Skip to main content

Her vil du finne viner i prisklassen 500 – 1000 kroner som vil passe ypperlig å legge i egen kjeller eller som gave til den uttalte vin-entusiasten. Disse vinene tåler stort sett 10 – 15 år i kjelleren uten problemer. Med god lufting i dekanter kan også vinene passe til ulike matretter allerede nå.

På grunn av avgiftssystemet i Norge kan rimelige viner blir uforholdsmessig dyre, men til gjengjeld kan dyre viner være særdeles prisgunstige enn det vi finner ute i Europa eller ellers i verden. Dette begynner å bli et sjikt der disse vinene faktisk er rimeligere enn å kjøpe de i utlandet.

Viner i denne prisklassen finnes ofte å finne i mindre kvantum i Norge, og disse vinene kan bli solgt ut raskt eller at årgangene endres i tiden framover.

Vinene finnes på bestillingsutvalget og kan bestilles direkte på nettbutikken, hos Vinmonopolets kundesenter eller direkte ved det enkelte utsalg.

Vinene på denne siden er viner som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg.

Der vinene er ekstra lukket og potensialet fortsatt er uavklart vil foreløpig potensial stå i klammetegn. 

Vinene merket RW er smakt og bedømmet av Bottis skribent Rune Wasshaug. 

Trykk på vinens navn for å gå til vinmonopolets nettside.

(MERK jfr lenker til vinmonopolet- all bestilling, kjøp og utlevering skjer fra, av eller hos Vinmonopolet eller deres samarbeidspartnere)

Røde viner 

12329301
Roagna Barbaresco Paje 2015 
Fra Piemonte, Italia
999,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Az. Agr. Roagna
Alkohol: 14.00%.
Druer: Nebbiolo.

Overraskende kraftfull på duft med konsentrerte røde bær av kirsebær, markjordbær, snev av nyper og med et pent saltlag som ligger under og tilfører kompleksitet i glasset. Bra fyldig og markant vin, allikevel med sjarme og delikatesse som hovedtema. Nydelig kraftfull munnfølelse av røde konsentrerte bær, lett tørkede fruktskall, noe tjære, snev av høstløv og med herlig dype salter som får deg til løfte og klappe i hendene. Flott syre og herlig tanninstruktur gir virkelig glede. Beste standard Paje laget fram til nå. 94 poeng.

 

12125401 
De Montille Nuits-Saint-Georges 1er Cru Aux Thorey 2017
Fra Burgund, Frankrike
920,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. de Montille
Alkohol: 13.00%. Syre: 5.4 gram per liter. Sukker: 3.0 gram per liter. 
Druer: Pinot noir.

Ikke intens, men har en indre konsentrasjon som virkelig pirrer på duft. Bringebær, markjordbær, kirsebær, svalt krydder og våt stein. Bra fyldig vin med dette presise anslaget som skaper begjær. Virkelig delikat! Flott frisk frukt mot markjordbær og syrlig fruktskall. Veldig bærdrevent, ikke mye kamuflasje her. Flott mineralsk utgang med tanniner som biter kjærlig. Strålende vin. 94 poeng. 

 

704401
Viberti Giovanni Barolo Bricco delle Viole Riserva 2013
Fra Piemonte, Italia
699,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Viberti Giovanni
Alkohol: 14.50%. Syre: 6.4 gram per liter. Sukker: 3.0 gram per liter. 
Druer: Nebbiolo.

Ultimat erketradisjonelt aromabilde som virkelig viser hva en klassisk Barolo-årgang kjennetegnes av. Tydelig stram rødbærskjærne som oser energi og med indre kraft. Nype-te, svette, lærbelte, urter og balsamico bygger utenpå og gir kompleksitet i aromaene. Pen fyldig, frisk og tydelig stram tinnsoldatsvin med superfokuserte lysere rødbærsfrukt, kjølig fruktskall, ungdommelige nyper, appelsinskall og svale grønne krydder. Tanninene begynner å raspe allerede i fra midtpartiet og ut og viser virkelig at klørne er spisset. Lang og kompleks utgang. Vinen er nok ikke for balansert i dag og vil sikkert kreve 15 år i kjelleren. Men dette er klassisk håndverk. Dette er Barolo. 93 poeng

 

124701
Pecchenino San Giuseppe Barolo 2016
Fra Piemonte, Italia
499,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Pecchenino
Alkohol: 14.00%. Syre: 5.5 gram per liter. Sukker: 3.0 gram per liter.
Druer: Nebbiolo.

