Skip to main content

Januar og vinmesse har kanskje ikke vært den mest kjente kombinasjonen her til lands, men den nye vinmessen Fin Vin og Brennevin lyste virkelig opp en ellers grå og kald januardag. Gode viner, bra med pass og varm stemning gjorde dette til en av årets hyggeligste vinmesser 

Det var Magasinet Vin&Brennevin, Norske Vinklubbers Forbund og Media Digital som arrangerte messen i gamle losjen der rundt 250 gjester koste seg noen ettermiddags-timer denne kalde januarkvelden.

God stemning preget messen! Foto: Botti.no

Arrangøren gikk nok litt høyt ut i forkant av messen og det var knyttet forventninger til bruken av ordet «Fin vin» som var tittelen på vinmessen. I de dagene før messen gikk av stabelen ble det korrigert fra arrangørsiden at «fin vin» ikke trengte å bety «dyr vin», men forventningene var nok allikevel  høye når spente gjester ankom ærverdige Gamle logen.

Men arrangøren hadde ingen grunn til å bekymre seg – Tittelen ble ikke gjort til skamme. Importørene hadde tatt med gode viner i alle prisklasser og noen sjeldenheter under messer ble vist fram i regi av Penfolds Grange, Charles Heidsieck Blanc des Millénaires, Biondi Santi Brunello di Montalcino Riserva og Mondavi-familiens prosjekt Continuum.

Topp amerikanere var representert på messen. Foto: Botti.no

Det manglet kanskje litt ekstra viner i midtsjiktet, gjerne priset mellom 500-1000 kroner, ellers så var de fleste pris, kvalitet, land og områder dekket. En masterclass med den sjarmerende vinmakeren Jorge Navascues Haba fra spanske CVNE Contino var også et godt innslag i messen.

Jorge Navascues Haba, vinmaker for Contino hadde masterclass strålte i godt humør. Foto: Botti.no

Det som overrasket mest var den gode stemningen. Mange vin-entusiaster hadde nok hatt en lang jule- og familieferie bak seg og mange hadde nok lengtet etter  litt alenetid eller i godt vinselskap med venner. Det var godt med plass ved smaksbordene og den sedvanlige «dytten» ved bordene var fraværende. Det virket også som at gjestene ble lenge på messen fra åpningstid til stengetid. Det er et godt tegn. Det krydrer også en vinmesse når det er litt mat-alternativer å smake på.

Det var god plass ved bordene og lett å smake topp winzer-sekt. Foto: Botti.no

Det var flere store importører som glimret med sitt fravær og det var få produsenter som var representert med vinmakere eller eiere på steder, men dette kan utvikles med årene som kommer. Uansett var dette en god start for Fin vin og Brennevin-messen og det er lov å håpe at suksessen blir gjentatt neste år! (ps; Merk at denne artikkelen tar for seg vinene og ikke brennevins-delen).

OVERSIKT OVER MESSEN

Arrangert: 14. januar 2019 – Gamle Logen, i tidsrommet 1600 – 2000.

Arrangør: Magasinet Vin&Brennevin, Norske Vinklubbers Forbund og Media Digital.

Over 32 importører tilstede og 425 viner ble presentert.

Pris: 445 kr (370 kr hvis medlem av NVKF)

Positivt

+ Herlig stemning!

+ Godt med plass!

+ Generelt høy kvalitet på vinene

+ Noen sjeldne topper ble presentert

+ Engasjerte importører og produsenter

+ Masterclass også!

+  Mat-stands er alltid velkommen på messe.

+ Riktig pris på messen

Utviklingspotensiale

 Mer god vin i midtsjiktet kan gjerne presenteres

-Det er plass til enda flere gode importører på messen

 Flere produsenter kunne ha tatt turen. Det gir litt ekstra sjel.

Karakter over messen: 6

Dette er vinmessen du ikke går glipp av hvis du har spist for mye juleribbe, julepølser og medisterkaker og har for lang tid sammen med familien i julehøytiden. Dette var en gledelig avveksling i den sedvanlige mørke og kalde januar-måneden.

Smaksnotater

Her vil du finne smaksnotater på 18 utvalgte viner som var å finne blant de 425 ulike vinene tilgjengelig for smaking under messen.

Fin Vin og Brennevin 2019 – Smaksnotater

Legg igjen et svar