Skip to main content

Begrepet «kvalitetsvin» tar for seg meget gode viner som både har evnen til å kunne lagres eller drikkes nå. Det er i dette prissjiktet at spesielt konkurransen er høy. På Vinmonopolets nettsider finner du mellom 5000 – 6000 ulike musserende, hvite og røde viner i prisklassen 250 – 500 kroner. Det er da selv den garve vin-entusiasten trenger råd.

Annonse

Annonse

Her er en knippe musserende og hvite viner som kan lagres eller drikkes nå i prissjiktet 250 – 500 kroner. Men husk: Det er din smak som gjelder. Ingen kan ta fra deg det du liker. Noen liker vinene litt yngre, mens andre liker mer velutviklede aromaer også. Denne siden er derfor veilledene og ingen fasit.

Vinene merket Basisutvalget er nyheter og vil være tilgjengelig i de fleste butikkene. De øvrige vinene er på bestillingsutvalget og kan bestilles direkte på nettbutikken, hos Vinmonopolets kundesenter eller direkte ved det enkelte utsalg.

Vinene på denne siden er viner som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg.

Medarbeidere i denne utgaven er Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

Trykk på vinens navn for å gå til vinmonopolets nettside.

(MERK jfr lenker til vinmonopolet- all bestilling, kjøp og utlevering skjer fra, av eller hos Vinmonopolet eller deres samarbeidspartnere)

Smaksnotater

Musserende viner

Varenr: 13124801
Vin: Contratto Blanc de Blancs Extra Brut 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 398,90 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Cant. G. Contratto S.R.L.
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Utadvendt og sjarmerende i all sin prakt med denne modne  pene baksten på kjøkkenbenken som avkjøler seg med varmere og saftige gule epler, autolyse og med et fint mineralsk preg. Middels til fyldig musserende vin med denne delikate og saftige stilen som bare gjør at man ønsker et glass til. Pen rik eplefrukt, solvarme sitrus, bakst i god prakt og med denne fine mineralske nerven som gjør at man smatter fint i den gode utgangen. Varmere årgang, men syren leverer og vinmarkenes høyde gir en fin friskhet til denne utmerkede vinen. Perfekt eksempel av vin fra Alta Langa som anbefales sterkt til alle som trenger et lite avbrekk fra Champange. (AB) 
Poeng: 92

Varenr: 4005301
Vin: Diebolt-Vallois Brut Prestige
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 459,90 kr (basis)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Diebolt-Vallois
Alkohol:12.50% Sukker:8.3 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Basen i champagnen er fra 2016-årgangen. Pent, friskt aromabilde med dufter av lett modne sitrusfrukter, grønne og gule epler, litt fersken, samt saltmineraler, kjeks, autolyse, brioche og en anelse mandler. Middels fyldig kropp med en utpreget god, rikt kremet munnfølelse med en fin mousse. Meget bra nerve. Fin konsentrasjon av saftig, frisk og lett utviklet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Strålende saltmineralitet, samt innslag av litt epleskall og nøtter, kjeks og bakst. Frisk syre. Flott lengde med en mineralpreget, knusktørr avslutning. Meget pen champagne og et meget godt kjøp. (ESH) 
Poeng: 92

Varenr: 3761801
Vin: Charles Heidsieck Brut Réserve
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 485 kr (basis)
Importør: Signature Wines
Produsent: Charles Heidsieck
Alkohol:12.00% Sukker:11.2 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: pinot noir, pinot meunier, chardonnay.
Beskrivelse: Basevinen er fra 2016-årgangen. Elegant og dyp på nesen med preg av modne grønne epler, lime og røde bær, samt autolyse, bakst, mandler, toast og en fin mineralitet. Pent fyldig vin med en rik, kremet munnfølelse med flott nerve. Fin mousse. Pen konsentrasjon av frisk, kremet frukt med vekt på grønne epler, syrlige sitrusfrukter og fersken, samt litt røde bær. Flott mineralitet, med innslag av sitrusskall, bakst, kjeks, nøtter og mandler. Krisp syre. Flott lengde med en raffinert, tørrende avslutning. Pen champagne. Mye gode bobler for pengene. (ESH)
Poeng: 91

