Skip to main content

Vintips – Røde viner – 500 til 1000 kroner – Passer til kjeller eller til gave. 

Annonse

Annonse

Her vil du finne røde viner i prisklassen 500 – 1000 kroner som vil passe ypperlig å legge i egen kjeller eller som gave til den uttalte vin-entusiasten.

Disse vinene tåler stort sett 5 – 15 år i kjelleren uten problemer. Med god lufting i dekanter kan også vinene passe til ulike lyse matretter allerede nå.

På grunn av avgiftssystemet i Norge kan rimelige viner blir uforholdsmessig dyre, men til gjengjeld kan dyre viner være særdeles prisgunstige enn det vi finner ute i Europa eller ellers i verden. Dette begynner å bli et sjikt der disse vinene faktisk er rimeligere enn å kjøpe de i utlandet.

Viner i denne prisklassen finnes ofte å finne i mindre kvantum i Norge, og disse vinene kan bli solgt ut raskt eller at årgangene endres i tiden framover.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Der vinene er ekstra lukket og potensialet fortsatt er uavklart vil foreløpig potensial stå i klammetegn. 

Medarbeidere i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

For å holde deg oppdatert med nye artikler og smaksnotater på botti kan du like facebook-siden som du finner HER. Du kan følge botti.no på Instagram under botti_norge.

Trykk på vinens navn for å gå til vinmonopolets nettside.

(MERK jfr lenker til vinmonopolet- all bestilling, kjøp og utlevering skjer fra, av eller hos Vinmonopolet eller deres samarbeidspartnere)

Smaksnotater

Annonse

Annonse

Røde viner

Varenr: 5000601
Vin: Tignanello 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 949,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: March. Antinori
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: sangiovese, cabernet sauvignon og cabernet franc.
Beskrivelse: Delikat og meget tiltalende på nesen med parfymerte aromaer av rød og mørkere frukt, med vekt på røde kirsebær, plommer, blåbær og litt solbær, samt lær, anis, lilla blomster, knust stein, mineraler og noe tre. Pent fyldig vin med en elegant, silkeaktig munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, tett rød og mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bjørnebær, samt litt blåbær som tar over etter hvert. Innslag av lakris, mokka, lær, krydder, mineraler og en touch av litt tre. Frisk syre. Finkornede, lett avslipte tanniner. Nydelig lengde med en tørr, lett mineralsk avslutning. En strålende, finessepreget og meget lovende Tignanello med oppside. (ESH) 
Poeng: 94

 

Varenr: 5160201
Vin: Contino Graciano 2017
Region: Rioja, Spania
Pris: 749,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: C.V.N.E.
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.7 g/l
Druer: graciano (bovale).
Beskrivelse: Innsmigrende og dyp på nesen med aromaer av delikat mørk frukt, med vekt på bjørnebær, skogsbær, noe plommer, samt lilla blomster, mokka, kaffe, søte krydder, lær, anis, pepper, nøtter, mineraler og velintegrert tre. Pent fyldig vin med en utpreget tiltalende og presis munnfølelse. Nydelig nerve. Saftig, lett utviklet, frisk og konsentrert mørk frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær, skogsbær, samt mørke plommer. Innslag av mineraler, krydder, espressokaffe, tobakk, lær og anis. Pen syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Strålende vin! (ESH) 
Poeng: 94

 

Varenr: 11475301
Vin: Block 8 Estate Pinot Noir 2018
Region: California, Usa
Pris: 869,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Hirsch Vineyards
Alkohol:13.40% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Delikat og floral på duft med kjølige aromaer av bringebær, jordbær og litt røde kirsebær, samt mineraler, roser, urter, litt sitrusskall og pene tretoner. Nydelig dybde på nesen. Pent fyldig vin med en silkeaktig munnfølelse. Meget flott konsentrasjon av saftig, frisk og kjølig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær, samt noe skogsbær. Innslag av en flott mineralitet, samt urter, litt anis og krydder, samt røyk og tre. Pent strukturert med fine tanniner og en pen, frisk syre. Nydelig lengde med en tørr avslutning. En virkelig strålende vin med en nydelig friskhet. (ESH) 
Poeng: 94

