Skip to main content

Vinmonopolet har registrert at de lyse tidene har ankommet landet vårt og lanserer nå på fredag en rekke viner som vil passe vårmånedene som hånd i hanske. Over 60 viner blir lansert og her kan du finne smaksnotater på de 20 vinene innenfor kategoriene musserende, hvite, Rosè og røde viner som kommer best ut. 

Vinmonopolets fagetema for Mai-lanseringen er blant annet viner fra Alto Adige, Sør-Tyrol området som ligger på den italienske siden av fjellene, Rosèviner og musserende viner som Vinmonopolet lett og ledig kaller «utenfor allfarvei.»

Når det gjelder vinene fra Alto Adige var det bra kvalitet både på de hvite og røde vinene som lanseres fra området og spesielt Manni Nössings vin på den litt ukjente Kerner-druen og den røde Blauburgunderen (Pinot) fra Kollerhof var strålende.

Innenfor Rosè-vinkategorien var det spesielt Rosè-viner fra Tyskland som ble lansert til en fin penge, samt et hyggelig innslag fra Sør-Afrika. 

Innenfor musserende og perlende viner var også kvaliteten bra. Det blir lansert hele fem forskjellige perlende viner i fra Veneto gjort på den gamle måten Prosecco Con Fondo, med andregangsgjæring på flaske. Disse vinene får relativt lav alkoholprosent som er med på at disse kan oppfattes som litt spinkle, men på den andre siden var frukten befriende frisk og et godt stykke unna den litt tutti-frutti-følelsen enkelte Proseccoer kan få. Så bra levert.

Engelsk musserende blir også representert ved anerkjente Nyetimber som leverte meget godt for prisen. Dette viser at det er all grunn til å følge med utviklingen av engelsk musserende i tiden framover.

Konklusjonen er at denne lanseringen er nok et tidsriktig og en meget bra lansering fra Vinmonopolets side. Skulle jeg pirke på noe hadde jeg kunne tenkt meg enda flere røde kvalitetsviner. Rødvinsalget er noe synkende, men mange av oss sverger til røde viner nesten uansett, og når grillsesongen nå er godt i gang det ha vært lansert flere røde viner. Men igjen. Bare pirk. Godt levert igjen og kos dere med vårvinene!

 

Smaksnotater

Basis, parti og testutvalg – mai 2018 – musserende og hvite viner

Basis, parti og testutvalg – Mai 2018 – Rosè og røde viner

 

Legg igjen et svar