Typeriktig med denne pene balansen mellom å være framovervendt og stram på samme tidspunkt. Pene tiltalende frukter av kirsebær, bringebær, grafitt, snev av tjære og snev av balsamico. Nydelig salthet i bunn. Bra fyldig vin med ganske så pen rikdom i munnfølelsen med tilstedeværende kirsebærsfrukt, fruktskall, litt tørket frukt, moden appelsinskall og snev av moden nype. Dyp salthet. Bra syre. Tanninstrukturen er fast, men allikevel ikke for krevende. Denne vinen har et godt potensiale for lagring. Særpreget og pen Barolo. Meget godt kjøp. 93 poeng.

 

1846401
Isole e Olena Cepparello Toscana 2017
Fra Toscana, Italia
788,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Isole e Olena
Alkohol: 15.00%. Syre: 6.1 gram per liter. Sukker: 3.0 gram per liter.
Druer: Sangiovese.

Ganske så lukket på duft foreløpig, denne gir ikke ved dørene. Dyp konsentrert masse av mørkere røde bær, krydder, espresso og lett mørk parfyme. Bra fyldig vin med tight, dog frisk konsentrert fruktmasse av tydelige kirsebær, lilla fruktskall, krydder og dypt saltlag som virkelig uttrykker terroir og sitt jordsmonn. Svært tight – svært flott vin. 93 poeng. 

 

5160301
Contino Viña del Olivo 2017
Fra Rioja, Spania
750,– kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: C.V.N.E.
Alkohol: 13.50%. Syre: 6.5 gram per liter. Sukker: 3.0 gram per liter. 
Druer: 10% Graciano (Bovale) og 90% Tempranillo (Tinto del Pais).

Rik og konsentrert på duft med denne tøffe fyrrig måten, men allikevel balansert aromabilde av skogsbær, solbær, lær, raus sjokolade og lett trevirke. Pen fyldig og kraftfull vin, men også greier framstå som umotståelig delikat. Flott munnfølelse av skogsbær, solbær, mørkt krydder og lett trevirke med en stram og god utgang. Pen syre og tanninstruktur. Nydelig vin. 93 poeng. 

 

12097401 
Claudio Alario Barolo Riva Rocca 2016
Fra Piemonte, Italia
499 kr (Bestilling)
Importør: Grand Wines AS
Alkohol: 14.50%.
Drue: Nebbiolo

Rik, men meget forførende med slank delikat aromabilde av plommer, bringebær, kraftfulle roser, krydder og veistøv. Bra fyldig og god vin med utmerket munnfølelse. Rik og kraftfull, men allikevel så frisk med juicy frukt av røde bær, litt saftig nype, lær og fyrstikk. Meget god syre og tanninstruktur. Meget flott pris. 92 poeng.

 

12342501
Barbacan Valtellina Superiore Valgella Livèl 2017 
Fra Lombardia, Italia
569,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Barbacan
Alkohol: 13.50%. 
Druer: 95% Chiavennasca (Nebbiolo), 5% Rossola og 5% Pignola.

Konsentrert og allikevel levende på duft med tette røde bær, svette, dype mineraler og snev av herbalitet. Bra fyldig vin med flott tett munnfølelse av røde bær, lilla fruktskall, lær, salter og mer tydelige krydder som krever sinn mann. Saftig og frisk utgang med ypperlig tanninstruktur. Seriøs og utmerket håndverk med langt potensiale. 92 poeng

 

10342601
Guastaferro Taurasi Primum Riserva 2007 
Fra Campania, Italia
799,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Guastaferro
Alkohol: 15.00%. 
Druer: Aglianico.

Fra 200 år gamle upodede stokker, modnet 2 år i fat, 3 år i tank og 1 år i flaske.

Dyp og konsentrert på duft med plommer, lett tørket fruktskall, nøtt, rosiner og tørket blod. Bra fyldig vin med tett lilla lett frukt, lær, blod og mokkatoner. Lang og kompleks utgang. Krevende, men flott fin som trenger å nytes til et stort biff-måltid. 92 poeng.