 

Varenr: 13940201
Vin: Dosio Barolo Fossati 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 639,80,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dosio Vigneti
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Intens og struktur i aromabildet med fabelaktige sommerlige roser, røde konsentrerte bær, tørket oransje frukt, balsamico, tjære, salt og krydder. Bra fyldig og bred vin som vokser og er tøff, allikevel med et så herlig delikat preg. Utmerket frukt av kirsebær, oransje fruktinnslag, balsamico, mye krydder og lær. Lang kompleks utgang der tanninene integreres så flott på denne årgangstypiske måten. Veldig flott vin! (AB) 
Poeng: 93

 

Varenr: 704401
Vin: Viberti Giovanni Barolo Bricco delle Viole Riserva 2015
Region: Piemonte, Italia
Pris: 569,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Viberti Giovanni
Alkohol:14.50%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Klassisk og forførende på nesen med preg av røde kirsebær, røde plommer og mørkerøde bringebær, litt skogsbær, samt te, anis, mandler, roser, fioler og andre blomster. Innslag av lær, skogbunn, urter, tobakk og litt fat. Meget flott dybde og kompleksitet på duft. Pent fyldig vin med fantastisk, delikat munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av lett moden, frisk og saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, samt noe skogsbær. Innslag av te, nyper, tjære, anis, sitruszest og lær, samt mandler, nøtter, sjokolade og noe krydder. Strukturert så det holder med faste tanniner. Frisk syre. Meget pen lengde med en tørr avslutning. Trenger tid, men dette er en utmerket barolo. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 13498001
Vin: Marchesi di Gresy Martinenga Barbaresco 2016
Region: Barbaresco, Piemonte, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Marchesi di Gresy
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tydelig og framovervendt på duft med konsentrert og herlig fruktbilde av røde bær, tørket appelsinskall, tjære mot grafitt og lær. Bra fyldig vin som brer seg ut på en delikat og flott måte. Herlig fruktkarakter av nesten litt lilla frukt, mot rødere bær, tjære og masse krydder. Lang fast og flott utgang. Nydelig syrespill i vinen. Vinen trenger tid, men har fort 15 år i seg. Herlig vin. (AB) 
Poeng: 93

 

Varenr: 11365401
Vin: Fontodi Vigna del Sorbo 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Az. Agr. Fontodi
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: 480 Sorbo lanseres. Fantastisk herlig i aromabildet med masse parfyme som hopper opp av glasset med kirsebær, våt salthet, tørket skog, jordbunn, fatkrydder, old spice og nesten blodaktige toner. Bra fyldig og lett femdeaktig i frukten med masse frukt av skogsbær, kirsebær, lilla fruktskall, tung krydder, salter og nesten noe stram tobakk. Lang kompleks og krevende utgang med tanniner som biter hardt. Men dette har hele pakken, men noe tyngre enn vanlig kanskje. Gi vinen minst fem år i kjelleren. Flott vin! (AB) 
Poeng: 93

 

Varenr: 6876601
Vin: Pieve di Santa Restituta Brunello di Montalcino 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 569,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Pieve Santa Restituta
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Forførende og dyp på nesen med aromaer av syrlige røde kirsebær, røde plommer, bringebær og bjørnebær, samt lær, roser, lilla blomster, pepper, krydder og litt tre. Hint av litt stall på duft. Fyldig kropp med en utpreget god og energisk munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk rød og litt mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, plommer og litt bjørnebær. Innslag av pepper, krydder, nøtter, skogbunn, mineraler og noe fat. Flott tanninstruktur med faste tanniner og frisk syre. Flott lengde med en tørr, fast avslutning. Trenger tid, men dette er allerede en strålende Brunello. (ESH) 
Poeng: 93

 

