Skip to main content

Det er årets siste lansering på bestillingsutvalget og importørene feirer begivenheten med å lansere en rekke ettertraktede viner fra noen av verdens beste produsenter. Fredag 2 november kl 0800 vil bli en svært travel dag på Vinmonopolets nettbutikk. Her har du smaksnotater på flotte musserende og hvite viner.

Det er flere gode musserende viner som lanseres på fredag. En ny runde med Roederer Cristal 2002 vil trolig skape begeistring (På grunn av forsinkelser med transporten ble dessverre vinen ikke vist fram for presse) og Billecart-Salmons berømte Cuvée Francois leverer overraskende bra i 2006-årgangen. Champagnene fra AR Lenoble har allerede hatt årgangsskifte og 2008 og 2012 leverer meget godt. Agrapart BdB 2012 er også en Champagne verdt å se nærmere på. Tysk kvalitetssekt vil du også høre mer om i tiden som kommer. Reichsrat Von Buhl lanserer en meget god Rosé laget på Spätburgunder og de musserende vinene fra Griesel og Markus Molitor er verdt å søke ut.

Fantastisk kjelleren hos Griesel. Foto: Botti.no

Det er også en knippe svært ettertraktede og flotte tørre hvite viner som lanseres. Vinene fra Ridge, Kistler, Littorai og Occidental rakk akkurat båten og skal være klar for levering på fredag. (Pressen har ikke dessverre fått testet vinene enda, men håpet er ikke ute). Tørr kvalitetsriesling vil også finne sin besøkelsestid. Wittmann leverer knallgodt i 2017-årgangen av både Kirschspiel og Morstein. Hubacher fra Keller i samme årgang vil også få bein og gå på.

Weingut Wittmann – en av Rheinhessens aller beste produsenter: Foto: Weingut Wittmann.

Hva med hvit kvalitetsburgund? Joda. Girardin Meursault 1er Cru les Perrières 2015 og de Montille Corton-Charlemagne GC 2015 leverer meget godt. Chassagne-Montrachet 1er Cru Clos St.Jean 2014 fra Domaine Borgeot er også en strålende burgunder til en meget flott pris. Ellers fra Frankrike er det også verdt å trekke fram to flotte hvite Châteauneauf-du-Pape fra Rotem & Mounier som virkelig begynner å sette standard for en ny vei for disse vinene.

Helt til slutt er det verdt å trekke fram vinene fra Sør-Afrikanske Alheit som er blitt en av mine personlige favoritter. Det er vel få produsenter, om noen, som lager så flotte viner på Chenin blanc og Sèmilion fra den nye verden. La Colline 2017 og Huilkrans 2017 er to meget gode viner. Ps – Jada, viner fra Sadie blir også lansert nå.

Smaksnotater 

Smaksnotater musserende viner – Bestillingsutvalget – november 2018

Smaksnotater hvite viner – Bestillingsutvalget – November 2018

Legg igjen et svar