Skip to main content

Denne uken ble årets Bordeaux-messe avholdt på Vulkan Arena. Årgangen 2020 viser meget god kvalitet og bekrefter at Bordeaux fortsatt holder koken som en av verdens mest ettertraktede vin-regioner. Her kan du lese 30 smaksnotater fra 2020-årgangen.

Artikkelen er til minne for vår avdøde skribent Rune Wasshaug. 

Bottis skribent Rune Wasshaug gikk bort etter plutselig sykdom 8. august 2023. Vi lyser fred over hans minne og alle artikler i 2023 vil være dedikert til denne fantastiske mannen. Vi savner deg kompis!

Bordeaux-messen 2023

Mørke Bdx-viner under Bordeaux-messen 2023. Foto: Botti.no

Bordeaux-messen har blitt en tradisjon for vin-entusiasten som liker å smake på Bordeaux-vinens kraft, eleganse og struktur. I de første årene var Operaen åstedet, men i de siste år har messen blitt avholdt på Vulkan Arena. Arrangører er Grapestone Fine Wines og International Vintners.

I 2023 var også messen besøkt av mange vinglade som fikk muligheten til å smake de beste vinene til regionens ettertraktede vin-produsenter. Det er viner som idag har blitt spesielt dyre, så det er kanskje en sjelden sjanse for å smake noen av disse vinene. Blant topp-produsentene i år var Ch.Las-Cases, Ch.Pichon Baron, Ch.Pichon Lalande, Ch.Leoville-Poyferre, Domaine de Chevalier og Ch.Canon La Gaffeliere å finne. Årets skuffelse var at Ch.Canon og Ch. Haut Bailly glimret med sitt fravær. Det var 2020-årgangen som var i fokus, men flere av topp-slottene hadde med seg noen back-vintages som Ch.Las Cases 2012 og Ch.Pichon Baron 2015. Dette er gøy for alle som er glad i Bordeaux-viner og samler på ulike årganger.

Bordeaux 2020

Bordeaux med sitt fantastiske slott som her hos Pichon-Baron. vinen imponerer også i 2020-årgangen. Foto: Eget

Årgangen i seg selv er unik da hele vekstsesongen foregikk i oppstarten av Corona-pandemien med dens utfordringer for slottene spesielt med tanke på arbeidskraft. Heldigvis har de fleste slottene lykkes. Bordeaux 2020 er en meget god årgang som leverer godt på tvers av de ulike appellasjonene. Årgangen er også denne gang den moderne klassiske med mer varme og mer rikere fruktkarakter. Det kan vi kanskje hevde har blitt den nye normalen i det som i utgangspunkt er atlanterhavsklima i Bordeaux. Det var varmere start våren 2020 med tidlig knoppskyting. I juni kom det derimot noe regn som gav muligheter for meldugg. Men nedbøren gav også muligheter. Under den kommende varmen og nesten to måneders tørke mellom juni og august var det bra å ha vannresererver i jorden for å unngå stress for plantene. I midten av august kom regn fra oven som hjalp vinplantene og druen videre inn i en tørr og solrik september før noe lettere regnbyger var å finne i modningens siste del i september da plukkingen begynte.

Foreløpig konklusjon 

Kvalitetsvinmarker i Pauillac. Foto: Botti.no

Det er for tidlig å konkludere om årgangens kvaliteter men de første tegn viser en moderne klassisk årgang med rik og fyldig frukt i generelt mørkere stil. Tanninene er relativt polerte og mykere i forhold til en mer opprinnelig klassisk årgang. Det er struktur her, men også sjarme i frukten som skinner. Alkoholen er også litt lavere enn de siste årgangene som forsåvidt er bra. Ankerpunktet så langt er syren. Er vinene friske nok? Ja er den foreløpige konklusjonen, men det blir spennende å følge denne årgangens utvikling. Det fremstår som kvaliteten er meget god på tvers av appellasjonene både i vest og i øst. Margauxs mer delikate kvaliteter kom tydelig frem og sjarmerte på tvers av ulike produsenter. Pauillacs styrke kom også godt frem i årgangen. St.Emilion var bred varmende sjarme uten at vinene mistet energi. Vinene bør lagres i kjelleren, men som alltid i mer rikere årganger har de også evnen til å bidra når de er yngre, spesielt sammen med et godt kjøttmåltid.

