Skip to main content

Vinosus 2017

Vinmessen Vinosus ble holdt i posthallen hele 51 produsenter til stede der champagne, Alsace, Bordeaux dannet fellesskap med gode produsenter fra nye verden som Argentina, Sør Afrika og USA. Messen hadde en fantastisk stor bredde til å være i norsk målestokk, og kvaliteten var høy på produsentene. Det som overrasket mest var at så mange av produsentene selv stilte, høyt motiverte og i godt humør.  

Arrangert 13 mars 2017 i Posthallen, i tidsrommet 1600-1900.

Arrangør: Vinarius og samarbeidspartnere

Pris: 450 kr.

+ Svært mange produsenter og stor variasjon

+ Noen toppprodusenter til stede

+ Også gode representanter fra vinforhandlere til stede, ikke bare produsenter.

+ Stort lokale, ideelt til vinmesser

+ Mulighet til stor winemakers etter smakingen.

– Mangler flere intr. foredrag.

Karakter: 5+

Flertallet av produsentene deltok selv på messen og gav bredde og innsikt til både vinbransje, HoReCa og den alminnelige vininterreserte.

Mer utfyllende beskrivelser av enkelte produsenter og smaksnotater vil bli gjengitt de kommende ukene.

Her finner du smaksnotater på viner som utmerket seg som et godt kjøp på messen:

Her finner du noen smaksnotater på viner som er interessant for vinglade å vite om nå før de blir utsolgte:

 Ridge Monte Bello 2013

Thight som banken, men har beveget seg noe siden sist prøving. Heftig aroma av mørke bær som treffer deg godt. Super-konsentrert, med generisk mørk rød frukt, lær, krydder, og mørk sjokolade. Alt er der, i riktig balanse. Typeriktig i årgangen, som gav lavt utbytte, og men små, men særdeles konsentrerte druer. Fått litt luft denne får smakingen. Dette blir en konge-vin. Utsolgt i Norge. 96 poeng.

 Aurelio Settimo Barolo Rocche Riserva 2004

En vin fra druer på 50-55 års gamle vinstokker, som ligger beskyttet midt i marken. Høy intensitet med forførende roser og bringebær. Fortsatt høy syre og markante tanniner, men i rett balanse. Deilige tørre roser, bringebær, lakris, og jordlige toner. En vin som du drikker nå til Entrocote, eller lagrer fint i de neste 10-15 årene. Kvalitetsvin! BU. 799 kr. 93-94 poeng.

Tissot La Tour De Curon «Le Clos» 2014

100% Chardonnay fra Jura. Jordsmonn fra kalkstein. Lukket på nese, med generisk gule frukter. Medium+ konsentrasjon, med høy syre, epler, lime, pepper, og lettere petroliumstoner på lang ettersmak. Denne trenger tid til å komme seg, men vil bli en kvalitetsvin og en av Juras bedre viner. BU. 725 kr. 92-93 poeng.

Cantina Giacomo Ascheri Barolo Sorano 2013

Super-elegant ren farge som skyldes at vinen har over 40 dagers maserasjon som tapper den litt for fargenyanser. Lagret på Slavonske eikefat, ekte tradisjonelt dette altså. Her er det ingen teknologi eller ektra påvirkning i vinen. Elegant, lang intensitet av heftige bringebær. Høy syre og tanniner. Konsentrert, men leken bringebær frukt hånd i hånd med litt lær, og animalske toner. Meget bra vin! Spesialbestilling. 92 poeng.

Ch.La Lagune 2006

Haut-Mèdoc, 3.klassifisert slott. 60% cab.Sauvignon, 30% Merlot, og 10% Petit Verdot. Mørk bærfarge. Tydelig bordeaux-blend på nese, skogsbær og lær er fremtredene. Høy syre og tanniner, en vin med kompleksitet og lang ettersmak. Tydelige solbær og skogsbær smaker med et hint av røyk.  Spørsmålet er om frukten vil vare lenge nok? Idag vil den passe utmerket til entrecote-måltid. Prisen er gunstig nå som alt annet har steget godt. BU. 595 kr. 92 poeng.

Tissot La Mailloche Chardonnay 2014

Jordsmonn av leire. Lagret 2 år på fat. Strågul farge, tørr med medium til høy intensitet av eple og mango. Høy konsentrasjon av epler med litt fattoner og nøtter i en lang ettersmak. Et meget godt kjøp for pengene. Utsolgt på BU – men finnes på VP i Oslo, Sandnes, Trondheim og i Bodø.  370 kr. 91 poeng.

Ridge Lytton Springs 2013 og 2014

Både 2013 og 2014 er tilgjengelig på VP fortsatt.

2013 er rik på nese med plommer og generiske røde bær. Kompleksitet med flere lag av plommer, svisker, og bjørnebær. Følges ikke like vibrant og leken som Geyserville, men vil være en meget god vin til sommerens grillinger. BU. 390 kroner. 91 poeng.

2014 føltes varmere og mindre balansert. føler frukten mangler der. Prisen begynner også å bli drøy nå. 440 kr. 89 poeng. Jeg ville ha valgt 2013 i stedenfor.

Domaine Weinbach 2015 Cuvee Theo 2015

Litt sjy frukt av sitron, lemongress, og med flint og stenpreg. Tørr, medium kompleksitet med litt bitre toner av eple og pære. Vinen er frisk og 2015-årgangen kler denne vinen godt. Gjerne til lyst kjøtt eller litt kraftige fiskeretter. Godt kjøp. 90 poeng.

Domaine Weinbach Rèserve Particulière Pinot Gris 2015 

Halv-tørr, med mellom 11-12% restsukker og 6% syre. Balansen i vinen er god, behagelig på nese og i munnen. Blomster, stein, og litt fat. Vil være behagelig til fisk og lyse kjøttretter. BU. 250 kroner.  89 poeng.

Margaux de Brane 2014

3.vinen til Brane Cantenac. Overraskende høy Merlot-blend i denne vinen med hele 57% og kun 43 % Cab.Sauvignon.

Medium intens røde bær møter deg på duft. Overraskende tilgjengelig, leken rød frukt med solbær, jordlige toner, og lakrisavslutning. Lekende tanniner, godt balansert. Dette var en god vin uten stor kompleksitet, men som vil passe til ett hver kjøttmåltid, spesielt Entrecote. Sier litt om 14-årgangen dette. Litt dyr i Norge, men verdt det. 275 kr på BU. 88 poeng.

 

Legg igjen et svar