 

 

9752601
Pieropan Amarone della Valpolicella Classico 2015
Fra Veneto, Italia
499,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Az. Vit. Leonildo Pieropan
Alkohol: 16.50%. Syre: 7.0 gram per liter. Sukker: 7.8 gram per liter. 
Druer: Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina

Rik og tiltalende påmed kraftfulle og nesten eksotiske tanker på duft med mørkere røde bær, tydelige krydder, espresso, jern og mokka. Bra fyldig og overraskende energisk vin med kraftfull munnfølelse, allikevel med denne overraskende friskheten som får deg til å heve øyenbrynene når alkoholen på 16,5% sees. Konsentrerte røde bær, plommeskall, lett tørket sopp og med utadvendte krydderier. Pen syre og tanninstruktur. Hvem sier at Amarone ikke kan være utsøkt? Nydelig vin! 92 poeng

 

10979601
Dom. Pierre & Didier Amiot MSD 1er Cru Aux Charmes 2016
Burgund, Frankrike
698,90 kr (bestilling)
Importør: Winehouse
Alkohol: 13.50%. Syre: 5.5 gram per liter. Sukker: 3.0 gram per liter.
Druer: Pinot noir.

Strammere på duft, men allikevel men denne pene sjarmen som kommer fram og tiltaler. Lett parfyme, rødbærsfrukt og nellik forfører. Middels fyldig vin med tiltalende og god munnfølelse av frisk rødbærsfrukt, lær, lakris og denne pene salt-mineraliteten. Utmerket syre og tanninstruktur. Dette var rett og slett en meget god vin som absolutt er verdt investeringen. Super! 92 poeng.

 

11389601
Pascal Clément Aloxe-Corton Premier Cru «Les Valozieres» 2017 
Burgund, Frankrike
669 kr (bestilling)
Importør: Winemoods AS
Alkohol: 13%. Syre: 4.4 gram per liter. Sukker: 3.0 gram per liter.
Druer: Pinot noir.

Blek rød og klar. Ren og pen rødbærsfrukt, der pinot-parfymen kommer smygende etter litt tid i glasset. Glatt og slank munnfølelse, elegant og ren frukt med god intensitet. Utgangen er saftig og lett strukturert, med flott dybde og lengde. Veldig god vin, dette. 92 poeng (RW) 

 

 

11862601
Dom. Heitz-Lochardet Pommard 1 Cru Pézerolles 2018
Fra Burgund, Frankrike
719,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Domaine Heitz-Lochardet
Alkohol: 13.00%. Syre: 6.2 gram per liter. Sukker: 3.0 gram per liter.
Druer: Pinot noir.

Relativt tett på duft foreløpig, men har denne underliggende sjarmen som skaper glede med sval parfyme som ligger over bringebær, krydder, lær og pent tørt trevirke. Middels til middels + fyldig og frisk vin med ganske tett og innledningsvis rødbærsfrukt som strammer til over mørkere toner av blå/lilla fruktskall, grovere jordsmonn, lær, lakris, og lett bittert trevirke. Tøffere og mer maskulin utgang der tanninene strammer litt til. Tydelig fatbruk i utgangen, men dette er en strukturert og lagringsdyktig Pommard som krever sin mann. Særpreget vin som er mer rettet mot kjøttmåltider enn for spinkle sjarmørretter. 92 poeng.

 

5457201
Domaine du Colombier Hermitage 2014
Fra Rhône nord, Frankrike
649,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Dom. du Colombier
Alkohol: 14.00%. Syre: 4.8 gram per liter. Sukker: 3.0 gram per liter. 
Druer: Syrah.

Frisk med kjølig frukt på duft med slank rødbærsfrukt, mørkere plomme, vått jordsmonn og lær. Pen fyldig og stram Hermitage med flott nesten litt rustikk munnfølelse av mørkere rødbærsfrukt, fruktskall, urter, snev av einer og lær. Stram og ganske tight utgang. Har i hvertfall 10-15 år i seg. Flott vin. 92 poeng

 

12310301
Rostaing Côte-Rôtie Ampodium 2017
Fra Rhône nord, Frankrike
739,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Rene Rostaing
Alkohol: 13.00%. 
Druer: Syrah.