Smaksnotater på viner smakt under Bordeaux-messen 2023

(Merk at vinene er eller blir lansert av en importør. Av erfaring vil flere av vinene har en lavere pris under Vinmonopolets spesiallansering av Bordeaux-viner i slutten av november. Andre importører kan også ha en lavere pris på enkelte av vinene på Vinmonopolets bestillingsutvalg)

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Vinene er testet av Bottis medarbeidere Andre Brattland.

Hvite viner 

Varenr: 60270023 (Lanseres i november)
Vin: Domaine de Chevalier Blanc 2020
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 1350 kr
Importør: Ch. de Suduiraut
Produsent: Dom. de Chevalier
Beskrivelse: Fin balanse mellom rikdom og friskhet med gledelig frukt som vil sjarmere. Vill blomst , eple, nøtt og søt frisk marsipan. Middels til fyldig vin med stor og frisk frukt med grønnere (kanskje litt tidlig innhøsting?) frukt, sitrus, eple, litt kjølig melon og nøtt og urt. Hvit pepperaktig også, Meget god delikat vin! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Søte viner

Varenr: 16354201
Vin: Ch. Suduiraut 2020
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 945,-
Importør: International Vintners
Produsent: Ch. de Suduiraut
Druer: sémillon og sauvignon blanc.
Beskrivelse: Frisk i aromaene med tiltalende aprikos, melon og eple. Middels saftig vin med tiltalende toner av melon og aprikos, litt hvit pepper også. God søtvin.
Poeng: 91

 

Røde viner

Varenr: 15329901
Vin: Ch. Leoville Las Cases 2020
Region: St.Julien, Bordeaux, Frankrike
Pris: 3 650,– kr (bestilling)
Importør: International Vintners
Produsent: Ch. Leoville Las Cases
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Rik og og herlig forførende i aromaene med denne flotte blyantspiss-tonen over skogsbær, solbær, bjørnebær, lett blåbær, urteskog, lær, lakris, pepper og litt grafitt. Middels til fyldig vin med overraskende flott energi i anslaget, denne tar tak fra aller første sekund. Virkelig raffinert. God frisk frukt av skogsbær, solbærspreg, noe dypere bjørnebær, urt, lakris, lær, og denne fine røyktonene. Lang skikkelig energisk utgang med perfekte tanniner. Herlig vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 97

 

Varenr: 15328901
Vin: Ch. Pichon-Baron 2020
Region: Pauillac, Bordeaux, Frankrike
Pris: 2 250,– kr (bestilling)
Importør: International Vintners
Produsent: Ch Pichon Baron
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 76% Cabernet Sauvignon og 24% Merlot. Rikt og bredt men med utmerket delikat aromabilde med varmere bærtoner som gir all sin glede med solbær, bjørnebær, cassis, vaniljetoner, lakris, søtladen tobakksak, grafitt, bacon og blod. Fyldig stor og rik vin som leker og gir masse av seg selv. Strukturert. Perfekt tobakkspreg der feinsmeckeren som liker tobakk vil nikke bekreftende. Bjærnebær, solbær, lakris, lærbelte, fat og med et stramt saltpreg. Maskulin men sjarmerende. Lang kompleks tanininrik og frisk utgang. Litt stor, men har nerve i seg allikevel. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 96

 

Varenr: 60260158
Vin: Ch. Pichon Longueville Comtesse de Lalande 2020
Region: Pauillac, Bordeaux, Frankrike
Pris: 3775 kr (Lanseres i november)
Importør: International Vintners
Produsent: Ch. Pichon-Longueville
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og petit verdot.
Beskrivelse: Overraskende feminin og litt mer forsiktig en Baronen med friskt aromabilde med solsbærstoner, bjørnebær, maskulin parfyme, vaniljetoner, litt blod, kaffe og bålpreg. Elegant sak! Middels til fyldig vin som sjarmerer i sin rikdom mørke bær, med litt grønt innslag av einer, kaffe, lær, salt og animalske toner. Noe trevcike. Litt uførløst nå, men har et stort potensiale!
Poeng: 95

