Skip to main content

Fredag 6. mars er det klart for vårslipp på Vinmonopolet under årets andre lansering av nyheter på basis, test og partiutvalget. Den generelle kvaliteten varierer, men spesielt vinene fra Bordeaux på tradisjonelle hvite og røde blends leverer godt. Her kan du lese smaksnotater på 20 viner som anbefales.

Mars-lanseringen hos Vinmonopolet inneholder denne gang viner bobler, er hvite, røde og mer lakserosa i uttrykket. Det er vinene som er lanseres innenfor basis og partiutvalget som anbefales. Dessverre viser igjen viner under test-kategorien svært varierende kvalitet, et par av vinene er rett og slett viner du ikke vil servere din verste fiende.

Nydelige Bordeaux. Foto: Botti.no

Vinmonopolet følger som nevnt årstiden og bort er de mer tyngre hvite og røde vinene. Friske viner på Sauvignon Blanc fra den klassiske appellasjonen Pessac-Leognan i Bordeaux og Marlborough-distriktet på New Zealand vil passe fint til lette fiskeretter og skalldyr utover våren. Chardonnay fra Williamette Valley i Oregon gir også et friskt inntrykk som mange vil like.

Asiatisk inspirert mat har stigende interesse blant nordmenn og det har vært et vakum i basis-hyllene på Vinmonopolet etter viner som passer til krydrete matretter. Det er derfor gledelig at Vinmonopolet ser dette. og  lanserer en knippe viner fra Tyskland Riesling med innslag av restsødme (Kabinett) som vil passe utmerket til f.eks Ramen-supper, lett krydret Satai-spyd, men også til spicy sushi-retter.

Riesling-druer klare til å bli vin. Foto: Botti.no

Nordmenn er glade i røde viner og det er også viner å trekke fram under lanseringen som vil passe til vårens lamme-måltider. Det er vinene fra klassiske Bordeaux og super-toscanerne fra Bolgheri som gir ekstra glede denne gang. Fra Bordeaux er det vestsiden som teller med hovedsak duer som vi kan kalle klassisk Vestside-blend – Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot. I tillegg lanserer Vinmonopolet viner på Aglianico fra Basilicata-distriktet som vil være beste venn til vårens grillkjøtt.

Her kan du finne 20 smaksnotater på viner som anbefales:

Smaksnotater – Lansering basis, test og partiutvalget – mars 2020

Legg igjen et svar