Varenr: 8172101
Vin: Val Frison Goustan Blanc de Noir Brut Nature 2018
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Frison de Marne
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Dyp og tiltalende på nesen med aromaer av gule og grønne epler, sitrusfrukter og aprikos, litt røde bær, samt mineraler, mandler og brødbakst. Snev av litt urter på duft. Pent fyldig vin med en god munnfølelse og et pent anslag. Fin mousse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og slank kremet frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av fruktskall, brioche, kjeks, mineraler og litt toast. Flott syre. Bra lengde med en knusktørr og litt syrlig avslutning. Meget bra champagne. (ESH)
Poeng: 91

Varenr: 2256201
Vin: A.D. Coutlas Louis Victor Fût de Chéne
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 399,90 kr (basis)
Importør: Winning Brands
Produsent: A.D. Coutelas
Alkohol:12.00%
Druer: pinot noir, chardonnay, pinot noir og pinot meunier.
Beskrivelse: Årgangene 2007-2014 i Solera-prinsipp. Rik og lett moden i stilen med lett bakst, lett moden gul frukt, nøtt og lett mineralitet. Middels fyldig, frisk og herlig forfriskende i munnfølelsen med saftig gul eple, moden brødbakst, nøtt og salter. Lang saltet og grov finish og og dybde. Flott utgave. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13145001
Vin: Voirin-Jumel Millesime Grand Cru Blanc de Blancs Brut 2013
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Voirin-Jumel
Alkohol:12.00% Sukker:4.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Frisk og energisk på duft med denne fine svale parfymen som ligger over sitrus, faktisk litt mer oksidert eple og noe brødbakst. Middels fyldig, uttalt frisk og forførende musserende vin med utmerket crisphet i seg. Slank sitrus, eple, crispy kjeks og salter som imponerer. Lang kompleks, kanskje litt tight utgang foreløpig. Høy kvalitet! (AB) 
Poeng: 91

Varenr: 2231101
Vin: Bonnaire Grand Cru Cramant Blanc de Blancs Millésimé 2013
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Bonnaire
Alkohol:12.00% Sukker:6.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Elegant og frisk på nesen med aromaer av lett utviklet frukt, med vekt på gule epler og lime, samt sitrusskall, voks, blomster, kjeks og kalkmineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, begynnende moden frukt på smak, med vekt på epler, lime og stenfrukter med noe sødme. Innslag av urter, kjeks, mineraler og litt mandler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, litt syrlig avslutning. Fin og flott priset champagne. (ESH)
Poeng: 90

Varenr: 11519601
Vin: Beurton-Vincent Brut Réserve 424
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Champagne Beurton-Vincent
Alkohol:12.00% Sukker:9.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: 40% Pinot meunier, 40% Pinot noir og 20% Chardonnay.
Beskrivelse: Basevinen i champagnen er 2019-årgangen. Rik og noe intens på duft med preg av moden, noe sødmerik frukt, særlig gule og røde epler og sitrusfrukter, røde bær, samt mandler, blomster og lett bakst. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse og bløt mousse. Bra konsentrasjon av bløt, moden og lett sødmefull frukt på smak, med vekt på røde epler og sitrusfrukter, samt litt røde bær. Innslag av kjeks, nøtter og bakst, samt hint av tørket frukt og mineraler. Bra syre. Bra lengde med en tørrende utgang. Flott champagne og et funn til prisen. (ESH) 
Poeng: 90

Varenr: 13639401
Vin: Griesel Blanc de Blanc Brut 2019
Region: Sekt, Tyskland
Pris: 289,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Griesel & Compagnie
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Dufter av grønne epler, modne pærer, klementiner og litt melon, samt kjeks, honning, nøtter, blomster, mineraler, gjær og brioche. Middels til fyldig kropp med en utpreget god, kremet munnfølelse med flott nerve. Pen konsentrasjon av saftig, fersk kremet frukt på smak, med vekt på grønne epler og modne sitrusfrukter. Delikat underliggende mineralitet. Innslag av brioche og nøtter, samt hint av litt toast.Frisk syre. Pen lengde med en tørr, sitruspreget avslutning. Frisk og meget flott tysk musserende. (ESH) 
Poeng: 90