 

Varenr: 15329101
Vin: Ch.Nenin 2020
Region: Pomerol, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1195,– kr (bestilling)
Importør: International Vintners
Produsent: Ch.Nenin
Beskrivelse: Rik og plommete i aromaene sammen med bjørnebær, solbær, litt våt løvverk, litt vaniljestang og tobakk. Middels til fyldig vin med rikdom i frukten men med friskhet. Rik saftig plomme, litt bjørnebær, kaffe, lær og lakris. Grafittaktig også. Lang kompleks utgang. Fin balanse og bra syre. Meget god vin dette! Spesielt anbefalt. 
Poeng:
94

 

Varenr: 15329101
Vin: Ch. Léoville Poyferré 2020
Region: St.Julien, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 695,– kr (bestilling)
Importør: International Vintners
Produsent: Ch. Léoville-Poyferré
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Litt tyngre aromaer som ikke vil helt opp enda. Litt stabukk. Men dette har mye under panseret som etterhvert vil sjarmere deg med sin kraft. Rik, litt rykende tobakkspreg i aromabildet. Kull, brent bål, bjørnebær. Bacon, lær, og salt. Fyldig og tett vin som også har rikdom i seg. Bjørnebærspreget, noe urter, lær, salt og bacon.Tøffe tanniner på en
lang smattende utgang. Strukturert større sak som vil komme seg med et par tiår. Topp vin.
Poeng: 94

 

Varenr: 15349301
Vin: Ch. Giscours 2020
Region: Margaux, Bordeaux, Frankrike
Pris: 945,– kr (bestilling)
Importør: International Vintners
Produsent: Ch. Giscours
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Sjarmerende og ikke så bred i aromaene egentlig. Mer parfymert og delikat i stilen med bjørnebær, blåbær, søtladen tobakk og salter. Middels fyldig til fyldig vin med sjarmerende preg med bjørnebær i mer frisk stil, solbærpreg, litt bringebær som er myke, fyrstikk, bål som slukner og saftig, litt rik utgang. Polerte tanniner. Strålende Giscours! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 14380701
Vin: Ch. Brane Cantenac 2020
Region: Margaux, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1195 kr (bestilling)
Importør: International Vintners
Produsent: Ch. Brane-Cantenac
Druer: 70% Cabernet Sauvignon, 26% Merlot, 2% Cabernet Franc og 2% Petit Verdot og Carmenere
Beskrivelse: Fyrrig og tydelig i aromaene med mye sjarme her. Mye blomst, parfyme, litt tobakk, lær, lakris. Nesten litt fløyel faktisk. Middels til fyldig vin med meget delikat bilde av rik myk rød og mørk frukt. Sjarmerende frukt av bjørnebær, cassis, mintpreg, slukket bål og fat. Lang litt myk og deilig utgang med polerte tanniner i årgangen. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 16350401
Vin: La Mondotte 2020
Region: St.Emilion, Bordeaux, Frankrike
Pris: 2550,-
Importør: International Vintners
Produsent: La Mondotte 2020
Druer: 90% Merlot og 10% Cabernet franc
Beskrivelse: Rik, forførende og tydelig i aromanee med mye blomst i overkant av søtere bjørnebærsfrukt, lakris, lær, og skog. Plommer også. Skikkelig forførende. Middels til fyldig og rik bamse som bjudar på med saftige plommer, modne bringebær, lakris og lær. Dette er en sak med mye konsentrasjon. Kan den bli for plump? Smak og behag. Polerte og modner tanniner, med lett alkoholstikk. Morsom og flott vin!
Poeng: 94

 