Litt lukket på duft foreløpig med stramme plommer, solbær, bjørnebær, kaffe og eksotiske kryddersorter. Bra fyldig vin med faktisk ganske så saftig munnfølelse med plommer, lær, lakris, salter og eksotiske krydder. Bra syre og faste, men allikevel pent integrerte tanniner. Mangler litt detaljer, men gi vinen tid. Meget god vin. 92 poeng.

 

4170601
Pintia 2015
Fra Castilla y león, Spania
500,– kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Bod. Pintia
Alkohol: 14.50%. Syre: 4.5 gram per liter. Sukker: 3.0 gram per liter. 
Druer: Tempranillo (Tinto del Pais) 100%

Tett og konsentrert på duft med plommer, bjørnebær, grafitt, tydelig blod, snev av sopp og krydder. Bra fyldig og delikat vin i flott balanse. Pen stoffrik vin av plommer, bjørnebær, kald kaffe og flotte kryddertoner. Syren er med og tanninene avslepne. Flott vin for prisen. 92 poeng

 

6882501
Storm Presqu’ile Vineyard Pinot Noir 2018
California, Usa
549,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Alkohol: 13.50%.
Druer: Pinot noir.

Mer komplekst og interessant aromabilde av tørr skog som ligger over røde kirsebær og jordbær. Middels fyldig vin med uttalt god munnfølelse av saftige kirsebær og bringebær. Bra saltutgang. Pen syre. Trenger litt tid for å åpne litt opp, men nok en meget flott vin fra Ernst Storm. 92 poeng. 

 

12208501 
Catena Zapata Malbec Argentino 2017 
Fra Argentina
775,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Catena Zapata
Alkohol: 14.00%. Syre: 6.1 gram per liter. Sukker: 3.0 gram per liter. 
Druer: Malbec.

Mørk og kraftfull, men allikevel på en frisk side med pen frukt av plommer, moden bringebær, boysenbær, tørket blåbær, lær, mokka, lett stall og med pent saltpreg. Bra fyldig og saftig med stram mørkere munnfølelse av plommer, lilla plommeskall, espresso, lær og eksotiske kryddersorter. Noe alkohol, men ikke ubalansert. Typisk Malbec fra Argentina som mange vil like til en god steak. Meget pen vin. 92 poeng.

 

11876805 (MAGNUM)
Chateau Bel-Air Lagrave 1983
Fra Bordeaux, Frankrike
1 000,– kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Ch. Bel Air Lagrave
Alkohol: 12.50%. Syre: 3.6 gram per liter. Sukker: 3.0 gram per liter. 
Druer: Petit verdot, Merlot, Cabernet sauvignon.

Lett tørkede røde bær, lett stall, vått høstløv, tørket fruktskall og utsøkt sopptendenser gir masse glede på duft. Middels fyldig vin med god moden munnfølelse av tørket plomme, tørket rødbærsfrukt, sopp og krydder på en meget pen utgang. Overraskende pen syre og avslepen tanninstruktur. Dette var overraskende bra! Utmerket kjøp, dette er Magnum-flasken til jul. 91 poeng

 

11664801 
Salwey Eichberg Spätburgunder 2017
Fra Baden, Tyskland
525,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Alkohol: 13.00%. Syre: 6.1 gram per liter. Sukker: 3.0 gram per liter. 
Druer: Spätburgunder.

Frisk, litt intens og med pen skarphet i duftbilde med stramme bringebær, salter, lær og svale herbale kryddersorter som pirrer. Bra fyldig og frisk Spätburgunder som har akkurat passe vektig og stram munnfølelse, men innenfor det delikate preget. Dette blir aldri blir for rustikt eller grovt. Meget god frukt av bringebær, lysere kjølige plommer, svale krydder og en mer markant urtete utgang med faste, men balanserte tanniner. Fin syre. Særpreget og meget god Spätburgunder som bare vil ha godt over noen få år i kjelleren. 91 poeng. 

 

Annonse

Hva med å gi bort medlemskap til jul? Trykk på bildet for å lese mer. 

Legg igjen et svar