Skip to main content

De første vårtegnene har begynt å vise seg så smått etter en hard isete vinter. Det ser man igjen hos vin-importørene også. Gode hvite viner og såkalte påskevinar dominerer nyhetene og årgangsendringene i mars måned. Kvaliteten på lanseringen? Moderat til god. Her kan du lese ca. 200 smaksnotater på gode viner som gir glede inn i det nye året.

Vinteren er her fortsatt 

Snø over Burgund.

Isen og snøen ligger over landet fortsatt, men de siste dagene har gitt et glimt av sol og håp om at varmen snart kommer Nyhetslanseringen for mars bruket ofte å være meget god. Denne gang er lanseringen mindre interessant enn tidligere. Det er vanskelig å forklare hvorfor. Det er nevnt av vin-importører at økte priser og nedgang i salg gjør at enkelte importører holder litt tilbake. Det er derimot vanskelig å konkludere. Også i mars er det mye vin å finne, selv om det kanskje ikke er de mest kjente eller beste vinene man finner. Det vil spesielt være viktig å følge de gode anbefalingene denne gang.

Topp viner fra Tyskland og Burgund 

Lanseringens beste viner finner vi fra Tyskland. Schäfer-Frölich leverer som alltid knallbra på toppvinene Felsenberg og FelseneckDr.Loosen viser også at Mosel fortsatt holder på friskheten sin. Weil leverer som alltids og merk også vinene til St.Antony.

De beste Rieslingene derimot denne gang kommer fra naboen Østerrike. Nikolaihof lanserer et nytt fat fra 1997 og her er det virkelig særpreg og karakter å hente! Fass Severin Vinothek Riesling 1997 har ligget på fat i hele 25 år og er unik i all sin prakt. Merk også eyder-Malberg vinene. Hele rekken leverer og er virkelig imponerende. Merk også de røde spätburgunderne fra Rings. De hadde overraskende friskhet og fylde i seg.

Det er ikke all verdens musserende viner å finne. Men her har vi funnet et nytt gull! Bruno Dangin ligger rett syd for Champagne-sonen, men f.eks bare 25 minutter unna legenden C.Bouchard. Her finner du mye av det samme – virkelig presis mineralitet som vin-entusiasten vil nikke anerkjennende til.

Det lanserer lite vin fra Burgund denne gang, men nok en gang viser de Montille at de lager knallgode viner av både grønne og blå druer. Deres Aux Thorey legger seg nok en gang i toppen av kvalitet fra denne særpregede vinmarken. Merk også vinene fra Heresztyn-Mazzini, Benjamin Leroux og Duroche. En overraskelse kommer derimot lengre nord fra Chablis. Loius Michels Butteaux leverer knallbra til ca. 400 kroner. Dette er en must buy.

Ps; Det kommer også Faiveley. De er dessverre ikke presentert til Botti.no.

Tilleggsutvalget

I januar er det også viner av kvalitet og lav tilgjengelighet som lanseres på tilleggsutvalget. Det vil si at et Vinmonopol må bestille vinen for den som ønsker å bestille den. Hva er egentlig tilleggsutvalget? Her kan du lese artikkel om temaet. Trykk linken her.

Les omtale av ca 200 viner her

Så til det som mange har gledet seg over. Her kan du lese over 200 smaksnotater på viner som lanseres i mars 2023! (Trykk på bildene)

Smaksnotater på musserende og hvite viner 

Smaksnotater på røde viner 

Legg igjen et svar