Skip to main content

DA er Michelin-guiden 2021 annonsert og det ble som forventet en lunken utdeling av nye stjerner til Norge. Heldigvis så gjør Maaemo comeback i øverste liga med sine tre stjerner og vi er tilbake i den nordiske toppen! 

Annonse

Annonse

Stjerner fra Stavanger

Stjernene er ute: Foto: Botti.no

Fjorårets storartede feiring i Trondheim var nå byttet ut med et virituelt arrangement med hovedsete fra Stavanger. Den norske skuespilleren Line Verdal var vertinne og hilste til alle i bransjen som har lidd det siste året under pandemien. Gwendal Poullennec, Michelins sterke sjef  sa også at det har vært et vanskelig år for restauranter, kokker og ansatte det siste året og hyllet alle som har stått på.

Årets unge kokketalent, service og mentorpris

Første pris gikk til årets unge kokketalent og vinneren ble danske Cristoffer Sørensen fra restauranten Studio i København. Den andre prisen var utdelingen av Michelin Service awards, som gikk til restauranten som ble beskrevet som profesjonell, sjarmerende og med et god humor, nemlig Finnjävel Saonki fra finske Helsingfors. Mentorprisen gikk til legenden Rene Redzeipi fra anerkjente Noma.

Sommelier awards 

Henrik Dahl sammen med Speilsalens Kristoffer Davidsen og Michelin-sjefen Gwendal Poullennec. Foto: Botti.no

Det er kanskje den gjeveste delen for mange av vin-entusiastene i Norge. Prisen gikk til Henrik Dahl Jahnsen fra Speilsalen i Trondheim. Det er svært imponerende og vi gratulerer så mye!

 

Norge får kun topp stjerner 

Maaemo er tilbake med tre stjerner! Foto: Botti.no

Maaemo er tilbake i eliten og får tre stjerner i Michelin-guiden og er sannsynligvis den første restauranten som går fra 0 til 3 stjerner. Det er velfortjent og restauranten er en av verdens aller beste restauranter med fantastisk mat, service og vinbehandling og ikke minst med strålende atmosfære. Vi gratulerer så mye!

Det var nok skuffende for mange at Norge ikke har blitt tildelt verken en eller to stjerner. Pandemien må ta en del av skylden for dette, men så mange nye stjerner til både Sverige og Danmark er det allikevel litt forvirrende at Norge ikke får mer anerkjennelse fra Michelin-guiden i en så vanskelig tid for bransjen. Under pressekonferansen forklarte en av inspektørene at Norge fikk mye oppmerksomhet i 2020. I tillegg kunne han bekrefte at innreiseregler, stengte restauranter og restauranter uten alkoholservering har ført til at det har vært vanskelig å besøke norske restauranter i år.

Annonse

Annonse

 

Norge

⭐️⭐️⭐️ Maaemo

⭐️⭐️

⭐️

 

De øvrige nordiske landene

Det ble også utdelt stjerner til de øvrige nordiske landene. Her er listen over restauranter med nye stjerner.

Danmark:

⭐️⭐️⭐️ Noma (København)

⭐️⭐️ Kong Hans Kælder (København)

⭐️ The Samuel (København), Substans, (Århus), Lyst (Veilje) og Sønderborg

 

Sverige:

⭐️⭐️⭐️

⭐️⭐️

⭐️ Aira (Stockholm), Project (Gøteborg), Äng (Tvååker), Hotell Borgholm (Borgholm)

 

Finland: 

⭐️⭐️⭐️

⭐️⭐️

⭐️ Finnjävel Salonki (Helsinki)

 

Michelin Green star

Bærekraftprisen er spesielt knyttet til Norden. De nye restaurantene som fikk de grønne stjernene var:

Grön ( Helsinki),

Térra (København

Ang (Tvååker)

Ark (København

Brace (Køvenhavn)

Domestic (Århus)

Henne Kirkeby kro (Henne)

Lyst

Maaemo (Oslo)

 

Vi gratulerer alle!

 

Legg igjen et svar