Varenr: 3872101
Vin: Hattingley Valley Rosé 2018
Region: England
Pris: 349,90 kr (basis)
Importør: Winemarket
Produsent: Hattingley Valley Wines
Alkohol:12.00% Sukker:7.9 g/l Syre:9.8 g/l
Druer: 2% frühburgunder, 13% pinot meunier og 85% pinot noir.
Beskrivelse: Aromatisk og rødbærspreget på nesen med dufter av bringebær, jordbær og rips, røde epler, fersken, litt lime, samt lett autolyse, urter, blomster og saltmineraler. Middels til fyldig kropp med en frisk, kremet munnfølelse. Saftig, frisk frukt på smak, med preg av sitrusfrukter, røde bær og litt grønne og røde epler. Noe fruktsødme. Innslag av urter, kjeks og saltmineraler. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Frisk, flott musserende rosé. (ESH)
Poeng: 89

Varenr: 13454201
Vin: Alfredo Arribas Instabile N.0 – Pét-nat 2020
Region: Catalonia, Spania
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Portal del Priorat
Druer: Garnacha blanca.
Beskrivelse: Frisk på nesen med dufter av lime, litt gule epler og pærer, samt sitrusskall og en fin mineralitet. Hint av litt gjær og nøtter. Middels fyldig kropp med en god, perlende munnfølelse. Lett, delikat mousse. Konsentrert, saftig og fersk frukt på smak, med vekt på friske epler, stenfrukter og lime. Innslag av sitrusskall, mineraler, lett nøtt og noe kjeks. Frisk syre. Bra lengde med en frisk, tørrende avslutning. Meget flott pet nat. (ESH)
Poeng: 
89

Varenr: 8350401
Vin: Cascina Chicco Cuvée Zero 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: NorWine
Produsent: Cascina Chicco
Alkohol:13.50% Sukker:4.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på duft i fruktdreven stil med grønn frukt, grape, kjeks og urt. Middels fyldig og frisk musserende vin laget på Nebbiolo som er saftig og fruktpreget og leken i stilen. Ikke for mye kompleksitet, men fresh med grape, rikere frukter og kjeks. Litt stålete, men ikke for mye. Bra salthet i den gode utgangen. Har noe for seg denne her, så absolutt. Alt trenger ikke kopieres fra Champagne. Denne står fint på egne ben! (AB) 
Poeng: 88

Varenr: 10132001
Vin: Philizot & Fils Brut numéro 3
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 329,90 kr (basis)
Importør: Autentico
Produsent: Philizot & Fils
Alkohol:12.00% Sukker:5.5 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: pinot noir, pinot meunier og chardonnay.
Beskrivelse: Halvt om halvt med 2017 / 2018-årgangen. Ganske så presis i aromabildet med lett rød frukt, sitrus, autolyse, lett brødbakst og noe salt. Middels fyldig Champagne med saftig frukt av stenfrukt, eple, sitrus, rødbærsfrukt og salter. God autolyse også. Lett brødbakst. Dette er ikke for komplekst, men gir en god innføring i kvalitets-Champagne. (AB)
Poeng: 88

Varenr: 14082401
Vin: Bellavista Grande Cuvée Alma Rosé
Region: Lombardia, Italia
Pris: 360,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Az. Agr. Bellavista
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Dufter av fersken, grapefrukt og røde bær, samt blomster, brødbakst, litt kjeks og gjær. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, myk og noe sødmerik frukt på smak, med vekt epler, fersken og røde bær. Innslag av kjeks, litt bakst og litt nøtter. Bra syre. God lengde med en bløt, tørrende avslutning. God italiensk rosémusserende. (ESH)
Poeng: 87

Varenr: 10824701
Vin: Pure & Naked Pet-nat 2021
Region: Franken, Tyskland
Pris: 274,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. am Stein
Alkohol:12.00% Sukker:3.3 g/l Syre:7.2 g/l
Druer: cabernet blanc og sauvignon blanc.
Beskrivelse: Fersk og litt rikere på nesen med aromaer av sitrusfrukter, friske epler, litt pærer, samt fruktskall, gjær, strå, blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse med krisp tekstur. Fin konsentrasjon av saftig, frisk kremet frukt på smak, med vekt på grønne epler, grapefrukt og syrlige sitrusfrukter. Innslag av kjeks, urter og saltmineraler. Frisk syre. Fin lengde med en frisk, lett tørrende utgang. Fin pet nat. (ESH)
Poeng: 87