Varenr: 15669001
Vin: Ch. Canon la Gaffelière 2020
Region: St.Emilion, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 195,– kr (bestilling)
Importør: International Vintners
Produsent: Ch. Canon la Gaffeliere
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tydelig og forførende i aromaene som gir glede. Mørkere røde bær, litt kaffe, skog, og lær. Fyldig og litt grovere anslag før den slipper litt opp med delikat frukt av bjørnebær, blåbær, litt bacon og fat. Smattende rik utgang med faste, men relativt polerte tranniner. Utmerket seriøs vin med potensiale.
Poeng: 93

 

Varenr: 15348801
Vin: Ch. Phélan-Ségur 2020
Region: St.Estephe, Bordeaux, Frankrike
Pris: 794,90 kr (bestilling)
Importør: Grapestone Fine Wines
Produsent: Ch. Phélan-Ségur
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tydelig og intens i aromaene med med bjørnebær, kjøligere kaffe, bacon og urt. Litt søt vaniljestang og fat også. Middels til fyldig vin med mer kraft og struktur i smaksbildet av bjørnebær, lakris, kaffe og trefat. Ganske struktert, men har også eleganse her. Stor lagringskapasitet også. Faste tanniner, men dette er en tydelig og nydelig Phelan. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 15327801
Vin: Ch. Talbot 2020
Region: St.Julien, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 125,– kr (bestilling)
Importør: International Vintners
Produsent: Ch. Talbot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rikere og søtere i stiilen med masse friskhet i seg. Mer blomst, mer parfyme, litt lysere mørk frukt egentlig. Noe Cassis, litt stram bacon som ligger på ovnen, røyk og søtladen trevirke. Middels til fyldig og rik vin med mye godt i seg. Saftig plomme, bjørnebær, solbær, cassis og urt. Kanskje ikke balansert enda, men mye godt her som vil balanseres etterhvert. Polerte tanniner. Topp Talbot.
Poeng: 93

 

Varenr: 15690401
Vin: Ch. Cantenac Brown 2020
Region: Margaux, Bordeaux, Frankrike
Pris: 795,– kr (bestilling)
Importør: International Vintners
Produsent: Ch. Cantenac Brown
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rik, energisk og forførende og delikat i stilen, Solbær, litt vått løvverk, blod, bjørnebær, solbær, fyrstikk, lær og med salthet. Middes til fyldig vin med litt stor bred frukt som brer seg pent ut. Solbær, tydelig, bjærnebær, fat, salt, lakris, litt sødme i den. Stor utgang, tanninrik og flott. Syren er ankerpunktet, men den gir alt og går inn på den positive siden. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 15669401
Vin: Ch. Villemaurine 2020
Region: St.Emilion, Bordeaux, Frankrike
Pris: 765,– kr (bestilling)
Importør: Grapestone Fine Wines
Produsent: Ch. Villemaurine
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Middels intens med forførende aromaer med blomst, rødere bær, litt sval røyk også. Middels til fyldig vin av lysere mørke bær, litt tobakk, litt søtere lakris også. Tanniner med saftig bitt i gangen. Fin vin dette.
Poeng: 92

 

Varenr: 15351201
Vin: Ch. Fleur Cardinale 2020
Region: St.Emilion, Bordeaux, Frankrike
Pris: 725,– kr (bestilling)
Importør: Grapestone Fine Wines
Produsent: Ch. Fleur Cardinale
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Rik og forførende med litt støvlag som ligger over i aromaene, med bringebær, litt marspian-følelse og salthet. Middels fyldig vin med god sjarmerende tone. Ganske så bra friskhet også. Saftig plomme, bjørnebær, bringebær, lakris og lær. Pen tanninstruktur i utgangen. Meget god vin.
Poeng: 92

 

Varenr: 15351101
Vin: Dom. de Chevalier 2020
Region: Pessac-Leognan, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 100,– kr (bestilling)
Importør: Grapestone Fine Wines
Produsent: Dom. de Chevalier
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Middels til fyldig og frisk vin i aromabilde med blomst, litt vått lærbelte, pepper, lær og litt røyk. Middels til fyldig vin med god frukt. Rødere og mørkere bær med både solbær, bringebær, bjørnebær, lakris og lær. God polerte tanniner. God vin med utviklingspotensiale.
Poeng: 92

