Skip to main content

Dom.Pattes Loup chablis 2015

Strågul farge, medium intens på nese, med lett skarp frukt med fruktige tropiske toner, nøtter og smør.

Medium+ syre som balanser fint litt saftig varm og rikere frukt med lett bitre toner av blodappelsin, sitrus, litt østers og sjø også på en forholdsvis lang men ikke så komplisert utgang. Herlig vin til krabber og østers vel.

Kunne gjerne tenkt meg å smake de mer gjevere vinene til Pattes Loup etter dette! 89 poeng.

Domaine Dauvissat Les Preuses Grand Cru 2014

Grønngul farge, STOR intensitet på nese med dypere konsentrasjon av gule epler, lette kryddertoner, nøtter, og toffee. Ikke som å sitte ved havgapet dette faktisk, men med litt dypere fruktoner og mer fat på nese en for eksempel jeg opplever i deres Les Clos 14. Men dette lover godt!

Hmm, konsentrasjonen på nese gir store forventninger, men følger ikke like godt opp i munnen. Kjølig preg med skarp men balansert syre, medium konsentrasjon med grapefrukt, syrlige grønne epler, honning og brød. Litt mer eleganse enn dybde kanskje? En lang fast mineralsk utgang, det er som å smatte på en liten stein. Godt!

Denne trenger mer tid før den våkner opp, lover godt på nese, men har noe uforløst. Denne må lagres noen få år og prøves igjen. Blir sikkert helt nydelig. 92-93 poeng. For nå.

Forsøkt på Territoriet – tappet med Coravin.

Legg igjen et svar