Skip to main content

Sommeren er her og importørene skifter retning og farge etter de lysere tidene. Mange flotte musserende og hvite viner lanseres nå i mai eller får påfyll i form av en ny årgang. Også noen ettertraktede røde viner lanseres som vil være av interesse. Botti har testet nyheter og årgangsendringer. 

Den endelige listen er foreløpig ikke klar, slik at det er litt uavklart hvilken viner som har rukket å kommet fram til grossistens lager før lanseringen skjer. Det mest spennende i Mai er nok at en del viner har årgangsendringer, og mange av disse er overraskende gode. På de hvite vinene kan Bruno Giacosa sin aller siste Arnis trekkes fram, Ca´Rugate sin svært sommervennelige Fiorentine, samt Zind-Humbrecht sine flotte viner. Glem heller ikke Leitz berg Roseneck, en vin som har gjort store kvalitetshevinger de siste årene, og ble i 2015-årgangen kåret til den aller beste vinen under Tyskvins blindtest av Riesling-viner over 300 kroner. 2016-årgangen som nå lanseres er ikke mye dårligere.

På de røde vinene har jeg personlig ventet vinteren igjennom etter en ny årgang av Baroloer fra fabelaktige Burlotto og 2013-årgangen av Baroloene fra Cappellano. (Sistnevnte er foreløpig dessverre ikke testet). Også den røde fra Castillo Ygay stråler i ny årgang, samt at Torbreck fra Australia skinner godt i både det helt øvre og nedre prissjiktet. Glem heller ikke et par spennende viner på Syrah og Grenache fra USA i form av Lillian, A Tribute to Grace Besson Vineyard og Black Sheep Finds Holus Bolus Presqu’ile Syrah.

Det lanseres også et knippe eksklusive viner. Salon Cuvee ‘S’ Le Mesnil Champagne Blanc de Blancs fornekter seg ikke i 1997-årgangen. Den ikoniske hvite vinen fra Marques de Murrieta Castillo Ygay i 1986 årgangen er endelig lansert etter 21 år (!) på fat og fem år i sementtanker og litt av en raritet. i tillegg er det som nevnt årgangsendring hos Penfolds eneste virkelige konkurrent i Australia – Torbreck The Laird – i dens 2012-årgangen. Ganske så harmoniske saker.

Ha en strålende lansering!

Smaksnotater 

Bestillingsutvalget Mai 2018 – Musserende og hvite viner

Bestillingsutvalget Mai 2018 – Røde viner

Legg igjen et svar