Skip to main content

Vinmessen VinFeber fyller 10 år og jubileeumet ble feiret på Vulkan Arena med hele 29 produsenter til stede som gav messen en fin bredde og vinelskeren en rik mulighet til å finne nye viner til middagsbordet eller til kjellerlagring.

Arrangert 8 februar 2017 på Vulkan arena i tidsrommet 1600-1900.

Arrangør: Moestue grape selections og samarbeidspartnere

Pris: 450 kr.

+ Mange produsenter og stor variasjon

+ Stor variasjon og bredde i utvalget på messen

+ Hyggelige og kunnskapsrike representanter fra produsentene

+ Stort lokale, ideelt til vinmesser

– Mangler noen topprodusenter som har vært representert på tidligere messer

– Flere Champagne-produsenter burde ha vært til stede.

– Gjerne enda flere årganger representert

Karakter: 5

Samtlige produsenter som deltok på messen stilte selv representanter fra sin hus som gav vinbransjen, HoReCa og den alminnelige vininterreserte mulighet til å bli kjent med vinene på en god og kunnskapsrik måte. Arrangøren varierer produsentene fra år til år – som gir messen variasjon og det er ingen spesielle gjengangere på VinFeber. I år var tema «Nord-Rhone», som mer ble gjenspeilt på foredragene som ble holdt, enn i selve smaksdelen.

Her finner du smaksnotater på viner som utmerket seg som et godt kjøp på messen:

Her finner du noen smaksnotater på viner som er interessant for vinglade å vite om nå før de blir utsolgte:

 Cavallotto Barolo Riserva Vignolo 2010

Et helt annet uttrykk enn San guiseppe som ligger høyere opp i vinmarkene til Alfio. Dette skyldes spesielt jordsmonnet som er av hvit leire her. Marken har vært eid av Cavallotto familien siden 1989. Vinen er klar rubinrød farge med medium til høy intensitet av tydelig presis rød frukt, med ferske bladdufter. Vinen er tørr og tanninrik, men allerede nå viser den en eleganse og presisjon som får tankene over mot Burgunderen. Herlig smaker av bringebær og moreller. Lang ettersmak. En helt annen munnfølelse en San guiseppe, men her er det rom for begge. 6666 flasker er laget. Nydelig vin for de neste 15-20 årene. 874 kr. 94-95poeng.

Cavallotto Barolo Riserva Bricco Boschis Vigna San Guiseppe 2010

Eid av familien siden 1929 ligger marken høyt oppe ved gården, sør-vest med gode solforhold og fint dekket til midten av Brico Boschis slik at den har fin skjerming. Jordsmonnet er av sand og leire. I underkant 9000 flasker er laget av denne. Rød granateple her, med lysere gulskjær i kantene. Fin ren dybde i senter. Høy intensitet med florale toner i skjønn balanse med kirsebær og plommer. Vinen er massiv i munnen, høye tanniner, kraftig kropp med en salig blanding av mørkere røde bær, plommer og mørk sjokolade. Lang ettersmak. Varer og varer. Framstår litt ubalansert nå, vil nok harmonisere godt. Men greier ikke å glemme helt elegansen i Vignoloen. Men denne er en klassisk laget Barolo. 916 kr. 94 poeng.

Domaine Durochè Gevrey Chambertin 1er Cru Lavaut St-Jaques 2013

Mørkere rød kjerne med medium intensitet av rød bær og lette ristede nøtter. Her er det mer syre en andre årganger, men det kler vinen. Gir den fin fruktfølelse av konsentrerte bringebær. Deilig til lam denne? Lagrer godt de neste 10 årene denne. Herlig pris da. 14 skal være utsolgt, så kjøp denne! 629,90 kr. 92 poeng.

Benjamin Leroux Volnay 1er Cru Pitures-Dessus 2014

Ren presis rødfarge, litt dypere kjerne. Litt lukket på aroma, kjørlig stil av kirsebær og bringebær. En helt klar mørkere munnfølelse her, jord, mørkere frukt, noe tre og konfekt, framstår som lett kompleks, men dog balansert allerede. Noe lagringsdyktig. En helt super vin for pengene. Godt håndtverk av Leroux. 599kr.

