Skip to main content

Det blir liksom ikke jul uten en tradisjonell Bordeaux- lansering rett før høytiden setter inn og førstkommende torsdag er det juleaften for Bordeaux-entusiastene. Det er årgangen 2015 som er høydepunktet, men som vanlig krydrer Vinmonpolet lanseringen med andre gode viner fra blant annet Pol Roger, Dom Perignon og kult-produsenten Raveneau. 

Årets siste lansering på spesialutsalgene til Vinmonopolet står for tur og i år er det den meget gode årgangen Bordeaux 2015 som vil skape begeistring.

Bordeaux-lanseringen har historisk vært spesielt ettertraktet da det har vært mulig å skaffe modne Bordeaux-viner til en fortsatt gunstig penge. Men tiden forandrer seg (dessverre) og tilgjengeligheten av modne Bordeaux-viner har blitt mindre. I tillegg har prisene steget over det som kvalitetsmessig er forsvarlig for at det skal regnes som et godt kjøp.

Vinmonopolet har allikevel med kløkt og visdom funnet andre måter å krydre en allerede ettertraktet lansering på. I fjor var det det spesielt vinene fra Gaja som skapte ekstra begeistring, og i år er det 17 forskjellige viner fra Raveneau, En nydelig søtvin fra Zilliken, to svært ettertraktede Champagner fra Pol Roger og Dom Perignon i 2008-årgangen, Dominus fra USA, og et par pene burgundere som kommer til å skape ekstra kødannelse før åpningen kl 1000 torsdag 6.desember 2018.

Smaksnotater på 11 av vinene som lanseres i tillegg til Bordeaux 2015 kan du lese her.

Smaksnotater spesiallansering Bordeaux 2015 – Andre viner

Smaksnotater spesiallansering Bordeaux 2015

 

2 kommentarer

  • Kjell Solheim sier:

    Veldig god og informativ info om Bordeaux slippet 2015. Min erfaring er at Bordeaux viner smaker veldig forskjellig, det er derfor nyttig med dine utfyllende notater. Jeg får se hva som er igjen på Aker Brygge mandag.

    • Brattland sier:

      Hei Kjell. Takk for tilbakemelding. Ja, her er det forskjell. Pauillac er for meg essensen av Bordeaux, men liker en sjarme er viner fra Margaux mer å trakte etter. Østsiden leverer også strålende i 2015-årgangen. Lykke til – antar det ligger godbiter igjen.

Legg igjen et svar