 

Varenr: 60260162 (Lanseres i november)
Vin: Ch. Lagrange 2020
Region: St.Julien, Bordeaux, Frankrike
Pris: 825 kr (bestilling)
Importør: Grapestone Fine Wines
Produsent: Ch. Lagrange
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Aromabildet med godt sjarmernde preg av solbær, cassis, litt plomme, litt trevirke. Litt toffee også. Middes til fyldig vin som nå er litt upolert med god frukt av bringebær, litt lysere bær, litt lakris. Lær og mynte. Fin litt saftig og rik utgang der taninnene er myke og gode. Pen vin!
Poeng: 92

 

Varenr: 16350301
Vin: Ch. Saint-Pierre 2020
Region: St.Estephe, Bordeaux, Frankrike
Pris: 865 kr
Importør: Grapestone Fine Wines
Produsent: Ch. Saint Pierre
Beskrivelse: Fint aromabilde med dette tiltalende røykpreget, lær, lakris og pent bjørnebærspreg. Middels til fyldig vin med godt struktutert preg med god frukt av bjørnebær, litt mørk plomme, lær, tydelig salthet, grafitt og kaffe. God seriøs vin med nok syre som gir energi. Topp Saint-Pierre i kjent strammere stil.
Poeng: 92

 

Varenr: 15690301
Vin: Ch. Branaire Ducru 2020
Region: St.Julien, Bordeaux, Frankrike
Pris: 975,– kr (bestilling)
Importør: International Vintners
Produsent: Ch. Branaire-Ducru
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rik og tydelig uten å være bred i aromabildet. Ganske så delikat. Mørke og rødere frukt i skjønn balanse, litt tannpasta, litt urt, lakris og lær. Middels til fyldig vin med god rikdom i seg, men også struktur. Saftig mørkere og rødere fruktbilde, bål, lakris og lær. Fin litt tøffere tanninstruktur, men passer vinen godt. Bra nok syre. God vin
Poeng: 92

 

Varenr: 16350101
Vin: Ch. Ferriere 2020
Region: Margaux, Bordeaux, Frankrike
Pris: 825  kr (bestilling)
Importør: Grapestone Fine Wines
Produsent: Ch. Ferriere
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Litt avdempet men sjarmerende på duft med bål som slukker, bjørnebær, lær, lakris og litt kull. Middels til fyldig vin med tett mørkere frukt, lakris, lær og litt bål, Stram og strukturert. Fin litt søtere sak. Overraskende forførende!
Poeng: 92

 

Varenr: 15351301
Vin: Ch. Siran 2020
Region: Margaux, Bordeaux, Frankrike
Pris: 575,– kr (bestilling)
Importør: Grapestone Fine Wines
Produsent: Ch. Siran
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Middels til intens aromabilde med masse glede av solbær, bringebær, skogstoner, røyk og tre. Middels til fyldig vin med litt saftiget i seg med bjørnebær, solbær, lakris og lær. God balanse. Bra syre. Litt kraftig og mer tydelig tanninutgang. Bærer denne og lagrer godt. Bra sak! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 15350601
Vin: Ch. Prieuré-Lichine 2020
Region: Margaux, Bordeaux, Frankrike
Pris: 649,– kr (bestilling)
Importør: Grapestone Fine Wines
Produsent: Prieure Lichine
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Røykpreget og glad i aromabildet med aromaer som hopper opp og gleder seg. Saftig solbærspreg, røyk, litt våt bakke og litt einer også. Middels til fyldig vin med litt rusk i middels-palletten med noe salt grovhet. Men frukten gir også med solbær, litt mørkere preg og kafffe som kommer opp. Lang røykpreget finish med lang litt søtladen utgang. God vin!
Poeng: 92

 

