Skip to main content

De siste isflakene har tappert gitt opp og de gule løvetannene spretter opp og viser at våren endelig er her. En sen påske og enkelte vanskeligheter med logistikken gjør at lanseringen av viner på bestillingsutvalget er kvalitetsmessig midt på treet. Men som under mars-lanseringen er det for så vidt godt nytt – da kan vin-entusiasten bruke pengene sine på gode kvalitetsviner uten fokus på etikettene. Her kan du lese mer om de lysere vinene som lanseres. 

Det er nyhetene og vinene med årgangsendringene som føres av Fondberg, Winetailor, Pure Wine, Moestue Gripe Selections, LaMarc Wines, Autentico, Unico, Stenberg & Blom, Engelstad, Gaia Wines og Chaeos vinimport som er forsøkt denne gang.

Blant nyhetene eller årgangsendringene er det absolutt champagnene til Tattinger og Billecart-Salmon som gjør inntrykk. Den hvite vinen til Famille Perrin og Château de Beaucastel laget på Roussanne fra gamle vinstokker oser av høy kvalitet og kan lagres i tiår uten problemer. Jean-Philippe Fichet er en særdeles karismatisk herremann som lager noen av Meursaults beste viner til fortsatt en pris som så absolutt forsvarer kvaliteten. Selv i den litt oppulente og varme 2015-årgangen lager han fabelaktige viner på Chardonnay. En annen produsent som lager en ren og delikat utgave på Chardonnay er Evening Land Vineyards fra Oregon, USA. Produsenten har forbausende nok har hatt liten oppmerksomhet her til lands, så får vi se om et importør-skifte vil gjøre noe med det.

Herlige Meursault sees I det fjerne. Foto: Botti.no

Et av høydepunktene under lanseringen er vinene fra Anne et Jean-François Ganevat som lager flotte viner fra Jura som har fått flere år under flor. Denne gang er det er det verdt å trekke fram 1988-årgangen som gir en helt spesiell munnfølelse som er vanskelig å beskrive. Vinen vil nok være litt sær for noen, men til gode oster vil det være en super match.

Det lages også noen flotte viner til fetere fisk og grillete hvitt kjøtt til sommersesongen fra Italia. San michele fra Alto Adige, Umani ronchi fra Marche og ikke minst den strålende produsenten Pieropan fra Veneto lanserer gode viner det er verdt å se nærmere på.

Andrea Pieropan lager flotte Soave Classico. Foto: Botti.no

Utover vinene om er nevnt vil dere også finne andre godbiter blant de ca. 50 smaksnotatene på musserende og hvite viner som ble testet denne gang.

Smaksnotatene finner dere her:

Smaksnotater bestillingsutvalget mai 2019 – musserende og hvite viner

 

Legg igjen et svar