Varenr: 10868801
Vin: Cornelissen Munjebel Rosso MC 2018
Region: Sicilia, Italia
Pris: 620,- (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Frank Cornelissen
Druer: Nerello mascalese
Beskrivelse:Tiltalende og elegant på duft med preg av røde kirsebær, plommer, bringebær og skogsbær, samt blomster, mandler, lær, røyk og en dyp mineralitet. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og strukturert rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kjøttfulle plommer, syrlige kirsebær og skogsbær. Innslag av krydder, lær, litt anis, litt nøtter, samt en flott mineralitet. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Vellaget, svært lovende vin med flott potensiale. Trenger tid. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 11261701
Vin: Rapet Corton Pougets Grand Cru 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 949,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Rapet
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Delikat Corton på duft med denne fine parfymen som heller mot mot sval roseeng som ligger over bringebær og jordbær. Noe lær og skogbunn i bakkant. Bra fyldig og energisk vin med munnfølelse som tikker inn alle boksene til en storsjarmør. Delikat frukt med det slanke røde preget, lilla fruktskall, disiplinært bruk av fat og litt krydrete tone på en lang og frisk utgang. Syren spiller opp og leverer og tanninene er der de skal være. Midtpartiet kan være til diskusjon om det blir for skrint, men i disse varmere årgangen tenker jeg at sjarmen vinner. Flott vin! (AB) 
Poeng: 93

 

Varenr: 5635301
Vin: Dom. du Coulet Les Billes Noires Cornas 2016
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 730,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dom. du Coulet
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: syrah
Beskrivelse: Skikkelig forførende og uventet sexy Syrah-vin med med konsentrert, men levende aromabilde med solbær, lær, salt, kaffebønne og urter. Bra fyldig og skikkelig delikat Cornas med masse motstand uten at det er blir tungt. Flott frukt av mørkere røde bær, bringebær, urt, skog, lær og salter på en god einerbær-aktig utgang. Har Cornas blitt svøpt i silke? Flott sak! (AB) 
Poeng: 93

 

Varenr: 13217701
Vin: Ch. de Beaucastel Rouge 2018
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 899,90 kr (bestilling)
Importør: Oslo Wine Agency
Produsent: Ch. de Beaucastel
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Ekspressiv på nesen med aromaer av mørk frukt, med vekt på bjørnebær og plommer, litt røde bær, samt animalske toner, saltmineralitet, lakris, lær, krydder, lilla blomster, tobakk, pepper og tre. Fyldig kropp med en ganske tight strukturert munnfølelse. Konsentrert og saftig mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, plommer og mørke kirsebær. Innslag av espressokaffe, pepper og lakris, samt lær, krydder og noe saltmineralitet. Frisk syre. Litt støvete tanniner. Pen lengde med en tørr, fast avslutning. Det er liten tvil om at dette er en tight og kraftig vin, men dette er også en strålende Beaucastel. Frukt, syre og tanniner i godt monn, og den høye alkoholen er fint integrert. Vinen trenger noen år for å mykne og åpne. (ESH)
Poeng: 93

Varenr: 13582901
Vin: Snowden Vineyards Cabernet Sauvignon Brothers Vineyard 2017
Region: California, Usa
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Snowden Vineyards
Alkohol:14.70%
Beskrivelse: Dyp og intens på nesen med dufter av lett utviklet mørk frukt, med vekt på bjørnebær, moreller og mørke kirsebær, samt lær, lilla blomster, lakris, mineraler og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse med bra intensitet. Fin konsentrasjon av saftig, lett utviklet og strukturert mørk frukt på smak, med vekt på kjøttfulle plommer, bjørnebær og mørke kirsebær. Innslag av krydder, lær, nøtter, lakris og fat. Frisk syre. Faste tanniner med litt modning. Fin lengde med en tørr avslutning. Meget lovende og meget pen vin med utsøkt potensiale. Trenger tid i kjelleren.(ESH) 
Poeng: 93

Varenr: 13965501
Vin: Reyneke Reserve Cabernet Sauvignon 2017
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 889,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Reyneke Wines
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Herlig intens og kompleksitet i aromabildet med masse mørk blomst som vil opp sammen med kaffe, litt vanilje, mokkabønne og eksotiske kryddersorter. Bra fyldig og energisk Cabernet fra Sør-Afrika som foreløpig er en munnfull. Den rike brede mørke frukten presser seg fram og blir volumøs, men syren er med og gir nødvendig friskhet. Bringebær, bjørnebær, solbær, kaffe, fyrstikk, lær, blod og lakris gir en interessant kombinasjon. Strukturert vin. Lang kompleks utgang, der tanninene er vel faste nå. Men allikevel – frukten og syren er med og det skal virkelig bli spennende å se hvor dette går om 10 år. Vin som ikke er psydonumt med sjarme i dag – men vent og se! Kvalitet! (AB) 
Poeng: 93