Varenr: 60260174 (Lanseres i november(
Vin: Ch. La Pointe 2020
Region: Pomerol, Bordeaux, Frankrike
Pris: 695 kr (bestilling)
Importør: Grapestone Fine Wines
Produsent: Ch. la Pointe
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: merlot og cabernet franc.
Beskrivelse: Forførende og fyrrig i aromaene med litt grønt over rødere bær og blomster. Middels fyldig og saftig vin med plommer, mørkere bær, litt tobakk og fat. Seriøs, men bra friskhet også. God Pomerol.
Poeng: 91

 

Varenr: 16354101
Vin: Ch. Malartic Lagraviere 2020
Region: Pessac-Leognan, Bordeaux, Frankrike
Pris: 775 kr
Importør: Grapestone Fine Wines
Produsent: Soc. Civ. du Ch. Malartic Lagraviere
Alkohol:14.00% Sukker:2.2 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og petit verdot.
Beskrivelse: Tydelig og fremovervendt i aromaene med blomst, lekende mørke og røde bær, urt og skog. Bacon også. Middels fyldig og litt tettere vin i smaksbilde med røde plommer, bjørnebær, litt salthet og kaffe med lett søtere toner. God tanniner. Litt uførløst, men dette er bra det.
Poeng: 91

 

Varenr: 15350001
Vin: Ch. Gloria 2020
Region: St.Julien, Bordeaux, Frankrike
Pris: 695,– kr (bestilling)
Importør: Grapestone Fine Wines
Produsent: Ch. Gloria
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Ikke røff i aromaene, men ganske presis og tydelig. Litt søtladen tobakk, fin rødbærspreget frukt, tobakk og lær. Middels til fyldig vin med bjørnebær, solbærpreg og urter. Skogstoner. Litt søtere, men stram nok utgang. Ikke overpowering, men godt dette!
Poeng: 91

 

Varenr: 16349801
Vin: Dufort-Vivens 2020
Region: Margaux, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1100– kr (bestilling)
Importør: Grapestone Fine Wines
Produsent: Ch. Durfort Vivens
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Frisk, men litt uførløst i aromaene med enda litt våt skog, litt sval røyk, bjørnebær og med litt salthet. Middels til fyldig vin med bjørnebær, solbær, litt bål som slukker. Faktisk mot kull og sterk lakris. Litt grovere tanniner, men ok. Bra vin som trenger tid.
Poeng: 91

 

Varenr: 15349501
Vin: Ch. Sociando Mallet 2020
Region: Haut-Medoc, Bordeaux, Frankrike
Pris: 595,– kr (bestilling)
Importør: Grapestone Fine Wines
Produsent: Sociando Mallet
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Litt forsiktig I aromaene enda, men tykkere masse er det under aromapanseret. Bjørnebær, rødere bær, fyrstikk og grafitt. Middels til fyldig vin med røde og mørkere bær, grønt herbalt snitt og lakris. Fin smattende utgang. Tanninner er faste, men polerte nok de. Bra vin.
Poeng: 91

 

Varenr: 15349201
Vin: Ch. Cantemerle 2020
Region: Haut-Medoc, Bordeaux, Frankrike
Pris: 525,– kr (bestilling)
Importør: Grapestone Fine Wines
Produsent: Ch. Cantemerle
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Frisk og leken I aromaene med bjørnebær, bacon, røyk og tobakk. Skikkelig fakstisk. Middels til fyldig, rik og saftig vin som er relativt stor. Kaffe og lær ligger over bjørnebær, lakris og lær. Cantemerle leverer som alltids. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 15690201
Vin: Ch. du Tertre 2020
Region: Margaux, Bordeaux, Frankrike
Pris: 655,– kr (bestilling)
Importør: International Vintners
Produsent: Ch. Du Tertre
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Leken og fin i aromaene med litt røykpreg over rødere bær, plomme, lær og lakris. Middels til fyldiog vin med med litt bacon, bjørnebær, lær og lakris. Tydelig og pent med litt grovhet i tanninene. Bra vin.
Poeng: 91

Legg igjen et svar