Skip to main content

Lyst å bli fullblods sommelier post-Covid 19? 

Ken Engebretsen og Norsk Sommelier Udannelse (NSU) vil også i 2021 utdanne nye dyktige sommelierer og i undervisningene vil foregå i Oslo, Bergen, Trondheim og Ålesund.

Studiet går over to semestre av 38 mandager med oppstart i januar. Andre semester avsluttes med teoretisk og praktisk eksamen i november 2021.

Sommelierstudiet fokuserer på teori, smaking og praksis, samt mat og vin i kombinasjon. Målet for NSU er at studentene skal få god forståelse og innsikt i alle typer drikkevarer, samt praktiske elementer rundt det drikkefaglige. Du skal bli en trygg og kompetent fagperson som stødig utøver ditt fag, blir respektert av kolleger og skaper gode gjesteopplevelser.

Hva dekker undervisningen?

Nord-Rhône er et av områdene studentene får lære mer om under utdannelsen.

  • Alle verdens viktige vinland blir grundig gjennomgått med fokus på blant annet Frankrike, Italia, Tyskland, Spania, Portugal, Østerrike, Australia, USA, Sør-Amerika, Sør- Afrika, New Zealand
  • Også mindre vinland vil bli dekket, som eks. Hellas, Slovenia, England osv.
  • Sensorikk og smaketeknikk
  • Åpning, skjenking, servering, glassbruk, dekantering, lufting, osv.
  • Lagring og vinfeil
  • Sommelierpsykologi, gjestepsykologi, oppbygging av vinkart, mersalg
  • Mat og vin i kombinasjon – f.eks. kjøtt og vin, sjømat og vin, ost og vin, dessert og vin
  • Øl, brennevin, hetviner og øvrig relevant aĺkoholholdig drikke
  • Alkoholfrie alternativer samt kaffe og te

Det blir smakt hundrevis av viner i løpet av studiet, og vinsmaking gjennomføres underveis i teoriundervisningen slik at studentene får smake relevante viner i sammenheng med teorien som det undervises i.

Forelesere 

NSU har samlet noen av Norges fremste på vin til å være forelesere på studiet. Foreleserne har en variert bakgrunn fra vinbransjen som gjør at store deler av faget dekkes på en god måte. Her kan det nevnes forelesere som har erfaring som vin-imortører, Vinmonopolet, bryggerinæringen, Vinjournalister, Master sommelier og nordisk mester for sommelierer.

Fra Botti.no er det gledelig å meddele at redaktør Andre Brattland også i 2021 vil forelese i de franske fagene. Erfaringen fra 2020 er at studenter som velger utdannelse ved NSU framstår som meget lærevillige og seriøse i sin tilnærming til å lære mer av vinfaget.

Påmelding 

Mer om sommelierutdannelsen kan du lese her.

Kontaktperson hos NSU er Isabella Tozzi.

Mail: post@vinkelneren.no
Tlf:
93800788

Merk at påmeldingsfristen 7.desember nærmer seg.

Legg igjen et svar