Skip to main content

2019 har blitt et år for historiebøkene og det er på tide å reflektere over vinåret som har gått. Hvilke klassiske viner leverte? Har jeg vært uredd og prøvd nye områder? Har jeg smakt den optimale vinen? Nei? Hva er den perfekte vinen egentlig? Hva var den beste vinopplevelsen? Hva var den beste vinmessen? Og når en først er så godt i gang, hvilken opplevelser innenfor vinens verden venter meg i det nye året?

Lidenskap for vin er krevende. For meg har 2019 krevd tid, timer med lesing, skrivingsmakingervinreiser, vinmesser, følge sosiale medier med mer. Men lidenskapen heldigvis mye tilbake i form av vinopplevelser, ny kunnskap, gode samtaler, nye bekjentskaper og generelt positiv energi.

Jeg har derfor reflektert over året som har gått. Det gav mulighet til å lete litt i arkivet og tenke over årets vinopplevelser. Dette resulterte i en oppsummering av årets viner. Det er mange måter å lage en slik oppsummering, skal det lages en liste utelukkende på poeng, kvalitet vs pris, kanskje en skryteliste over alle de dyre vinene som er smakt, eller mer lystbetont – hva synes jeg personlig var best? Jeg har bestemt meg for en liten todeling.

  • Viner jeg utelukkende har smakt på pressesmakinger eller vingårdsbesøk blir delt inn i fire priskategorier og utmerkelser blir gitt til årets musserende, hvite, røde, søte og hetviner innenfor hver kategori.
  • I tillegg er det en egen kåring for årets beste viner,  årets vinmesse, vinbar, vinrelaterte restaurant, vinsmaking, vingårdsbesøk, vinmøte, lansering og spesiallansering Vinmonopolet, samt årets sitat.

 HA en god lesning og et godt nytt år!

Kåringene finner du her:

Årets viner 2019

Årets vin-opplevelser 2019

Legg igjen et svar