Annonse

Annonse

Hvite viner

Varenr: 6296601
Vin: Pieropan La Rocca Soave Classico 2019
Region: Veneto, Italia
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Az. Vit. Leonildo Pieropan
Alkohol:13.00% Sukker:5.1 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Garganega.
Beskrivelse: Herlig dybde på duft med fint preg av gult eple, lett meieriprodukt, krydder, blomster og mineraler. Middels fyldig, frisk og elegant vin som virkelig viser det beste av Garganega. Frisk grønnaktig frukt, nesle, nøtt og salter som virkelig gir en crispy vin. Flott fatkrydder spicer opp vinen. Fin mineralsk og smattende utgang. Fabelaktig Soave! (AB) 
Poeng: 92

Varenr: 8278501
Vin: Zind Humbrecht Riesling Grand Cru Brand 2020
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 389,90 kr (basis)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Zind-Humbrecht
Alkohol:13.50% Sukker:4.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Friske aromaer tross den bredere stilen med modne eplefrukter, nøtt, karamell, kamfer og salt. Middels fyldig og saftig Alsace-vin med uttalt god frukt av modne men friske epler, nøtt og krydder. Lang fin kompleks utgang. Veldig fin årgang dette! (AB)
Poeng: 92

Varenr: 14076401
Vin: St Antony Pettenthal GG 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: St. Antony
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Elegant og aromatisk på nesen med aromaer av noe utviklet frukt, med vekt på grønne og gule epler, sitrusfrukter, samt blomster, voks, våt stein og noen flotte mineraltoner. Noen urtetoner på duft. Pent fyldig vin med en rikere, utpreget god munnfølelse. Saftig, myk og noe utviklet frukt på smak, med vekt på epler, fersken og sitrusfrukter. Innslag av fruktskall, urter og litt krydder, samt røyk og mineraler. Frisk syre. Flott lengde med en knusktørr avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 92

Varenr: 11169101
Vin: Weing. Knewitz Chardonnay 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Bak et ferniss av reduktivitet finner man et forholdsvis komplekst aromabilde bestående av begynnende moden frukt, med vekt på sitrusfrukter, grønne og gule epler, aprikos, samt sitrusskall, sommerblomster, hasselnøtter, en røykaktig mineralitet og pent integrerte fattoner. Streif av litt smør og brioche på duft. Middels til fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med strålende nerve. Pen konsentrasjon av saftig, frisk og fersk kremet frukt på smak, med vekt på fersken og stenfrukter, grønne og gule epler og sitrusfrukter. Lekker saltmineralitet, samt innslag av sitrusskall, litt nøtter, røyk, kremet vanilje og elegante tretoner. Krisp, frisk syre gir ryggrad til vinen. Syren fremstår nok noe bitende for øyeblikket, men vil balanseres med tid. Flott lengde med en tørr, limepreget avslutning. Meget flott vin med fremragende balanse! Denne blir bare bedre år for år. (ESH) 
Poeng: 92

Varenr: 3995601
Vin: Rafael Palacios As Sortes 2020
Region: Galicia/Valdeorras, Spania
Pris: 499,90,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Rafael Palacios
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Godello.
Beskrivelse: Velbalansert og aromatisk på nesen med dufter av lett modne sitrusfrukter, stenfrukter og epler, samt fruktkant, røyk, saltmineraler, blomster og pent integrert fat. Snev av litt nøtter på duft. Flott dybde på nesen. Middels fyldig vin med en livlig munnfølelse med flott nerve. Bra konsentrasjon av saftig, slank frukt på smak, med vekt på gule epler og syrlige stenfrukter. Lekker mineralitet, samtr innslag av urter, krydder og røyk. Frisk syre. Bra lengde med en frisk, tørrende avslutning. Meget flott og levende vin! (ESH) 
Poeng: 92

