Skip to main content

Det er årets siste lansering av nyheter på bestillingsutvalget og i tradisjonen tro er det vanvittig mengde med kvalitetsviner som lanserer i november måned. Det er nyhetene som gjør at denne lanseringen kommer til å skape storm Vinmonopolets nettbutikk onsdag 3.november 2021. Her kan du lese ca. 500 smaksnotater på viner som lanseres. 

Annonse

Annonse

Kampanjepris på medlemsskap – 249 kroner fram til 1.juli 2022

Det er nå mulig å bli medlem av Botti for kun 249 kroner og lese tusenvis av smaksnotater på nyhetslanseringen fram til Juli 2022.

Da vil man ha mulighet til å lese smaksnotater fra spesiallanseringene av viner fra Bordeaux, Burgund, Tyskland og Champagne samt fire lanseringer av nyheter på basis og bestillingsutvalget. (*Endringer kan forekomme)

Kaster alle hemninger

Den norske vin-entusiasten kjøper ofte mer og dyrere vin i November.

November-lanseringen er lanseringen der vin-entusiaster kaster alle hemninger og kjøper ofte dyrere viner enn i andre måneder. Vinkjøp til forbruk og gaver til den kommende høytiden er en faktor. At det lanseres en rekke spesielt interessante viner fra kjente produsenter er nok en annen. I år finner vi vinene fra noen av verdens mest ettertraktede produsenter. Her kan produsenter som Burlotto, Roagna, G.Conterno, Gaja, Cru`ene fra Fontodi, Talenti, Ch.Ausone, Comte De Vogüe, Claude Dugat, Domaine de l`Arlot, Faiveley, Opus One, Occidental, Ridge, Heitz Wine Cellar, Kistler og Penfolds nevnes. 

Roagna 2016

Roagna stråler i 2016-årgangen. Foto: Botti.no

Vinene til Barbaresco-legenden Roagna lanseres i den optimale 2016-årgangen. Roagna har leid flere vinmarker i de siste årene, men har fortsatt kun noen få tusen flasker av hver enkeltvinmark. Det var knyttet spenning til deres lansering av Barolo-vinen fra Rocche vinmarken som de har overtatt fra nevnte årgang. Legende-vinen Crichët-Paje viser at kjøligere årganger er ikke å foretrekke. Vinen i 2013 er en av vinverdens aller aller beste viner og vi kan avsløre at vinen snuser på tre sifre fra Botti.no.

Voerzio 2017 

Barolo 2017 årgang og Voerzio er en god kombinasjon. Foto: Botti.no

Roberto Voerzio og vinmaker Cesare Bussolo er en god referanse for hvor god Barolo-årgangen 2017 kan være. Vinene viser god og tilgjengelig frukt med de typiske tørkede bærene, nypene og høstløvet. Cru´ene er mer lik i uttrykket enn i den mer klassiske årgangene, der de ulike enkeltvinmarkenes terroir er mer tydelig i forskjellen. Men så lenge det konforme er på den godes side, så er ikke nevneverdig noe å trekke for. Voerzio og Bussolo lanserer også årets utgave av verdens beste Barberaer som er rett og slett noe helt for seg selv. Disse Barberaene hadde få tatt på blindsmaking.

Ridge

Norges-vennen Ridge er klar for å lanseres i nye årganger. Det er vel liten overraskelse at Zinfandel-vinene leverer strålende, fra East Bench via Lytton Springs til kanskje verdens beste Zinfandel-vin Geyserville. De to sistnevnte kommer forøvrig i to årganger – 2012 og 2019. Både Ridge Estate og Monte Bello er også eminente i de nye årgangene og vil skape uro i nettbutikken på onsdag.

Følg de spesielt gode kjøpene 

«Spesielt anbefalt» sikrer de beste kjøpene pris vs kvalitet.

I tillegg til spesielt ettertraktede viner lanseres det også et stort volum av øvrig kvalitetsvin under denne lanseringen. Her er det svært mange produsenter å nevne. Det oppfordres spesielt til å følge Bottis anbefaling som er merket «Spesielt anbefalt» denne gang. Det er viner med ekstra kvalitetsstempel og som absolutt er verdt å forsøke / samle på.

