er nok en annen. I år er alt som vanlig. Det er en rekke viner som er spesielt godt priset og lansering av blant annet Ridge, G.Conterno, Gaja, Cru`ene fra Fontodi, Roagna, Burlotto og et smykke fra Keller gjør at det blir et ekstra trykk under nettlanseringen.

Følg de spesielt gode kjøpene 

«Spesielt anbefalt» sikrer de beste kjøpene pris vs kvalitet.

I tillegg til spesielt ettertraktede viner lanseres det også et stort volum av øvrig kvalitetsvin under denne lanseringen. Her er det svært mange produsenter å nevne. Det oppfordres spesielt til å følge Bottis anbefaling som er merket «Spesielt anbefalt» denne gang. Det er viner med ekstra kvalitetsstempel og som absolutt er verdt å forsøke / samle på.

Tre fabelaktige kjøp 

Tre utvalgte stjerner for November 2020.

Botti.no har også i November virkelig lagt seg i selen for å finne de beste vinene. Det er veldig mange viner som fortjener plass i søkelyset, men spesielt disse tre vinene vil være ettertraktet for den vinglade nordmann. (Merk at disse vinene bruker å bli utsolgt på kort tid):

Camille Savès Brut 2012

Fine Wine Entusiastene kjenner allerede til denne utmerkede kvalitetsprodusenten som har produsert vin i landsbyen Bouzy i Montagne de Reims siden slutten av 1800-tallet. I dag er det Hervé Savès som driver eiendommen med lille 11 hektar vinmark. Vinifikasjonen er tradisjonell og Porteføljen hos Savès får gjennomgående fem år på bunnfallet. Spesielt er at ingen av vinene gjennomgår malolaktisk fermentering, det er friskheten som skal skinne igjennom her.

Camille Savès 2012 ble raskt solgt ut når den ble lansert tidligere i år. Nå har nye flasker kommet til landet og hvilken herlig kvalitet Savès stiller med i 2012! Årgangen er som et kjent et utmerket Pinot-år, og med hovedvekt av denne røde druen skinner virkelig vinen i årgangen.

7629201
Fra Champagne, Frankrike
460,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Alkohol: 12.00%. Syre: 6.9 gram per liter. Sukker: 8.0 gram per liter. 
Druer: 80% Pinot noir og 20% Chardonnay.

Ganske så markant og kraftfull på duft med saftig sitrus, noe aprikos-skall, rødbærsfrukt, svalt krydder, salter, nøtt og lett brødbakst. Bra kraft i munnfølelsen med mousse som er presis og tydelig i sin vei. Rødbærskjerne, sitrusskall, nøtt og lett brødbakst. Utmerket syrestruktur på en god utgang. Dette er utrolig mye Champagne for pengene. 92 poengSpesielt anbefalt. 

 

Schätzel Riesling Kabinett 2019

Kai Schätzel er trolig the «next big thing» innenfor tysk kvalitetsproduksjon og det virkelig håndverk han arbeider med for tiden. Kai har uttalt at han ønsker lav alkohol og ønsker å framme det delikate uttrykket. I et varmere klima, også i Tyskland, kan nok de to uttalte målene bli en drøm i framtiden. Men Kai arbeider utrettelig i markene blant annet med å skape nok skygge til druene som skjermer for sol og varme.

Denne vinen med 48 g/l restsødme er av høy kvalitet og preresenterer akkurat det Schätzel ønsker å vise – Delikat, ren og balansert vin. Vinen framstår jo nesten tørr, men vil være en flott samarbeidspartner til krydrete asiatiske matretter og til rene Sushi-retter. Og prisen? 160 kroner? Det må være et av årets aller beste kjøp.

Ps, Vinen erstattet nylig 2018-årgangen og ER allerede tilgjengelig for kjøp.

12138601
Fra Rheinhessen, Tyskland
160,– kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Schätzel
Alkohol: 8.00%. Syre: 10.0 gram per liter. Sukker: 48.0 gram per liter.
Druer: Riesling.

Lett reduktivitet på duft men har en pen aromabilde av frisk og kjølig sitrusfrukt, kjølig eple og dypere salter. Middels fyldig vin med flott kjølig munnfølelse av slank sitrusfrukt, saftig epleskall, og kjølig melon med denne pene saftigheten. Nydelig balanse med tørrhet i utgangen. Sensjonell flott Kabinett. Nydelig Sushi-vin! 90 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

The Juice Asylum Maggie Mae 2019 (NYHET)

Denne vinen er signert Alessio Guido, den samme «gale mannen» / innovatøren bak kultvinen The Juice Asylum Il Terzo Grado. Alessio arbeider som salgssjef hos Avignonesi og har fått utfoldet seg i kjelleren og lager nå denne vinen på en særs drueblend av Sangiovese, Syrah, Colorino og den grunne druen Chardonnay.

Til Botti kan han røpe ideen bak vinen: «Maggie Mae ble til  da jeg bestemte meg for å jobbe med å lage en slags skitten rosato som fikk meg til å tenke på Beatles-sangen «Maggie Mae». Det ble aldri Rosévinsprosjekt, men i denne har røde vinen har jeg fått til tilsvarende aromaer som jeg søkte med en feminin vin med mye holdning og ubeskjeden personlighet.»

12343001
Fra Toscana, Italia
269,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Classica Srl
Alkohol: 12.50%.
Druer: 60% Sangiovese, 15% Syrah, 13% Colorino og 12% Chardonnay.

Rikere og mer intens på duft med slørete parfyme over energisk villere røde bær, mørkere fruktskall, lær og krydder. Middels fyldig og uttalt saftig vin med god munnfølelse. Røde/lilla bær, lette svale krydder og lær på en pen frisk og god utgang. Pen syre og avslepne tanniner. Kult-sammensetning av druer som resulterer i en meget god vin. 90 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

300 SMAKSNOTATER FINNER DU HER

Så – til det som mange har gledet seg over. Her kan du lese over 300 smaksnotater på viner som lanseres i November!

HVITE VINER (Trykk på bildet for å komme til smaksnotatene)

RØDE VINER (Trykk på bildet for å komme til smaksnotatene)

 

HETVIN (Trykk på bildet for å komme til smaksnotatene)

2 kommentarer

Legg igjen et svar