Varenr: 8188801
Vin: Mayacamas Chardonnay 2017
Region: California, Usa
Pris: 499,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Mayacamas
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Rik og herlig leken i stilen med gyllen eple, nesten brødskalk og smør. Middels fyldig og rik vin med denne herlige flotte smørplotten som ligger over gyllen gul eple, fatkrydder og nøtt. Bred sak, men har denne fine nerven og syrestrukturen som gjør at dette blir lekent og ikke plumpt. Kul vin! (AB)
Poeng: 92

Varenr: 12209501
Vin: Ettore Germano Hérzu Langhe Riesling 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 380,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ettore Germano
Alkohol:12.50% Sukker:4.7 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Lett reduktiv, men har en underliggende sjarme med disse duggfriske, lett fete sitronene, lett stenfrukt og sommerblomst. Bra fyldig riesling som er ganske så særpreget i sin prakt. Bra sitruszest, varmere sitron, smøraktig munnfølelse og med god og uttalt frisk og delikat utgang. Veldig balansert og harmonisk vin. Meget god særpreget sak! (AB) 
Poeng: 91

Varenr: 12095601
Vin: Terre Nere Etna Bianco Superiore 2020
Region: Sicilia, Italia
Pris: 445,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Terre Nere
Alkohol:12.50%
Druer: Carricante.
Beskrivelse: Kjølig og tiltalende aromabilde med dufter av fersken, syrlig lime og gule epler, samt blomster, nøtter og en tydelig saltmineralitet. Middels fyldig kropp med en rikere munnfølelse med bra nerve og intensitet. Konsentrert, frisk og fersk mineralsk frukt på smak, med preg av epler og syrlige sitrusfrukter. Innslag av sitrusskall og urter, samt nøtter, røyk og en saltaktig mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en mineralpreget, tørr avslutning. Meget flott, frisk Etna-vin som drikker godt. (ESH)
Poeng: 91

Varenr: 14153301
Vin: Robert-Denogent Pouilly-Fuissé La Croix 2018
Region: Pouilly-Fuisse, Burgund, Frankrike
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. R. Denogent
Alkohol:13.50%
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Frisk og allikevel bred med flott sitrus, flint og krydder. Middels til fyldig vin med masse smak av glede bestående av fersk gul frukt og med masse salter. Fin flintaktig tone. Flott syre holder vinen levende. Bra balansert og delikat vin. (AB)
Poeng: 91

Varenr: 7620701
Vin: Louis Michel Chablis Premier Cru Montée de Tonnerre 2018
Region: Chablis, Burgund, Frankrike
Pris: 394,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Louis Michel
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av grønne epler, sitrusfrukter, nektariner og fersken, samt sitruszest, knust stein og en pen mineralitet. Hint av hvite blomster. Middels til fyldig kropp med en strukturert og god munnfølelse. Bra nerve her. Bra konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler, sitrusfrukter og fersken. Noe bitterhet. Nydelig kalkaktig mineralitet, samt innslag av urter, litt anis og røyk. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Lekker chablis. (ESH) 
Poeng: 91

Varenr: 13419901
Vin: Luis Pato Quinta do Ribeirinho Sercialinho 2019
Region: Beiras, Portugal
Pris: 499,– kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Luís Pato
Alkohol:14.00% Sukker:3.2 g/l Syre:9.1 g/l
Druer: Sercial.
Beskrivelse: Rik og dyp på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, grønne og gule epler, fersken og stenfrukter, samt blomster, urter, voks og litt nøtter. Middels til fyldig kropp med en meget pent balansert munnfølelse med noe fedme. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og noe bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og modne sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder og nøtter, samt en flott mineralitet. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Kompleks, meget balansert og flott vin. (ESH)
Poeng: 91

Varenr: 12406601
Vin: Szepsy Tokaji Nyúlászó 2020
Region: Tokaj, Ungarn
Pris: 349,80 kr (basis)
Importør: Vininor
Produsent: Szepsy Tokaji
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Furmint.
Beskrivelse: Tiltalende og rik på nesen med dufter av lett oksidative gule epler, moden fersken, samt blomster, lær, nøtter, og en pen saltaktig mineralitet. Sammen med noen aromatoner av honning og fat, er det en pen dybde på nesen. Pent fyldig vin med en balansert munnfølelse med fin mineralsk nerve. Konsentrert, saftig og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, pærer og litt syrlige stenfrukter. Innslag av fiken, krydder, nøtter og fat, samt en pen saltaktig mineralitet. Pen, krisp syre gir liv til vinen. Bra lengde med en syrlig, tørr avslutning. Forlokkende kompleks karakter i denne meget flotte vinen. (ESH) 
Poeng: 91

