Skip to main content

Botti.no har alltid hatt Champagne-artikler i mai måned med introduksjon «Nå er det lysere tider i vente». I år er det av åpenbare grunner vanskelig å bruke slike klisjer. Det er allikevel slik at våren er i anmarsj og tross tunger dag vil det bli konsumert musserende viner i mai. Her kommer derfor anbefalinger på 10 Champagner som er verdt å forsøke.

Champagne til mai måned

Tradisjonell metode. Foto: Pol Roger

Champagne er for mange bundet til fest, bryllup og store anledninger. Mai er en av disse månedene der forbruket av Champagne er stor i Norge. Men Mai 2020 er altså ikke en helt vanlig vår måned. De fleste store middagsselskaper og Champagne-frokoster på 17.mai er avlyst. Kanskje begynner vi å invitere de nærmeste vennene på middager igjen eller samles i små grupper utendørs.  Da kan det være behov for det lille ekstra i glasset. Champagne er et godt alternativ, med bruksområder fra Aperitif til et godt matfølge. Det trenger heller ikke å være dyrt. Vin-entusiasten i Norge er heldig med et bredt utvalg av Champagne-produsenter. Mange er store og kjente, andre mer nisjete og små.

Support Quality

Bobler. Foto: Botti.no

I de to siste artiklene kunne du lese om både store utfordringer i vinbransjen med omfattende permitteringer, men også økt salg av basisviner på Vinmonopolet. Her er et tilbakeblikk på salgstallene for ukene før påsken.

Her er tallene fra siste fire uker før påske i år (uke 11-14) mot siste fire uker før påske i fjor (uke 12-15):

Basis vs Bestillingsutvalget

Salg av viner på basisutvalget øker med 47%
Salg av viner på bestillingsutvalget øker med 38%

Rødvin på boks vs rødvin på flaske

Rødvin BiB øker med 83%
rødvin flaske øker med 17%

Hvitvin på boks vs hvitvin på flaske

Hvitvin BiB øker med 68%
Hvitvin flaske øker med 5%

Det er derimot ikke alle kvalitetsimportører som har satset på å finne en bestselger i Bag-In-Box segmentet. Det er disse importørene som sannsynligvis vil slite mest når etterdønningene etter krisen har lagt seg. Botti.no anbefaler derfor fortsatt at den vin-interesserte kjøper kvalitetsviner fra kvalitetsimportører når viner skal velges.

Smaksnotater 

Her kan du finne 10 smaksnotater på Champagner som vil passe fint til de varmere dagene vi nå går inn i.

Smaksnotater – Champagne – Support Quality – #3

Legg igjen et svar