 

Varenr: 10035401
Vin: Clos du Jaugueyron Margaux Nout 2016
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 579,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Clos du Jaugueyron
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.2 g/l
Druer: Cabernet sauvignon og merlot.
Beskrivelse: Rik og forførende med masse blomst over bjørnebær, solbær, krydder og litt svette. Middels til fyldig vin med denne fine delikate fruktpreget til å være Bdx med bjørnebær mot det saftige, solbær, lær og krydder. Veldig ren og fin vin med fine integrerte tanniner. Bra vin dette. (AB) 
Poeng: 92

 

Varenr: 12176301
Vin: Antonio Madeira A Centenaria 2019
Region: Beiras, Portugal
Pris: 549,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Antonio Madeira
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: baga, tinta amarela og jaen.
Beskrivelse: Det er kun laget 2 x 500 liters fat av denne vinen. Rikere og fremovervendt på duft med masse forførende blomster over rødere bær og krydder. Middels fyldig og saftig vin med gledelig delikat frukt av bringebær, plommer, urt og fremovervendte krydder. Syren lever og vinen er fresh. Pent Strukturert. Lett, men godt bitt i tanninene gir perfekt motstand i vinen. Flott vin! (AB) 
Poeng: 92

 

Varenr: 3309201
Vin: Poliziano Vino Nobile di Montepulciano Asinone 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Az. Agr. Poliziano
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Dufter nydelig og konsentrert av rød frukt, med vekt på kirsebær og bringebær, litt bjørnebær, samt anis, saltmineraler, urter, mandler og lær. Fyldig kropp med en god, litt strammere munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, tett og begynnende moden rød frukt på smak, med preg av kirsebær og plommer. Innslag av bjørnebær, lær og lakris, samt noe mandler og krydder. Frisk syre. Bra strukturert med faste tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin. (ESH) 
Poeng: 92

 

Varenr: 13616401
Vin: Patrice Rion Nuits-Saint-Georges 1er Cru Clos des Argillières 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 740,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Patrice Rion
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Pen stramhet ligger i overkant av den rikere frukten med bringebær, blomst og nyvåt bakke med denne lille dampen også. Bra rikdom i frukten med masse god frukt av kirsebær, lilla fruktskall, lær og fatkrydder. Substans sammen med tilgjengelig frukt er en vinner. Fin saltet utgang. Dette er en utmerket vin! (AB) 
Poeng: 92

 

Varenr: 13696101
Vin: Costers del Priorat Clos Alzina Velles Vinyes 2017
Region: Priorat, Catalonia, Spania
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Servco
Produsent: Costers del Priorat
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Vinstokker fra 1937. Tydelig og lett intens i aromabildet med mørke juicy frukt med bjørnebær, plommer, modne bringebær og slørete parfyme. Middels fyldig til fyldig vin med struktur og allikevel med finesse. Rødere bær, men også med mørkere plommeskall, urter, krydder og lær. Alkoholen fint integrert hele veien. Veldig god kvalitet i denne. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 12860701
Vin: Geantet-Pansiot Bourgogne Pinot Fin 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 519,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Domaine Geantet-Pansiot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse:

Pinot Fin er en klone av Pinot Noir som gir mindre bær og tykkere skall. Den dyrkes sjelden i Burgund i dag, fordi den er en vanskelig å dyrke med bl.a lavere utbytte. Rik, men tiltalende på snuten med aromaer av villbringebær, markjordbær og røde kirsebær, litt mørke skogsbær, samt pepper, krydder, blomster, mineraler og litt fat. Middels til fyldig kropp med en utpreget god, litt rikere munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, litt sødmefylte plommer, samt kirsebær. Hint av litt mørke skogsbær. Innslag av pepper, urter, mineraler, lær og lett tre. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr utgang. Meget frisk og lekker vin. (ESH)
Poeng: 91

Legg igjen et svar