Varenr: 8125501
Vin: Testalonga El Bandito Mangaliza 2021
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Testalonga Wines
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: 100% Hárslevelu.
Beskrivelse: 300 flasker til Norge. Frisk, tiltalende og kompleks i aromabildet med stenfrukt, eple, mørk parfyme og salt. Middels fyldig og frisk vin med meget god munnfølelse av stenfrukt, appelsinskall og nøtt. Veldig juicy og lettdrikkelig, men fortsatt med struktur og lengde. Pen saltet utgang også. Meget bra vin. (AB) 
Poeng: 91

Varenr: 13510901
Vin: Le Strette Pasinot Langhe Nas-cëtta 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 339,10 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Le Strette
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.7 g/l
Druer: Nascetta.
Beskrivelse: Endelig i Norge! Dette er vin på Nasetta-druen som er Nebbiolos ukjente søster og det eneste stedegne grønne druen fra Langhe. Vinen lages på druer fra vinstokker plantet tilbake i 1948. Le Strette er sammen med Elvio Cogno den som har reddet druen fra den sikre død. Dette er verdt å forsøke! Fin dybde på duft med denne pene skarpheten i mineralene som stikker seg fram med frisk sitrus og gult eplepreg i bakkant. Bra fyldighet i vinen med denne gode fedmekarakteren som bringer fram glede med god saftig eple, mot saftig melon, nye kryddersorter og salter. Syren greier å holde seg inne i gamet og leverer en utmerket Nascetta helt der oppe blant de beste. (AB) 
Poeng: 90

Varenr: 11904101
Vin: Vincent Gaudry Sancerre Le Tournebride 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 345,90 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Vincent Gaudry
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Savagnin blanc.
Beskrivelse: Dyp og flott på nesen med aromaer av lime, grønne epler og urter, samt gjær, mandler, blomster og en steinete mineralitet. Pent fyldig vin med en utpreget god og nerverik munnfølelse. Konsentrert, myk og lett utviklet frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og sitrusfrukter. Pen underliggende mineralitet, samt innslag av røyk, mandler og litt krydder. Pen, frisk syre. Bra lengde med en salin, tørr avslutning. Strålende Sancerre. (ESH)
Poeng: 90

Varenr: 5117901
Vin: Hervé Souhaut Domaine Romaneaux-Destezet 2019
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 325,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Hervé Souhaut
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: 70% Viognier, 30% Roussanne.
Beskrivelse: Rik og dyp på duft med aromaer av gule epler, modne sitrusfrukter og tropisk frukt, samt blomster, krydder, voks, våt stein og noen eiketoner. Pent fyldig vin med en rikere munnfølelse med pen fedme. Flott konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, kjøttfulle stenfrukter, mango og pærer. Innslag av tørket frukt, urter og krydder, samt mineraler og litt fat. Balansert syre. Pen lengde med en tørr, litt myk utgang. Fruktig og flott hvit Rhône-vin. (ESH) 
Poeng: 90

Varenr: 4993401
Vin: Nikolaihof Im Weingebirge Grüner Veltliner Federspiel 2019
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Nikolaihof Wachau
Alkohol:12.00% Sukker:3.2 g/l
Druer: Grüner veltliner.
Beskrivelse: Utmerket dybde her på duft som sammen med en fin fruktkarakter av stenfrukt og blomst. Frisk og god Grüner med akkurat nok fedme som gjør at dette blir en god opplevelse sammen med stenfrukt av frisk natur. Pen lett saltet utgang som gjør vinen godt. Bra sak. (AB)
Poeng: 90

Varenr: 13920001
Vin: Borja Pérez Artifice Listán Blanco de Canarias 2019
Region: Kanariøyene, Spania
Pris: 283,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Borja Pérez
Alkohol:12.50%
Druer: 100% Listan
Beskrivelse: Intens på nesen med aromaer av epler, fersken og stenfrukter, samt blomster, voks, nøtter, røyk og saltmineraler. Streif av litt tre og flor. Middels fyldig kropp med en utpreget god og frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av kjølig og saftig frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, samt fersken. Lekker saltmineralitet, samt innslag av urter, krydder og litt nøtter. Flott kompleksitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Herlig vin. Veldig vulkansk! (ESH) 
Poeng: 90

