Skip to main content

Jura-produsenten André et Mireille Tissot sine bio-dynamiske viner med terroir-dreven stil, ingen bruk av kjemikalier i vinmarken og naturlig gjæring under fermentering er allerede kjent for mange. For meg var deres ufiltrerte musserende viner ukjent for meg fram til i vår, men jeg ble ganske så bergtatt av denne. Jordsmonn av kalkstein og leire mens selve drueblandingen er halvt om halvt på hvite og røde druer med  50% Chardonnay, 40% Pinot Noir, og 5% hver av de kjente Blå druene fra Jura, Poulsard og Trousseau (Merenzao).

Tissot Crémant du Jura Brut Nature NV – Bestillingsutvalget – 250 kroner

Uklar mørkere gul på farge med spisse intense toner av modne gule epler, blomster, litt ubestemmelig krydder og gjæret litt søt bakverk. Forførende, men også litt råskap på nese. Fin mousse med små bobler – tydelig syre i munnen sammen med litt vill konsentrert frukt av epler, bitter blodappelsin, salter, og lett brioche. Også en anelse oksidative toner – før den får litt luft og åpner mer opp. Fin lengde på en tørr,litt bitter utgang. Konklusjon? Wow, et lite fyrverkeri til prisen på 250kr, med mer villskap enn en polert forglemmelig masseprodusert champagne i samme priskategori. Noen vil like den, mens andre vil kanskje synes den er litt sær. Jeg digger den! 89-90 poeng.

Legg igjen et svar