Skip to main content

Fire forskjellige viner ble plukket ut av Krooneman til denne testingen av Coravin-systemet. Det ble kjøpt inn tre flasker av hver vin, der to flasker ble tappet til ca halvt innhold samt at en flaske som forblir urørt til retestingen som blir gjennomført i november 2017.

Testede viner:

Hvite

Georg Breuer Riesling Terra Montosa 2015 – Bestillingsutvalget – 273 kroner

Vinen er åpenbart i yngre hjørne, litt lukket på nese med noe sjy innslag av sitrusfrukter og krydder. Mer levende på paletten, med en crisp syre og medium konsentrert frukt av sitron, grønt gress, og et markant flint-preg. Druene til denne vinen er fra kvalitetsmarkene til Breuer – Nonnenberg, Schlossberg og Rottland med litt fleksibel blanding etter hvilke av markene som gir mest i hver årgang. Dette gjør Terra Montosa til en sikker vinner med meget god kvalitet hvert år. Flott vin. 9o poeng. PS – Flaskevariasjon – flaske 2 var ikke så oppulent i munnen, ikke så tydelig syre heller.

Fichet Meursault Chardonnay 2013 – Bestillingsutvalget – 470 kroner 

Hr.Fichet er en meget interessant herremann som lager viner fra ikke klassifiserte vinmarker (kalt «lieu-dit»)  i Meursault. Denne vinen har tydelige fruktaromaer fra glasset med pære, krydder, smør, og litt fatpreg. 13-årgangen har generelt produsert viner med markant syre, men denne har ikke utpreget preg av syre, med medium konsentrert frukt av fersken, litt toast og trepreg på en fin utgang. En god og balansert vin, men jeg forventet litt mer trøkk. Kanskje vokser den litt med tid. 90 poeng.

Røde

Occhipinti SP68 Nero d`Avola e Frappato 2015 – Basisutvalget – 205 kroner

Rubinrød av farge, med en litt lysere kjerne. Ganske så oppulent og kjepphøy ut av glasset med markant mye rød bær – Jordbær, bringebær, litt moden stikkelsesbær, og lett rosepreg, Et bløt anslag med medium syre og fruktkonsentrasjon med litt varmere frukter av plomme, sviske, solbær og modne jordbær.  Nå, hva skal en si? Mye røde bær, men kanskje litt lite harmonisert og spennende? Mangler også konsentrasjon. 87 poeng. PS – flaske to hadde mer syre og konsentrasjon en først flaske, så litt flaskevariasjon er det nok.

Domaine Boillot Pinot Noir Volnay 1er Cru Carelle Sous La Chapelle 2010 -Utsolgt – ca 450 kroner. 

Rubinrød farge, med litt lysere orange kant. Ganske lukket på nese, kjenner noen elegant lysere røde bær og krydder langt der nede, men vil trenge litt tid i dekanter eller i åpent glass for å åpne seg. Medium+ syre som blir balansert på en god måte av middels konsentrert frukt av bringebær, jordbær, samt litt jordlig og lakrisreg på en medium utgang. Absolutt en god vin, men trenger et par år til for legge litt på seg.  9091 poeng. For nå.

MERK  – Det skal nevnes at det var tydelig flaskeforskjell på på Georg Breuer og Occhipinti som kan gjøre testingen noe mer utfordrende. Men dette går forsåvidt begge veier.

 

Legg igjen et svar