Varenr: 14135101
Vin: Baías e Enseadas Arinto Reserva 2020
Region: Lisboa, Portugal
Pris: 279,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Baías e Enseadas
Alkohol:13.50%
Druer: Arinto.
Beskrivelse: Mineralpreget på nesen med aromaer av modne gule epler, stenfrukter, samt blomster, våt stein, røyk og mineraler. Hint av pepper på duft. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med kremet tekstur. Fersk, saftig og bløt frukt på smak, med vekt på epler, fersken, aprikos, samt noe sitrusfrukter. Innslag av krydder, litt nøtter og en tydelig mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, saltpreget avslutning. Vellaget vin. (ESH)
Poeng: 90

Varenr: 12584901
Vin: Scions of Sinai Senor Tallos 2021
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Scions of Sinai
Alkohol:11.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: 49% Grenache blanc og 51% Chenin blanc.
Beskrivelse: Frisk og ungdommelig aromaer med det fine blomsterpreget, litt nøtt, kjeller og oransjefrukt. Middels fyldig og frisk oransjevin med ganske så ren fruktkvalitet. Appelsin, lysere stenfrukter, salter og nøtt. God syre holder vinen overraskende levende og energisk. God lang avslutning. Meget god vin. (AB) 
Poeng: 90

Varenr: 14082301
Vin: Castello di Ama Al Poggio Chardonnay 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Cast. di Ama
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av gule epler, fersken og stenfrukter, samt urter, krydder, mineraler og pent integrert tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med pen fedme. Bra konsentrasjon av saftig, delikat kremet frukt på smak, med vekt på epler, moden lime, samt fersken og melon. Innslag av fruktskall, litt krydder, samt mineraler, mandler og litt tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget flott, krisp og ren toskansk chardonnay. (ESH)
Poeng: 89

Varenr: 11166601
Vin: Joyce Submarine Canyon Monterey Chardonnay 2019
Region: California, Usa
Pris: 269,90– kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Joyce Vineyards
Alkohol:13.40% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med lekende blomster, nøtt og eplefrukt. Middels fyldig og frisk vin med uttalt fresh`het i seg. Ren frukt med eple, litt kjølig melon, saftig limeskall og med denne lette fine mineralske preget. Fin syre holder denne vinen i ørene. Virkelig særpreget og utmerket vin for pengene. (AB) 
Poeng: 89

Varenr: 12154501
Vin: Silvio Messana Bianco 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Silvio Messana
Druer: Trebbiano.
Beskrivelse: Oransjevin. Ren og pen på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, epler og fersken, samt fruktskall, blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og fersken. Innslag av urter, lett krydder, litt mandler og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en syrlig og tørr avslutning. Flott oransjevin av den ikke kraftigste sorten. (ESH)
Poeng: 
88

Varenr: 14111601
Vin: Dom. de la Sarazinière Mâcon Bussières Claude Seigneuret Blanc 2020
Region: Macon, Burgund, Frankrike
Pris: 274,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Dom. Sarazinière
Alkohol:13.00%
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av gule epler, lime og stenfrukter, samt mineraler, smør og noe fat. Hint av blomster på duft. Fyldig kropp med en god munnfølelse med pen fedme. Bra konsentrasjon av saftig, myk og kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av krydder, saltmineraler og noe tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, litt syrlig avslutning. Flott vin. (ESH)
Poeng: 88

Varenr: 11656601
Vin: Rijckaert Arbois Savagnin 2018
Region: Jura, Frankrike
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Best Cellars
Produsent: Rijckaert
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.9 g/l
Druer: Savagnin.
Beskrivelse: Fin og lett bred aromabildet med blomst, nøtt og gule frukter. Middels fyldig og saftig vin med med saftig eple og sitrus. Fin nøttepreg også. Syren er høy gir en fin friskhet. Veldig god jura dette! (AB) 
Poeng: 88

Legg igjen et svar