Skip to main content

RAVENEAU & DAUVISSAT 2014 (Samt 2000+2001)

«Any given Sunday» at Kolonialen avd Bislett – Vertsskap: Pontus Dahlstrom hans fabelaktige team.

Det som kan sies er at 2014-årgangen for disse to virker ganske så tilgjengelig og lett å nyte nå, utenom de to Les Clos`ene som trenger mye tid, selv om de allerede nå viste en kompleksitet og et fruktbilde av de sjeldne.

Det var også ganske klar klasseforskjell mellom de to Forrest`ene fra de to stjerneprodusentene, men Les Clos-gutta var et nærmere oppgjør, selv om på målstreken var Raveneau en komfortabel vinner.

Smaksnotater

Dauvissat

Chablis 1er Cru La Forest 2014
Litt sitron og gullaktig farge, med litt lavere intensitet på nese enn en kunne forvente. Sjø, salt, noe lett petroleum og litt gule epler. Medium + syre, treffer ganske raskt med smørtoner, gule blomster før grønne epler og lime overtar svakt på en grei finish. Vinen framstår som litt kjedelig, og frukten er litt uventet bak i manesjen. Litt dårlig flaske? Bedre med tid? Usikker. 90 poeng.

Chablis 1er Cru La Forest 2000
Moden gull på fargen. Litt tilbaketrukket moden frukt på nesen, innslag av sjø og stein, tror denne har godt av litt tid i glasset jeg for å åpne litt. Rund, elegant i munnen med grønne toner av modne epler, stikkelsesbær og gress. Fin utgang med litt flintpreg. Harmoni. Fin vin! 92 poeng

Chablis Grand Cru Les Clos 2014
Medium til høy intensitet av tropisk frukt, salt og sjø som med litt fyldigere toner treffer deg. Dette er lukten av Helgelandskysten! God på nesen altså! Medium+ konsentrasjon med fin kompleksitet av asparges, gress, gule epler og igjen – sjø! Mange lag her, flott utgang med smør og fattoner. Dette vil lagre seg lenge, en svært vellagret vin som er opp og ypper med sjefen selv, Raveneau Les Clos. Ypperlig vin, 94-95 poeng.

 

Raveneau

Petit Chablis 2014 (fra Magnum)
Denne er det verdt å si litt mer om. Vinstokkene er plantet så sent som i 2010, og ligger ovenfor Les Clos. Åpenbart en vin som får en annen status etterhvert. Ren lys/grønn farge, medium intense toner av sjø, flint og gule blomster. Veldig Presis på nese! Mer tropisk mot grapefrukt, men også innslag av stikkelsesbær og tydelig sitrusfrukter i munnen. Dette er en leken og fruktdreven vin som er rett og slett verdens beste Petit Chablis. Ferdig snakka. 90 poeng.

Chablis 1er Forèt 2014
Oi! Mer leken presise spisse toner av gul-grønn frukt, salt og litt spicy undertoner som går rett i nesen. Vinen har medium syre, og oppleves mer rundere og kremete en hva nesen skulle tilsi. Konsentrerte tropiske frukter, sjø og østers-toner. Sitter godt i, saftig utgang som varer. En veldig god Foret. 92-93 poeng.

Chablis Butteaux 2014
Litt mer grønn/gulskjær og litt ganske tilgjengelig på nesen med medium toner av aspararges og flint. Medium+ syre med saftigere rund frukt av sitrus, grønne epler, krydder og konsentrert lang tørr utgang. Sitter liksom å smatter lenge. Kjenner sitronene og hvit pepper lenge etterpå. Flott vin.Stort utviklingspotensiale. 93-92 poeng.

Chablis Grand Cru Valmur 2014 (fra Magnum)
Boom! Presis frukt av grønne frukter, asparges og gress i nesen som er meget tiltalende. Medium+ konsentrasjon med grønne epler og ganske tydelige smak av mango. En fin kombinasjon som avsluttes av på en fin utgang av med kryddertoner, smøraktige blomster, og litt vaniljepreg. Fin vin! 93 poeng.

Chablis Grand Cru Valmur 2001
Gull i fargen her også. Fin moden fruktbilde i nesen der melon, og gulaktige epler har hovedrollen, sammen med salt, sjø og krydder. Litt Botrys-innslag, kjenner modne epler, smør, og litt salttoner på en fin utgang. Denne vinen har nådd peak, men trenger litt tid i glasset for å åpne opp. Han vært innestengt lenge, skal skjønne! 92-93 poeng.

Chablis Grand Cru Clos 2014
Oi, litt medium intens på nesen, men du kjenner noe stort massivt som ligger under lokket og lurer. Litt vanskelig å få opp et presis duftbilde, men på smak er det en særdeles høy syre, konsentrasjon og kompleksitet som er helt fantastisk. Her er det alt – Litt saftige runde epler, lett petroleumstoner, flintsteinene som ligger rett i sjøkanten, blomster, litt modent smør som har stått på kjøkkenbenken, med en svært lang mineralsk og krydrete utgang. Wow. Dette trenger 10-15 år til, men vil bli en elegant og deilig vin. Impressed! 95-96 poeng.

 

Legg igjen et svar