Vi vil trekke fram vinene til Ch. Thivin. Bedre Beaujolais skal man lete lenge etter. Dom. Michel Gaunoux lager noen virkelige ærlige viner som oser håndtverk. Følg dere Bourgogne Rouge med deklassifiserte druer fra Pommard. Rolets viner fra Jura i 90-talls drakt er særpregede viner til en rimelig penge for hva man får tilbake. På den musserende siden vil vi anbefale epler til jul. Hardangerprodusenten Alde har laget sin aller beste eplesider så langt. Vi vil også anbefale de hvite vinene fra Faiveley, Girardin og Von Winning. 

Fire gode kjøp 

Tre utvalgte stjerner for November 2021.

Botti.no har også i November virkelig lagt seg i selen for å finne de beste vinene. Det er veldig mange viner som fortjener plass i søkelyset, men spesielt disse tre vinene vil være ettertraktet for den vinglade nordmann.

Hvite viner 

Varenr: 9712801
Vin: Von Winning Forster Ungeheuer Riesling Trocken GG 2019
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 481,90 kr (bestilling)
Importør: Symposium Wines
Produsent: Weing. von Winning
Alkohol:13.00% Sukker:6.0 g/l Syre:9.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Skikkelig dyp og uttrykksfull på nesen med elegante aromaer av grønne og gule epler, lime og stenfrukter, samt knust stein og mineraler. Snev av voks og hint av nøtter. Pent fyldig vin med en utpreget god og nerverik munnfølelse. Det er solide doser kraft her. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og lett kremet mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, syrlig lime og fersken med litt sødme. Strålende saltaktig mineralitet. Innslag av sitrusskall og et hint av tre. Frisk syre. Flott lengde med en tørrende, saltmineralsk avslutning. Strålende, raffinert Ungeheuer med utmerket lagringspotensiale.
Poeng: 93

 

Varenr: 13734005 (NYHET)
Vin: Rolet Cotes du Jura Tradition 1995 (MAGNUM)
Region: Jura, Frankrike
Pris: 610,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Rolet
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Fyrrig og levende på duft med tørket ful frukt, appelsinskall, nøtt, salt og tørket karamell. Noe florete også. Umiddelbart med et flott og energisk anslag på denne vinen med flott fruktkarakter av lett oksidert stenfrukt, tørket skall, størknet karamell, hvete og salter. Fin syre holder den levende. God elegant utgang. Flott sak!
Poeng: 93

Røde viner

Varenr: 13722401 (NYHET)
Vin: Roagna Barolo Rocche Di Castiglione 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 199,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Roagna
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Vinmarken ble kjøpt i 2016. Aldri sprayet tidligere i marken. 0,49 hektar. 50 – 55 års gamle vinstokker. Jordsmonnet av kalkstein. Kombinasjon mellom det forførerske med roser i forkant og det mer maskuline med denne fine grovheten i salten med kirsebær og lett tørket skall. Bra fyldig og faktisk juicy Rocche med ypperlig struktur og dybde. Saftig rød/lilla frukt, halvtørket appelsinskall, tjære, balsamico og salthet er utpreget med hele veien igjennom til en lang og kompleks utgang. Sømløs moden tanninstruktur. Ærlig håndverk som lagrer lenge.
Poeng: 94

 

Varenr: 13604801 (NYHET)
Vin: Dom. Michel Gaunoux Bourgogne Rouge 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 419,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Michel Gaunoux
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Deklassifisert Pommard. Rik og framovervendt i duft med masse blomst som ligger over bringebær og krydderier. Middels fyldig og overrakskende frisk på duft med bringebær, kirsebær, krydder og lær. Fin saltet utgang. Ikke for komplekst, men får allikevel litt substans. Veldig god frukt for pengene dette. Sjelden faktisk.
Poeng: 90

Annonse

Annonse

Ca. 500 SMAKSNOTATER FINNER DU HER

Så – til det som mange har gledet seg over. Her kan du lese over 500 smaksnotater på viner som lanseres i November!

HVITE VINER (Trykk på bildet for å komme til smaksnotatene)

RØDE VINER (Trykk på bildet for å komme til smaksnotatene)

 

Legg igjen et svar