Skip to main content

«Fine Wine Event messen» holdes på Lysaker Brygge og er et samarbeid mellom vinimportøren Vinetum og Norske Vinklubbers Forbund (NVKF). I år ble messen arrangert for femte gang og samlet 29 produsenter. Stemningen var på topp og dette er virkelig en sjarmør av en vinmesse. 

Fine Wine messen holdes på Lysaker Brygge. Foto: Bott.no

Det som imponerer under Fine Wine Event er bredden av produsenter. Her får du snakke med hyggelige representanter og smake viner fra alle verdensdeler. Det krever absolutt en god del logistikk å arrangere denne messen. Her er det mulig smake tysk kvalitets riesling, til kvalitetsviner fra Alsace, tradisjonsbærere fra Bordeaux, Burgund og Champagne, topp-produsenter fra Toscana, anerkjente viner fra Portugal, Tokaji fra Ungarn, musserende fra Sør-Afrika, power fra USA, den nye verden fra Chile og flotte kvalitetsviner fra Libanon. Denne messen har det meste!

29 utstillere fra hele verden var representert under Fine Wine messen. Foto: Botti.no

I tillegg er det et stort pluss at mange av produsentene har med seg tidligere årganger. Det kan gi unike muligheter. Det er av stor interesse å følge utviklingen på vinene som kanskje er tidligere er smakt, eller få smake eldre viner sammen med gjeldene årgang for å kjenne likheter og forskjeller. Spesielt i viner som er bygd for et langt kjellerliv, kan det være vanskelig å kjenne igjen kvaliteten i vinene og dens utviklingspotensiale. Det er derfor stor fordel å smake en eldre årgang for å kunne se potensialet videre. 

Antinori hadde med to svært gode årganger til messen. Foto: Botti.no

Det som imponerer hver gang med messen er de uformelle masterclass´ene. Her kan du sikre deg plass i forkant og det er gledelig at alle Master-classene er inkludert i inngangsprisen. Under foredragene får du stifte nærmere bekjentskap med eiendommene og deres viner.Det er spesielt for mange å få smake ulike topp-årganger av Cuv`ene til Pol Roger mens Hubert de Billy, 5.generasjon Pol Roger, forteller deg det du trenger å vite om Champagne-huset.

Gode Masterclass ble holdt i lokalene. Foto. Botti.no

Lokalet der messen holdes er skreddersydd for slike arrangement med flere små atskilte rom i glass som gjør at det blir privat og mindre støy når en skal kommunisere med de forskjellige representantene fra vinhusene. I tillegg er det mulig å holde flere Masterclass samtidig. I og med at messen nå har blitt større er det også en del produsenter utenfor i eget telt, som gjør at det også er mulig å trekke litt luft under messen som alltids er en fordel når det blir trangt om plassen inne.

Matthias Gaul leverte strålende musserende og hvite viner fra Tyskland. Foto: Botti.no

Rock`n Roll Catering fra Ski leverer kanskje den beste fingermaten som serveres på generelle vinmesser i Norge.

Hubert de Billy snakker om sine viner på en lærerik Masterclass, her fra 2017. Foto: Botti.no

OVERSIKT

Arrangert 28.august 2019 på Lysaker brygge, i tidsrommet kl. 1700 – 2030.

Arrangør: Vinetum sammen med NVKF. Mange importører til stede.

Pris: 450 kr. (350 kr hvis medlem av NVKF).

+ Svært stor bredde – fra premium Champagne til rødvin fra Libanon.

+ Produsenter/representanter til stede fra alle produsentene

+ De nye årgangene, men flere eldre årganger var tatt med, muligheter for å smake flere vertikaler.

+ Fantastiske småretter fra Rock’n Roll Catering som passet ypperlig til å rense paletten mellom vinene

+ Et av Oslos beste lokaler til vinsmaking – små «glassbåser» til de forskjellige importørene, men også til flere Master-class som kunne holdes samtidig uten forstyrrende elementer

+ Svært lærerike Master-Class – fra Antinori, Tenuta Setti Ponti, Pol Roger, Ch.Ksara, Jakob Schneider til Graham Beck.

+ 5.generasjon fra det berømte Champagne-huset Pol Roger var selv til stede og hadde en svært lærerik Master-Class.

+ Flere premium-viner var tatt med i flere årganger, noe som begynner  å bli sjeldnere og sjeldnere.

Skal lete lenge etter forbedringspotensialet her, eneste er at mingle-områdene blir litt trange pga glass-rommene og kan være forstyrrende.

Karakter: 6

Konklusjon: Året er ikke over, men denne messen er en nok en gang en het kandidat til å få tittelen årets vinmesse i Norge.

Smaksnotater

Fine Wine Event – Smaksnotater

Legg igjen et svar