Skip to main content

Interessen rundt tysk vin og i særskilt grad viner laget på Riesling-druen er høy i Norge. Det er derfor viktig at hovedstaden har en egen riesling-messe der kvalitetsprodusenter viser fram sine gode viner. Rieslingmessen 2019 leverte godt, men flere topp-produsenter bør være representert og vin-entusiasten bør kjenne sin besøkelsestid.

Det var Record vinimport i samarbeid med Aperitif som arrangerte Rieslingmessen 2019 og i underkant 200 gjester tok turen denne kvelden til Gamle Logen. Det var kun 9 importører til stede, men med solide 27 ulike produsenter og 350 viner representert, så var det mye god riesling å finne rundt om på bordene.

9 importører og 26 produsenter var representert på messen. Foto: Botti.no

Det positive med Rieslingmessen er at arrangøren har som et krav at produsentene selv skal være presentert på messen. Med få unntak var dette også fasit denne sommerdagen med blant annet de karismatiske herrene Gunter Künstler og Markus Molitor til stede. Det gir vin-entusiasten muligheten til å lære og bli inspirert på en spesiell måte.

Markus Molitor tok med seg hele rekken sin. Igjen. Flotte viner! Foto: Botti.no

Atmosfæren i Gamle Logen er alltid hyggelig. Også under denne messen ble det en lun atmosfære og hyggelig stemning. Litt varmt lokale er det, men ikke spesielt utfordrende. Åpningstiden på messen var lang – fra kl 1500 til kl 2000, allikevel hadde kun i underkant av 200 gjester tatt turen. Dette er overraskende, i all den tid Piemonte-messen og Champagne-messen har over 500 besøkende. Prisen er overkommelig og med interessen rundt Tysk vin bør lokalet være kunne fylles med det dobbelte. Her må arrangøren kanskje tenke litt nytt. I år manglet det kanskje noen topp-produsenter. Kanskje kan det være et sted å begynne.

OVERSIKT OVER MESSEN

Arrangert: 22. mai 2019 – Gamle Logen i tidsrommet 1500-2000

Arrangør: Record Vinimport og Apéritif. 9 importører tilstede og ca. 350 viner fra 27 ulike produsenter ble presentert.

Pris: 375 kroner

 

Positivt

+ Stort sett alle produsentene var representert med personer fra vingården

+ Molitor stilte hele rekken sin. Igjen.

+ Generelt gode rieslinger

+ Bra med plass

+ Engasjerte importører og produsenter

+  Mat-stands er alltid velkommen på messe.

+ Riktig pris på messen

Utviklingspotensiale

– Mangler litt topp produsenter

– Ingen Masterclass

– Få gjester, trenger enda mer trøkk rundt messen

Karakter over messen: 4+

 

Konklusjon:

Riesling-messen er et viktig samlingsted for alle vin-entusiaster som er glad i den tyske druen. Det er viktig at arrangøren fortsetter å brette opp armene og inviterer kvalitetsprodusenter av Riesling til messen. Denne trenger vi!

Smaksnotater

Her vil du finne smaksnotater på 12 utvalgte viner som ble smakt under Riesling-messen 2019:

Smaksnotater – Rieslingmessen 2019

Legg igjen et svar