Skip to main content

En liten vertikal med Angerville Champans

Angerville Volnay Champans 2005

Litt mørkere rød kjerne med høy intensitet av konsentrerte bringebær, skogsbær og fin touch av lakris. Kjenner syra i nesen her. Jepp, syra kjennes i munnen også med tydelige tanniner. Fin konsentrasjon av mørkere bringebær, litt grønt fruktinnslag, og følger opp med en mørk sjokolade som gir en litt bitter finnish, uten at det trekker så mye ned.

Vinen er ganske så thight og utilgjengelig vin nå. Akkurat som storebror Clos des ducs `05, som var enda mer massiv og utilgjengelig.

Men en kvalitetsvin i en superb-årgang, denne Champans`en. 93 poeng. For nå.

Angerville Volnay Champans 2004

Medium rød, med en liten orange kant. Her er det mer modning på aromaene, med rips, jordbærtoner og lakris. Litt forsiktig fremtoning i nesen, medium intensitet.

Vinen har medium syre, og ganske så avslepne tanniner. Vinen er godt utviklet og har en fin nerve av jordbær og bringebær. Mangler litt kompleksitet, men drikker godt. Ingen grunn til å vente på denne. 90 poeng.

Angerville Volnay Champans 2003

Rubinrød med litt mørkere kjerne i midten. Ganske så moden duft, medium intens – her kommer plommene og søte bringebær opp. Det er fortsatt noe syre og tanniner igjen, men mangler frukt. Bløt inngang. Her er det plommer. Raskt over i bitter sjokolade og fatpreg. Neei. Dette var ikke noe særlig. Lite harmoni her. Kanskje litt for mye lufting, denne tåler lite. 86-87 poeng.

Legg igjen et svar