93 poeng.

Domaine Durochè Champ 2014

Vinen har en klar rød kjerne, presis farge. Medium intensitet. Mot 2012 og 2013 var det mer blomstrede aromaer, fylde av bringebær og lette eiketoner i denne årgangen. En fin presis syre som indikerer fin lagring på denne. Vinen imponerer i en kjørlig tone, ingen monstervin, åpenbart, men flott entry-level Gevrey Chambertin. For de neste 5-7 årene. 395 kr.

91 poeng.

Weingut Karthauserhof Karthauserhofberg Riesling Trocken GG 2014

Vindruene herfra er fra en monopol-vimark som ligger sør-sørvest med gode solforhold ikke langt fra Trier i Mosel. Vinmarkene er bratte, med opptil 45% helling. Åpenbart håndplukne druer dette. Ren klar sitrus-farge, men medium, litt sjy nese. Medium intensitet, markant syre (Nesten 10% syre) med grønne blomster og pepperaromaer. Syren kamuflerer sødmen i vinen. Kamuflerer nesten eplene og melonen også. Denne har alt, men er ganske så ubalansert nå. Denne må lagres de neste 7-10 årene, så vil den drikke supergodt. 339.90 kr. 90-91 poeng.

Weingut Dr.Bùrklin-Wolf Gaisbòhl GG Riesling 2014

Ren sitron-gul med medium intensitet på epler og melon, med tørrhet og fylde av petroleum, jord/stein, skifer og tydelig syre. Denne må lagres. Kan bli veldig bra, vanskelig stadie nå. 415 kr. 90 poeng.

Cavallotto Langhe Nebbiolo 2014

Det regnet. Det haglet. Det regnet. Dårligste årgang siden 2002 for Piemonte-bøndene dette. Cavallotto mistet 60% av avlingen og laget ikke Barolo dette året, så nebbiolo-druene har gått i denne. Ca 18 mnd på Bottè. Dette gir dog en ekstra god Langhe fra Cavallotto. Ren rød farge, lav intensitet av blomster og kirsebær men ren frukt og gjennkjennbar Nebbiolo-drue her. Forholdsvis mye tanniner, men skjermes godt av balansert rød frukt. Medium kropp og lengde. For sene kvelder og drømmer om italia-ferien. Uten kompleksitet føler du deg allikevel hjemme i Piemonte. Godt kjøp! 249,90 kr. 88-89 poeng.

Storm Pinot Noir 2014

Vinen er fra tre vinmarker i Santa Ynez valley i Santa Barbera Bounty. Kjørlige vinder og litt tidlig plukking gir en fin kjørlig stil på Ernst Storm sine viner. Lys granateple, med litt tilbakeholdne dufter av jordbær og bringebær. Saftig og leskende rød frukt med noe salt, og stenpreg. Lite tanniner og kort men elegant finish. Litt dyr i Norge, men dollar-kursen får ta den skylden. 369,90 kr. 88-89 poeng.

Chateau Ducluzeau 2012

Chateau Borie eier denne eiendommen som ligger i Listrac-Mèdoc. En uvanlig blend på denne, til at den kommer fra vestsiden av elva med 89% Merlot og kun 11% Cabernet Sauvignon. Rubinrød med dypere kjerne, medium intensitet av solbær og skogsbær. Tørr, med medium syrestruktur og kropp. Litt høy alkohol, 14%. Men vinen har pen kompleksitet og fylde med mørkere bær, krydder og sjokolade. Godt laget i 2012-årgangen. En bra pris i et marked der vinene stiger hvert år. 259,90 kr. 88-89 poeng.

Hr Leroux serverer forfriskende pinot.

Hr Cavallotto serverer sine gode piemontere.

 

Amerikanske perler – plukket akkurat perfekt til at vinene er kjøligere i stilen uten å føles for grønne.

 

Legg igjen et svar