Skip to main content

I morgen 1 august kl 0900 setter importørene ned prisene på noen få varer. Hele listen finner dere under. Rimeligere viner er alltids hyggelige, men denne gang er det kun et par viner som medfører stemplet et godt kjøp etter nedsettelsene. Bestill på nettet eller ring kundesenteret til Vinmonopolet på 04560.

Tenuta il Sogno er suksesshistorien vingården som i 2002 ble kjøpt av nordmennene Eli Anne Langen fra Røros og Frode V. Refstad fra Oslo som sammen har i de siste årene greid å lage viner av nebbiolo og barbera-druer av god kvalitet. Driften av vingården er nå overtatt av «Vino Piemonte», Ålesundsbedriften som i regi av flere aksjonærer har startet en del spennende oppkjøp av barolo og Barbaresco-vinmarker i Piemonte.

Hele listen finner du her

De to vinene som er gode kjøp etter prisreduksjonen er:

Du kan trykke på vinens navn for å lenkes videre til Vinmonopolets nettbutikk. (MERK jfr lenker til vinmonopolet- all bestilling, kjøp og utlevering skjer fra, av eller hos Vinmonopolet eller deres samarbeidspartnere.)

2012 Tenuta il Sogno Nebbio Magnum – Bestillingsutvalget – 499 kroner – NY PRIS 379 kroner

Disse Nebbiolo-druene fra 13 år gamle vinplanter kommer fra vinmarken Bricco Soria, 20 minutter fra Asti i Piemonte og den lille plotten deres gir rundt 600 flasker vin, så ganske sjelden vare dette. Marken ligger sørvendt som hjelper til med godt sollys. jordsmonn med både leire, mergel og kalk. Tenuta IL sogno og noen få produsenter gjør fortsatt dette – fottråkking for å behandle druene så skånsomt som mulig. Skikkelig tradisjonell maserasjon på i mellom 30-40 dager og vinen lagres på skallet i tre måneder. Vinen lagres 12 måneder på 500 liters fat (Tonneau). Vinen minner mer om en Barbaresco enn en stor kraftig Barolo. Prøv vinen til sommerens siste grillretter eller for eksempel kalv.

2012 Barbera Tenuta il Sogno Bricco Soria – Bestillingsutvalget – 319 kroner – NY PRIS – 229 kroner

Vinen lages på 98% Barbera og 2% Freisa druen. 1/3 av vinstokkene er meget gammel med planting i 1928, mens resten er fra 1977. Bricco Soria får 12-18 måneder på fat før flasking, som er ganske mye til å være viner som er laget på Barbera-druen. Til lysere kjøttretter, pasta, og pizza med litt ekstra fyll.

 

 

 

 

Legg igjen et svar